Karma, léto a běs


14.10.2014 - 13:27
(Kozoroh) kocour_mivik
Karma, léto a běs
Vážení spolunajdisáci,nedávná minulost mi přinesla zážitek, nad kterým jsem se byl nucen pozastavit, zamyslet a čeká mě i změna zásadních životních postojů. Děj sám připomíná lehce absurdní frašku, či spíše epizodu z ní.Zajišťoval jsem letos v létě ubytování pro dva své kamarády, kteří za mnou tradične přijíždějí v létě do Prahy, profesíučitelé dějepisu, pro které o prázdninách najde mnoho inspirativního. Nebyl jsem si zcela jist, poté co jsm ubytování zajistil po SKYPE, zda je vše v pořádku. Proto jsem ono zařízení navštívil osobně, abych vše prověřil. Ukázalo se, že to bylo plně na místě, neboť o mé objednávce nikdo nic nevěděl, "zapadla". Proto jsem ji učinil ještě jednou, dokonce jelikož mé příjmeníje snadmo zko,olitelné, jsem je onomu mladíkovi v recepci pečlivě vyhláskoval. Měl jsem z toho nádherný pocit.Jenže poté co přátelé přijeli, opět o ničem nikod nic nevěděl, slečna v recepci zkomolila mé jméno a můj kamarád mě poté arogantně napadl s tím, že jsem věc zařídil liknavě. Nejdříve jsem se mu celou záležitost snažilklidně vysvětlit, bohužel marně. Potom to přišlo, zmocnil se mě příšerný vztek z té beznaděje a zoufalství, že jsem mu mělchuť mu vážně fyzicky ublížit. Přiznám se, že takový běs se mnou nikdy necloumal.Připadlo mi to jako karmická záležitost, něco čím jsem měl projít, třeba abych přehodnotil svůj vztah k němu a sundal růžové brýle..Uvítám vaše názory, těším se na ně.Váš jako vždy věrnýKocour_Mivik :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1:

Řazení:
15.10.2014 - 17:16 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » MG34
Děkuji za odpověď,
něco na tom bude.
Přeji krásný večer
Milan
14.10.2014 - 21:06 | Filtr
(Ryby) MG34
Já bych tom nehledal žádnou obskurní karmu, ale obyčejné podvědomí, které se prodralo na povrch...
14.10.2014 - 20:24 | Filtr
(Blíženci) Habakukk
Nebo to byla situace, která Vás měla poslat jiným směrem. Například objednat jiný hotel, či je dokonce ubytovat u sebe...Nebo strávit noc toulkami a filosofickými debatami....Jednoduše to takhle být nemělo, podle všeho :3:
14.10.2014 - 17:40 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » Znovuzrozená
Zdravim,
mam pocit, ze osobni jednani a dohlrd na to ze objednavka byla ucinena je ucinejsi nez pisemna objednavka, byla by totiz zbytecna. Pokud jde o vysledek, kamaradi byli ubytovani, ale ja jen jsem jim sdelil, ze si to priste budou zajistovat sami
:1: :1: :1: :1: :1: :1: :1:
14.10.2014 - 14:26 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » kocour_mivik
Jinak doufám, že to nakonec nějak dopadlo ke spokojenosti, a že to nepošramotilo vztahy s "dějepisáři". :3:
Taky přeji pěkný den. :1:
14.10.2014 - 14:21 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » kocour_mivik
Ale četla, četla a opět opakuji - jedině písemně. Lidský faktor je totiž sfiňa :4: a věřím, že to ani nemuselo být ze strany poskytovatele služby záměr, ale prostě se něco zamotalo a ani osobní návštěva nepomohla.
Já pracovala roky s lidmi a v komunikacích (osobní, písemné i telefonické) a po letech jsme měli ve firmě propracovaný systém sdělení buď písemně s podpisy, nebo mailem s potvrzením o přečtení zprávy (pravda, že někteří se to snažili odrbat odkliknutím "nepotvrdit"...na těch jsem si potom zgustla osobně. :4:
14.10.2014 - 14:07 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » Znovuzrozená
Děkuji za reakci,
jsi první. Ale ty jsi nečetla můj příspěvek dostatečně pozorně, tu rezervaci jsem prováděl
dvakrát !!. Nejdříve via SKYPE a poté ještě při sobní návštěvě, jinak bych o tom těžko ztrácel slova.
Přeji krásný den.
Milan
:1: :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1:
14.10.2014 - 14:03 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená
Milý kocoure, opět se potvrzuje moje dlouholetá zkušenost, že "co je psáno, to je dáno",a taky "důvěřuj, ale prověřuj", aneb dělat rezervaci po skypu :63:, to by mne nikdy nenapadlo. (Ale já jsem postižená roky práce, kdy vše muselo být písemně podloženo, takže to aplikuju i v soukromém životě :3:)
Takže zkušenost pro příště - jedině písemně, aspoň mail a trvat na potvrzení.
BTW" ty jsi učitel dějepisu?


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »