Venuše v panně ve 12.domě


23.10.2014 - 16:23
(Lev) Muse
Venuše v panně ve 12.domě
Jak se u vás projevuje a jak se vám s ní žije? :-)

Řazení:
30.08.2015 - 05:58 | Filtr
(Váhy) neptun
Přispěju krátkou astrofilozofickou přednáškou na toto téma.

Ohledně 12.domu je potřeba za prvé vnímat, že mimo jiné souvisí se vším neviditelným, neuchopitelným, iracionálním......co převyšuje vlastní JÁ a to v různých formách - takže např. individuální + kolektivní NEVĚDOMÍ, imaginace, inspirace, duševní a nevyléčitelné nemoci.......Toto jsou vše záležitosti, které nelze uchopit do ruky či logicky vysvětlit.

Za druhé je potřeba zdůraznit či připomenout, že 12. dům je poslední dům, kde něco končí zatímco v 1. domě cosi začíná. Přeloženo 1.dům je v analogii s MARSEM + BERANEM a vše je podle hesla: \"Hůrá jde se na to!!\" Tedy je tam určitá forma nezralosti, nezkušenosti, vše je o poznávání nových věcí.....Lidi co mají planety v 1. domě řeší hlavně sebe, svoje vlastní JÁ, svůj vzhled, chování, vše je hodně o individuálním EGU......zatímco 12. dům je v analogii s NEPTUNEM + RYBAMA a vše je např. o prozkoumávání NEVĚDOMÍ, psychiky, rozjímání či filozofování kdesi u potoka či oceánu......Tedy je tam určitá forma MOUDROSTI, ZRALOSTI, ZKUŠENOSTÍ.......a není už to jen o vlastním egu, řeší se hlubšší záležitosti, témata......Lidi co mají planety ve 12. domě mají tedy jakýsi DAR z VESMÍRU, mají v sobě skrytý potenciál, mají NADĚJI proniknout do hlubin čehosi většího, nepoznaného, neviditelného........a toto vše symbolizuje NEPTUN+RYBY nebo-li než jeden člověk prozkoumá např. Indický oceán, tak to taky chviličku trvá - chce to moře a moře času. Háček či nebezpečí však spočívá v tom, že toto prozkoumávání vyvolává zmatky, chaos, nejistotu....vše funguje jako příliv a odliv - náhle připluje nával inspirace, geniální myšlenka, platonická láska, deprese, duševní nemoc....., ale náhle vše taky zmizí. Takže je potřeba naučit se přijmout, že příroda, oceán.....takhle fungují \"cosi\" začíná což v astrologii symbolizuje 1.dům, ale zároveň taky \"cosi\" končí což symbolizuje 12.dům.

S tímto vším souvisí zde popisovaná SAMOTA či IZOLACE, která je také symbolizovaná 12.domem nebo-li nad vším co převyšuje vlastní JÁ se nejlépe bádá o samotě. Z tohoto všeho tak nějak přirozeně plyne, že OSUD, VESMÍR, MATKA PŘÍRODA......donutí lidi s planetama ve 12. domě prožít nějakou formu SAMOTY či IZOLACE a tím se UVOLNÍ v každém jednotlivci \"cosi\" většího co překračuje vlastní JÁ, aktivuje se NEVĚDOMÍ, začne probíhat závěrečná TRANSFORMACE......což je CESTA k jakési nejvyšší formě MOUDROSTI či POZNÁNÍ......

Těch forem jak se SAMOTA či IZOLACE projeví u konkrétního člověka může být mraky nebo-li je potřeba zkoumat nejen planety ve 12.domě, ale také znamení + aspekty.

Třeba u zde zmíněných planet VENUŠE + JUPITERA by mělo jít vše výrazně do pozitivna - tedy pokud nejsou extrémně poškozeny. Konkrétně VENUŠE ve 12.domě může symbolizovat, že po nějakém zklamání v lásce prožije člověk období tvůrčí samoty - takže se např. dobrovolně zavře do bytu, pokoje.....a začne psát, malovat, vyrábět hrníčky.....či jinak umělecky tvořit. Toto tvoření zároveň aktivuje cosi většího překračující vlastní JÁ což přesně OSUD po daném jednotlivci chce, aby začal např. hlouběji zkoumat vlastní dětství, kořeny, předky....a následně se zajímal o trpící, vyloučené, nemocné lidi apod......Háček je v tom a táhne se to i touto diskuzí, že většina lidí se bojí SAMOTY viz. větičky typu: bojím se, že mě \"kdosi\" opustí defacto je to STRACH ze samoty, STRACH proniknout do hlubin 12. domu......a tak se vše cyklicky opakuje stále dokolečka dokola dokud jednotlivec nezmoudří a nevydá se po CESTĚ, kterou mu určil OSUD či VESMÍR v tomto životě.......

U JUPITERA ve 12. domě je to podobné jen s tím rozdílem, že vše je více o jakémsi rozjímání, filozofování, poznávání nových kultur, filozofií, náboženství.....a toto vše aktivuje nejen individuální NEVĚDOMÍ, ale také kolektivní NEVĚDOMÍ - tedy je tam touha zachraňovat celý svět, altruistickým způsobem měnit myšlení lidí na planetě......Ovšem i tady platí, že nejdříve je potřeba zkoumat vlastní NEVĚDOMÍ, dětství, kořeny....a až potom zkoumat kolektivní NEVĚDOMÍ celých národů.....

Sečteno a podtrženo na zvládnutí jsou planety ve 12. domě dost náročné a to zejména na psychiku.......a to právě z výše popsaných důvodů - vše je neuchopitelné či neviditelné, ale z druhé strany jsou tito lidé s trochou nadsázky napsáno VYVOLENÍ jelikož od VESMÍRU či sudiček dostali příležitost, šanci.... prozkoumávat záležitosti, které překračují naše vlastní JÁ a je na každém jednotlivci zda tuto příležitost využije či promrhá......

Na závěr je nutno zdůraznit, že horoskop je potřeba brát jako celek, že nelze vypichovat např. VENUŠI ve 12.domě. Je to stejné jako když se skládají puzzle - každý dílek má své místo a na konci se vytvoří nějaký obrázek. Při skládání horoskopu je to stejné - astro KRUH je jakási mapa či obrázek a každý dílek má své konkrétní místo - vše má VYŠŠÍ SMYSL.......NEPTUN :64:
30.08.2015 - 05:12 | Filtr
(Štír) vlna.c » Kalocka
Jsem na tom stejně:) nejradsi sama
29.08.2015 - 09:33 | Filtr
(Střelec) tiferett
Moja dcéra má tiež Venušu v 12.dome - ale vo Váhach, 1. stupeň od ascendentu vo Váhach.
Prejavuje sa to samotárstvom, má problémy v nadvezovaní vzťahov, kým si našla „toho pravého“ partnera, tak ju to stálo roky osamelosti. A aj keď má ascendent vo Váhach, vôbec sa neprejavuje spoločensky. Pracuje s koňmi a rada s nimi pracuje sama a po svojom .
Je to Panna, Jupiter v Rakovi,- má silný vzťah k zvieratám a svoju Venušu prejavuje hlavne v spoločenstve zvierat. Je to typicky venušovská žienka, nežná, jemná, krásna ale silná (Mesiac v Škorpionovi).
29.08.2015 - 07:37 | Filtr
(Štír) vlna.c
Ja mam jupiter ve 12 domě a je to podobný. Jsem ráda sama. rada pracuju sama. Miluju meditace, modlitby, různé tajemné věci. Venuše panně. Je taky velmi uzkost a venuše.rada vše dodržuje.
03.11.2014 - 19:41 | Filtr
(Ryby) vilka amarylka » Muse
no tak to mame stejne,my co mame venusi ve 12 dome,proste jakoby v podvedomi vyvstava pocit ,ze stejne me jednou nekdo opusti,a budu sama,a ze vztahy nevydrzi,dost negativnich postoju a ikdyz sem se vazne snazila to preprogramovat tak jsou to pro me jen fraze,ale podvedomi je silnejsi nez ja...tudis,ty pocity me ovladnou a zvitezi...a zas se citim blbe :)..no jinak nevim co stim??...zkousim kinezlologii,pry pomaha odstranovat programy z podvedomi,rozhodne stim chci neco delat,a ne se litovat,nebo na to vymlouvat,ale je to sila,a tezke to musim uznat :) :3: sak ti to asi nemusim vypravet ze?? znas to...utrpeni jojo,to je spravne slovo...pro tuto venusi,a navic v beranu je agresivnejsi ,takze taky zadny orisek,bojovna :47: :61: :3:
03.11.2014 - 18:42 | Filtr
(Lev) Muse » toncek_soprano
Dík,celkem přesné zhodnocení :4:...Až na tu arytmii a operace.Zatím nic z toho,dost dbám na zdravíčko...
03.11.2014 - 18:38 | Filtr
(Lev) Muse » vilka amarylka
No právě se mi s ní žije dost obtížně.Tak mě zajímá jak to mají ostatní lidé ;-) Vidím,že to prožíváš podobně i když ji máš v beranu.Možná trošku ohnivěji,ale defakto taky mam strach z opuštění,samoty,skrz vztahy prožívám dost utrpení.
27.10.2014 - 20:58 | Filtr
(Ryby) vilka amarylka
cauky sice nemam venusi v pane,ale v beranu ale mam ji take ve 12.dome a vztahy no dost citove prozivam a mam (takovy strach z opusteni,ze samoty,nebo proste pocit ze ja a vztahy to me moc nejde :4: :61:ale verim,ze na vsem se da pracovat.. :78: a taky jde o to nepodlehat temto,obcasnym pocitum,selhani,nebo jak to nazvat,jak se tobe zije s tou tvou venusi? :3:
25.10.2014 - 19:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele toncek_soprano, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Speciálně u Tebe si myslím, že to zachraňuje ASC ve Váze, kdy člověk na sebe bere něco z Venuše, ale taky ze Saturna, kde je povýšený.
Váhy jsou jemné, umějí to s rukama, čímž chci říct, že nebývají levé, postupně mívají sklon mít oblejší postavu.
Venuše ve 12. domě, co by vl. ASC - tady si myslím, že budeš mít ráda svůj klid, ve 12. domě může být více cudnější, není to nejhorší postavení z hlediska domu, protože 12. dům je domem Ryb, kde je Venuše povýšena, asi bych to viděl na záliby třeba kolem zahrádky, pečlivosti, lékařství, dieta (vegetariánka), hodně čistotná.
Pak je zajímavé, že Býka máš v 8. domě a Venuši v té Panně ve 12. domě (bloky v sexu?)...Býk v 8. domě přeje kapitálu, a Venuše ve 12. domě v Panně mi sedí na nějaký výzkum všeobecně, Panna je přepečlivá...dobrý aspekt na proniknutí (8/Štír) věcí (Panna) do hloubky... :3:
Operace v oblasti Panny (vnitřní orgány), jelikož je Venuše bez aspektu, tak je vládcem Merkur v konjunkci na Mars, nejsou vyloučeny. Mars vládne i 2. domu (Býk, jícen, hlasivky, polykání, hrdlo a 7. domu/Váhy - ledviny atd). Tady v těchto věcech může být nějaká operace.
Nicméně Hyleg je Slunce ve Lvu, takže ta vitální síla nebude malá, posiloval bych imunitu (Ryby/6) kvadrát na Plutona je spíše o společenských krizích (Slunce je v 11. domě), kdy člověk potřebuje slyšet a vidět obdiv, ten Pluton jej bude někdy vyžadovat za každou cenu, nehledě na prostředky... :61: Ze zdrav, hlediska je SLunce v planetárním domě Urana, a je ve Lvu - srdeční nepravidelnosti...arytmie, atd. Hlídal bych tyto věci.

:37:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »