Dualita a Jednota


15.12.2014 - 02:02
(Rak) Saly
Dualita a Jednota
Hovorí sa o dualite, o svete polarít a hovorí sa aj o jednote. Ako vnímate JEDNOTU a čo si pod tým pojmom predstavujete tu, teraz, v tomto svete, vo Vašej existencii, živote? :74:

Řazení:
03.01.2015 - 23:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jednotu nevnímám...je vždycky něčím ovlivněna...,pod pojmem jednota si nic nepředstavuji vzhledem k prvotnímu vyjádření... :1:
Abych to ještě doplnila,tak každý žijeme v nějakém svém prostoru a možnostech a není možné naše předtstavy a možnosti sjednotit s většinou....protože díky vyšší inštanci...oni jsou jiní a mají jiný náhled....mě spíš děsí,že bychom byli stejní.... :1:
02.01.2015 - 10:27 | Filtr
(Panna) mikiduc
Jednotu vnímám tak, že s Celkem budu v jednotě jedině tehdy, když budu v jednotě sama se sebou. Celek - naše společnost, národ, země, planeta, vesmír...vše bude dokonalejší a šťastnější, když budeme sami sebou, neboť všichni z toho mají užitek. :27:
Být součástí celku tedy neznamená být stejný, jako ostatní, mít stejné problémy a starosti, ale právě tím, že jsme jiní, hledáme novou tvář světa v naší podobě. A potom budem opravdovou součástí Celku, pak budeme ve své jedinečnosti s ostatními v JEDNOTĚ. :18:
02.01.2015 - 03:43 | Filtr
(Rak) Saly » J@rda
:1:
30.12.2014 - 23:54 | Filtr
(Panna) J@rda
 
19.12.2014 - 08:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Habakukk
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ram-anit, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vonkajšie okolnosti nám dávajú lekcie, ale uvedomenia prichádzajú z vnútra a tak isto navedenia k sebe. :3: Čím viac ich dokážeme vnímať, hlbšie sa sebe otvárame a napájame na prameň poznania. :17:

a s tým osvietením.... :61: to je dobrééé.
18.12.2014 - 19:06 | Filtr
(Blíženci) Habakukk » Ram-anit
Zdravá mysl většinou podvědomě "uklidí" nepotřebné myšlenky :3:
Pravda je v nás, jak říkáte :1:
Kde jinde ji hledat? Okolí vypadá skutečně, ale mnoho okolností svědčí o opaku.
A přestože je možná v nás, prakticky není dosažitelná.

Tak si pojďme lhát dále :4:

K dosažení vlastního osvícení postačí lampička, astrálního cestování lze docílit pomocí Opelu Astra, ale prosím nepoužívejte telekinezi, v kině si telefon přeci vypínáme :1 :64::
18.12.2014 - 18:10 | Filtr
(Rak) Saly
Ďakujem pekne za Vše názory a zamyslenia :74: :16:
18.12.2014 - 09:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Habakukk
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ram-anit, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Aháá... :4: no tie som pozerávala už dávno, takže mi to vyfučalo z hlavy von. :4: :4:
17.12.2014 - 18:20 | Filtr
(Blíženci) Habakukk » Ram-anit
To byla jen hláška z Akt X :4:
17.12.2014 - 11:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Habakukk
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ram-anit, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
nie vonku, ale v nás ..v našom vnútre je pravda...
16.12.2014 - 17:38 | Filtr
(Blíženci) Habakukk » Ram-anit
The truth is out there :20:
16.12.2014 - 15:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Habakukk
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ram-anit, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Neodsudzujem žiadne učenie a v Budhizme som našla veľa vecí, ktoré som vnímala rovnako. Každý však ideme svojou cestou učenia, pochopenia a hľadania pravdy, no cieľ máme rovnaký a to duchovne rásť. :78: :78: :78:
15.12.2014 - 21:25 | Filtr
(Blíženci) Habakukk » Ram-anit
:30: :30: :30:
Ve Vašem dualistickém světě?
Málokdo se takto vyjadřuje....Bůh, osvícený.... anebo autor "chytré" knížky, což může být kdokoli....

Každopádně je to napsáno tak krásně a srozumitelně, že dokonce i já jsem to pochopil, alespoň ty části, které jsem doposud nevěděl :20:

Krásné zjištění, že krom Draků zde poletují i Buddhové :37:

Vaše proroctví budiž pochopeno, přijato a oslavováno :78:

:17: :17: :17: :17: :17:
15.12.2014 - 20:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ram-anit, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ide o stav bytia... vnímania seba ako celku..splývania vedomia s energiou Univerza, Nevnímaš seba ako jednotlivca..všetko je energia...dosiahnúť to len pácou na sebe, vnímaním svojej duševnej časti spájaním sa s ňou a zvyšovaním vibrácii vedomia....duchovným rastom. Pozeráš a vnímaš potom svet s iného uhľa pohľadu..tento stav je blízko stavu osvietenia, v ktorým zakončujeme cyklus inkarnácii.

Dualita je škola, ktorá nás vedie k Jednote.

Z Emanuelovej knihy:

Ačkoli se dualizmus lidstva zdá být tak zavádějícím, všeobjímající a chránící silou je Kosmická Moudrost, Tento stav Milosti, který Vás obklopuje, je milujícím a věčným Světlem, které ve svém náručí umožňuje rozvinutí procesu růstu. Negativita v sobě nese sémě své vlastní likvidace. Poznáváte, pokud věříte. Skutečný svět, ve kterém se nacházíte, pozitivní i negativní, je výsledkem té skutečnosti, kterou považujete za pravdivou.

Uvnitř každého z Vás se nachází hmota, která přispívá ke vzniku okolností dané chvíle v určitém kraji příslušné země, v určitém čase evolučního procesu.

Ve Vašem dualistickém světě se nachází velké štěstí dané dvojakosti. Je součástí hry života, že se čas od času zapojíte do sdílení radosti z toho, že jen proto, abyste našli univerzální pravdu, postavíte tyto protějšky proti sobě.

Tato dualita může přes všechno sloužit jako důvod konečného sjednocení, pouze však v tom případě, pochopíte-li, že k tomu slouží. Velcí myslitelé strávili dlouhá staletí, aby našli Pravdu a aby ji izolovali. Pak zapomněli na celé to sukno, ze kterého ji vyňali, na sukno, které rodí bolest a zmatky.

Dokud budou existovat ti, kteří hledají Světlo, do té doby budou existovat také lidé, kteří budou potkávat stíny, a bude se jim zdát, že za nimi ty stíny jdou.

Až se tento obraz změní a oni uvidí, že tyto stíny jsou jen překážkou Světla, tehdy zmizí strach, iluze a zůstane jen radost z odchodu z fyzického těla, když se bytost dostatečně nabaží světa. Dualita na Vaší Zemi má Boží účel.

Účastnili jste se tvorby této formy, neboť tam se nyní nachází Vaše osobní realita. I když v ní nyní žijete, nejste v ní polapeni. Není Vaším vězením, je Vaší učebnou. Dualitu využíváte na to, aby Vám pomohla nalézt Jednotu, ne na to, abyste se v ní ztratili. Ve skutečnosti žádné přímé protiklady neexistují. Pouze se zdá, že existují, a to proto, že hovoříme o Božských Zákonech, které k nám přicházejí z různých oblastí poznání.


15.12.2014 - 16:15 | Filtr
(Blíženci) Habakukk
Jednotu mám hned před domem, Co
op :4:

Promiňte, nemohl jsem si pomoct...

Dualita? Rovnováha protikladů? Jin a jang? Kéž by bylo možné pochopit taková rozsáhlá pravidla, funkční na kterékoli úrovni dění.
Někdy se mi zdá, že každý dobrý skutek je po zásluze potrestán a naopak... Ale kdo určil, že ten skutek byl dobrý? Možná měl ve finále fatální důsledky.
Raději mám slovo "relativita" Neexistuje dobro nebo zlo, jak jistě každý víme, vše závisí pouze na úhlu pohledu, ale co že nás žene v osobnostním růstu dále?
Subjektivita, jež prožíváme, či objektivita, kterou se snažíme okusit nahlížením na vše různýma očima?
Bezesporu se ale vše uchyluje k rovnováze, ta nás a veškeré přírodní cykly už od základních pravidel udržuje v chodu.
Den, noc...teplo, zima...akce, reakce...život, neživot...
O kvantové mechanice nemohu říci nic, já totiž jen dělám do včel a i když sem-tam z neopatrnosti dostanu žihadlo, děkuji za něj, příště budu ještě neopatrnější :4:

Takové zamyšlení je hodné šalvěje divotvorné, nebo dvojité dávky LSD :4:

Berte to s nadsázkou, nebo raději vůbec nečtěte mé výlevy, jsem nevzdělanec a řečí mam jak parlament o přestávce... A skutek... Utek! Jako já ze školy :4:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »