Zpověď smutného mladíka


23.12.2014 - 11:48
(Kozoroh) kocour_mivik
Zpověď smutného mladíka
Vážení spolunajdisáci,k přání hezkého prožití vánočních svátků bych si vám dovolil přiložit jeden ze zajímavých příspěvků na který jsem "narazil" na stránkách určenýchpro anonymní zpovědi, kde se lidé svěřuji se svým trápením a přitom zůstavjí v anonymitě, stejně jakoti, kteří jim dávají rozhřešení. Přečíst si jem můžete na odkazu ttp://www.zpovednice.cz/detail.php/… zamyslet se a případně udělit "rozhřešení" tamtéž. Pokud jde mě neučinil jsem tak. Spíše mě zarazilo, že onen nešťastník o sobě píše, že byl sice levý téměř na vše, ale ve škole měl samé jedničky, ale poté později při studiu na VŠ jak sám neochotně a s lítosti doznává, patřil mezi nejslabší. Připadá mi to dost tragické, pokud je nezručný, neobratný nemehlo, vše by měl dostat vynahrazeno v sféře intelektu. Leč z neznámých důvodů tomu tak není i když by dle mého názoru tak být mělo. Proč se někdo přichází na svět s tímto dvojitým handicapem, za kterým následuje obyčejně velký komplex méněcennosti a pravděpodobně mamí sebeúcta a další velmi nepříjemné okolnosti. Vaše názory si rád přečtu, přidám případně své odpovědi. Data narození onoho mladíka neznám, píe o sobě, že jem mu třicetVš oddaný Kocour_Mivik

Stránka: 2 1
Řazení:
07.02.2015 - 00:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kocour_mivik
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ten mladík přeci žije vlastní život,tak proč ho srovnávat s jinými lidmi.Jistě něco bravurně umí(cokoliv)....,ale jen nezapadá se svým umem do většinové společnosti.Pokud to převedu na sebe....tak to je výhra,nikoli naopak... :1:
06.02.2015 - 21:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » allika
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
allika - Zcela souhlasím !
06.02.2015 - 21:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kocour_mivik
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele allika, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Neexistuje člověk, který by neměl žádnou pozitivní vlastnost, schopnost, něco, v čem by mohl vyniknout. Jde jen o vůli a snahu v sobě tuto schopnost objevit a vynést ji na povrch. Onen mladík však nehledá to pozitivní, co vlastní on sám, nýbrž se stále dokola sebetrýzní destruktivními myšlenkami.
Tím, jak o sobě smýšlí, vysílá tu stejnou energii. Nemůže se potom divit, že ho ti silnější, nebo spíše citlivější, ti, kteří tuto negat. energii vycítí, vnímají stejně - stejně tak, jak vnímá on sám sebe.
Tito jedinci jeho slabosti mohou využít a zneužít jen pro to, aby si zvýšili svoje ego.
Pokud se onen mladík brzy nevzpamatuje a nezmění své myšlení, zůstane tam, kde je.
:44:

05.02.2015 - 21:06 | Filtr
(Ryby) Ida 29 » kocour_mivik
Omlouvám se za špatný úsudek.
05.02.2015 - 19:03 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » Ida 29
Zdravím, z čeho usuzuješ, že závidím ? Pouze uvažuji a nelituji se.
Navic zavist je sice velice ohavna, lec prirozena lidska vlastnost.
Ty tske svym zpusobem vidis co chces. Navic rec je o tom mladikovi.
Premi krasny vecer
Milan
05.02.2015 - 16:57 | Filtr
(Ryby) Ida 29 » kocour_mivik
Píšeš:
Můžeme říci, že jií jsou na tom hůř, ale to je jen odvádění pozornosti stranou a nepředstauje to žádný pádný argument. Proč taková erovnoměrnost ve srovnání s ostatními lidmi.

S kterými lidmi……? Není to jednostranné…? A tím pádem to nepředstavuje žádný argument…?
Vidíš jenom co vidět chceš. Přestaň závidět a litovat se - není to sexy .

05.02.2015 - 11:59 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » kocour_mivik
Přání krásného a slunečného, leč ještě zimního dne troufám si věnovat všem spoludiksutujícím bližním, ovšem je mi líto, že proud podnětných příspěvků ustal docela.
Tuto skutečnost zcela respektuji i když
mě to tak trošku mrzí, doufám, že není ještě všem dnům konec.
Váš oddaný
Kocour_Mivik
:1: :1: :1: :1: :1: :1: :1:
23.01.2015 - 12:22 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » thééé
Koukaje jak diskuze vázne, rád bych znovu připoměl její hlavní smysl. Připadá mi podivné, spíše nevysětlitelná skutečnost,
že se najednou sešlo tolik handicapů, navíc dost problematicky seskupených. Nechci se pouštět na tenký led spekulací, leč jak se zdá intelekt onoho mladíka zdá se být jen lehce nadprůměrný, či spíš jen průměrný a přitom mu extrémním způsobem schází manuální zručnost. Můžeme říci, že jií jsou na tom hůř, ale to je jen odvádění pozornosti stranou a nepředstauje to žádný pádný argument. Proč taková erovnoměrnost ve srovnání s ostatními lidmi. Divíte se potom, že existuje závist ?
Těším se na odpovědi, které snad rozproudí diskuzi, všechny tímto i zdravím


13.01.2015 - 11:36 | Filtr
(Ryby) thééé » kocour_mivik
No já si celkem myslím, že to dříve nebo později potká každého. Ale možná jsme každý citlivější na jiné vlivy.Co jednoho silně zasáhne, může druhého jen "líznout".
Každý taky nemusí tu lekci zvládnout, tak se mu vrátí později, a prostě se to protahuje a bolest prohlubuje. To je asi dáno dispozicemi, či co :-)
Určitě záleží i na rodičích, jaké prográmky třeba v přístupu k problémům, k sobě,a ke světu předali.
Ale taky by mě moc zajímalo, kde přesně ten špatný sebevztah neboli sebe-vědomí začíná. Pořád to nějak považuju za hodně podstatné.
:1:
A ano, ta síla, jak píšeš, to je vlastně na tom to úžasné, ta možnost velké proměny, to je fakt zázrak.
To mě nepřestává fascinovat
:29:
11.01.2015 - 17:59 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » thééé
Díky za odpověď,
lze na ni skoro kývnout a připojit podpis, kladné na tom je že to v tobě probudí sílu dokázat že tomu tak není a začít na sobě pracovat, ale proč se někdo musí dřít a jiný ne ?
Zdraví
Milan
:1: :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1:
10.01.2015 - 17:41 | Filtr
(Ryby) thééé » kocour_mivik
No,já právě ani tak nemyslím, spíš to posuzuju z vlastní zkušenosti. A určitě souhlasím, že se tím v člověku nastřádá hodně frustrací a negací. Ale dokud se to ve mě nezlomilo, taky jsem to brala jen jako takové ty moudra co kolem ucha proletí.. no a co s tím, že?
Ten prožitek sebe a svojí vlastní síly a sebehodnoty dá najednou člověku spoustu nástrojů a nápadů, jak naložit se vším, co mi v mém životě nesedí. Pak nejsem oběť, ale spolutvůrce.
Žel jsou i takové období bezmocí v životě - ty nám způsobuje Pluto. Zdají se být nekonečné. Ale i ty jsou proto, abychom se na tom naučili.Byť je to to, jak se k bezmoci postavit.
Ale ber to jen jako moje zkušenosti. Samozřejmě.
I tobě pěkný den :-)
09.01.2015 - 21:30 | Filtr
(Kozoroh) Sky » kocour_mivik
Aký má dôvod báť sa vlastnej zrelosti?
09.01.2015 - 20:37 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » Sky
Zdravím, to by mu asi ani na mysl nepřišlo.
Přeji krásný večer
Milan :4: :4: :4: :4:
09.01.2015 - 17:38 | Filtr
(Kozoroh) Sky » kocour_mivik
A keby sa z toho skúsil tešiť? :1:
09.01.2015 - 11:42 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » thééé
Děkuji za odpověď,
myslíš, že tak věc stojí ? Nejsem si zcela jist, měl jsem o sobě kdysi, před mnoha lety podobné pocity a v sobě nahromděno spoustu záporné energie, je to dost otřesná situace.
Přeji krásný den.
Milan
:1: :1: :1: :1: :1:
09.01.2015 - 11:39 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » Sky
Zdravím,
možná že už dospěl činí mu problémy se s tím vyrovnat
08.01.2015 - 09:18 | Filtr
(Ryby) thééé
Podle mě tomu mladíkovi chybí to nejzákladnější - kotva sama sebe v sobě. Bez toho myslím není pocitu spokojenosti a člověk se stále srovnává. A hlavně stále vidí jen to, co nemá. Jinak nemá naloženo o nic míň než ostatní.
Tolikrát jsem se ale zamýšlela proč tohle někomu chybí a jinému ne. Kde je chyba, jestli ve výchově, jestli tohle předávají rodiče dětem, jestli tohle dostáváme do vínku, jestli je na vině výraznější citlivost jedince, který se potom více kouká na okolí a touží po přijetí a harmonii.
Zatím nevím.
05.01.2015 - 23:14 | Filtr
(Kozoroh) Sky » Sky
Keď dospeje, dozreje....? :3:
05.01.2015 - 23:13 | Filtr
(Kozoroh) Sky » bubobubo
Áno, náš mladík je tak trochu (alebo poriadne?) masochistický :3:
05.01.2015 - 23:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kocour_mivik
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ty možnosti se otevřou ve chvíli,kdy změní úhel pohledu...je to těžké...spíš bych to přirovnala k výstupu na osobní pomyslný nejvyšší vrchol...je totiž velmi náročné změnit vzorce chování...osvobodit se od nich,jsou přeci takovou jistotou,umíme v nich chodit,vyrostli jsme s nimi,jsou nám tak blízké...pokud nechci,aby se mi okolí vysmívalo,tak se nebudu vysmívat sám sobě...ono to takhle vypadá jednoduše,ale není,je to ten výstup,kde občas dochází kyslík...
Myslím,že tak nějak to možná může být,je to však teorie,kterou sděluji na základě osobní zkušenosti a tak mladík třeba vůbec nechce z toho ven,třeba se mu to tak líbí,jak to má a jen se třeba baví tím,jak mu ostatní napíší nějaké své poznatky...možností je mnoho a do hlavy nikomu nevidíš...
:1:
05.01.2015 - 13:27 | Filtr
(Ryby) Ida 29 » kocour_mivik
Mě napadá, že jsou lidé, kteří na svých schopnostech pracují několik životů a potom nám může připadat, že jim to jde snadno.

Jinak můžeme o tom samém mladíkovi říct, že je budižkničemu, protože nedá ani postgraduál. Svému šéfovi bude dělat celý život jenom poskoka a slušný prachy taky nevydělá. Nevzmůže se ani na vlastní dům a o pořádném autu bude jenom snít. Hanba mu a to by chtěl ještě ženskou!
Ale, uvědom si, že je nás takových většina, co není zkoušena blahobytem a nelitujeme se.
On je v podstatě pokoušen – něčeho dosáhl, ale není spokojen – jeho materiální nároky rostou, chce stále víc a s tím roste i jeho životní nespokojenost.
Měl by se přestat porovnávat s ostatními a zaměřit se na svůj vlastní vývoj.
Lítost nepotřebuje. Potřebuje vynadat, aby se vzchopil.
05.01.2015 - 11:47 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » bubobubo
Dekuji za odpoved a zdravim,
jak moznosti mas na na mysli, co jineho se pred nim otvira mimo posmechu okoli a smutku ze sebe sama ?
Skolu dokoncil ale s odrenyma usima, neni zrucny, sikovny, mel pocit ze ma intelekt na to aby skolu lehce udelal, ale jak se zda neni tomu tak, to ho asi nastvalo ani se mu nedivim.
Preji krasny den
Milan
05.01.2015 - 11:18 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » Ida 29
Děkuji za odpověď,
přijetí je dost problematické, tvrzení, že je schopný, mnozí jsou schopnější, proč ? Proč má méně darů než ti druzí, kterým jde všechnočem on je ne příliš zdatný snadněji ? To jsou ty důvody k tomu, aby se neměl rád, pádné ? Kdo ví..
Zdraví
Milan
:1: :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1:
04.01.2015 - 19:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kocour_mivik
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je to o tom,jak se ten mladík rozhodne...chce být smutný...bude smutný...chce se litovat...bude se litovat...chce dělat tragédii z toho,že nedokončil školu,bude to tak mít...jsme tvůrci svých vlastních emocí...,ale pokud se mu tyto jeho vlastní emoce nelíbí,tak může zkusit tvořit jinou svou realitu...a zároveň s ní se mu možná začnou otvírat další možnosti na jeho cestě...
04.01.2015 - 13:37 | Filtr
(Ryby) Ida 29 » kocour_mivik
V kritizování čehokoliv , i sebe sama, jsem opravdu dobrá. Na všem něco najdu. Záleží jestli chci najít to dobré nebo to špatná a na jakou stranu se vědomě postavím.
Příspěvky: 34-10 9-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »