Retrográdní Merkur


07.10.2014 - 23:35
(Štír) Ilona Regina
Retrográdní Merkur
Zajímaly by mě Vaše poznatky, postřehy a zkušenosti s retrográdním Merkurem, který je zrovna nyní ve zpětném chodu. I přes tento jeho vliv dopadly "merkurovské" věci zdárně, nebo s tím byly vždy nějaké komplikace a průtahy?

Řazení:
14.10.2014 - 14:08 | Filtr
(Štír) Ilona Regina
Retrográdní Merkur a jeho neprosný vliv na nás - ZAMYŠLENÍ

Merkur, posel zpráv, planeta komunikace, cestování, přenosu informací a vlivu jak mluveného, tak psaného slova nyní na obloze zaznamenává svůj zpětný pohyb, je tzv. retrográdní, což znamená, že její pohyb je zastaven, kdy namísto toho, aby postupoval vpřed, tak couvá. V tomto pohybu je od 4. - 25. října 2014.

Co to pro nás znamená? Že nadešel čas zpomalit, zastavit se, soustředit se a nebýt ukvapení. Přirozený vliv Merkura je po celou tuto dobu zastaven a působí spíše v negativním slova smyslu. Jinými slovy není dobré, ba naopak je nezbytné se ve vlastním zájmu vyhnout podepisování důležitých obchodů, projektů, smluv, dokumentů, v nezbytném případě je aslepoň velmi důsledně si je přečíst, abyste nic nepřehlédli. A to z důvodu, že bude váznout komunikace, proto je dobré zálohovat svá data v počítači, v telefonu a jiných moderních vymoženostech. Znamená to, že technika a moderní prostředky moderní doby jako jsou telefony, faxy, kopírky, počítače, kola, auta, letadla, vlaky, autobusy i dopravní prostředky budou vykazovat zpoždění, problémy, bude váznout komunikace a jakékoliv spojení. Pokud máte v plánu brát si po tuto dobu nějakou půjčku či se u někoho zadlužit, rozhodně nedoporučuji, je lépe počkat ještě ještě alespoň 14 dní.

Retrográdní vliv Merkura naznačuje zmatky a nejasnosti v naší mysli, vzdušných zámcích a vzájemného nepochopení. Budou se také ukazovat nevyřešené věci z minulosti, kdy můžeme být konfrontováni s někým nebo s něčím, kdo se nám nějakým způsbem vrátí do života, abychom už konečně prozřeli. Vliv couvajícího Merkura bývá označován jako chlad ve vztazích, ve vzájemné komunikaci, což bývá velmi často spojeno s odmítáním a vzdání se svých plánů, snů a vizí. Oblasti jako je umění, kde lidé potřebují skládat, tvořit, přemýšlet, komponovat či vyrábět rukama, jistě potvrdí, že mají nyní méně nápadů, fantazie a jsou méně „šikovní“. Stejně tak cestování a hlavně delší cesty mohou být spojeny s potížemi, a to v podobě zpožděných přípojů, spojů a technických problémů s dopravními prostředky, hlavně s autem. Studenti se nyní hůře soustřeďují, aniž by si to sami uměli vysvětlit, školní zařízení je scelkově spojeno s netrpělivostí, nervozitou a podrážděností. Potíže se mohou objevit i v oblasti domova, zejména pak se sourozenci a sousedy, kde bude zhoršená domluva a zvýší se hádavost a vzájemné nedorozumění.

Je dobré se v těchto dnech vyvarovat koupě a prodeji nemovitostí, stěhování se do nových prostor, nezačínat nic důležitého a naopak si udělejte zálohy, kopie a revizi svých dokumentů a stávajícíh smluv, finančních a podnikatelských záměrů. Nic se neděje náhodně, vše má vždy své odůvodnění a příčiny. Konfrontací s něčím nebo s někým nepříjemným nám osud ukazuje, že nadešl čas se zastavit, zklidnit svou rozříštěnu a uspěchanou mysl, přeorganizovat svůj život a dát mu nějaký smysl a řád. Naskýtá se nám tak šance zastavit se, změnit a přehodnodit svůj život, přestat mluvit a zaměřit se na to, co je pro nás skutečně důležité a zásadní. Je dobré se poohlídnout zpět, bilancovat a poučit se z minulých chyb, abychom tak předešli dalším zbytečným problémům a nepříjemnostem. Je nyní ideální čas uspořádat své myšlenky, zálohovat veškerá data, dát do pořádku svá kola, motorky i auta a nekupovat nyní tyto prostředky. Naopak je dobnré zbavit se bloků z minulosti a soustředit se na jejich čistění a odblokování. Uzavřete vše, co je třeba, dokončete, co nemáte dodělané a nastavte rovnováhu všude, kde je to možné, zejména pak ve vztazích.

Jestliže se chystáte vycestovat na nějakou vzálenější cestu, pozorně si přečtěte případné dokumenty s tím spojené, pohlídejte si své doklady, zkontrolujte a řádně si prověřte veškeré objížďky, trasy, odjezdy, odlety, svá zavazadla a připravte se na možné zržení na cestě, či zpoždění. Pokud sami řídíte, jeďte pomalu a bezpečně.
Sama vím o tomto vlivu a ještě donedávna jsem s pobavením sledovala, jak se v mém okolí vše kolem toho točí, jak téměř všichni řeší problémy s retrográdním Merkurem, tedy ve spojitosti s komunikacií, cestováním, telefonováním, spojením, smlouvy, počítači, viry, poruchy na telefonech a dopravních prostředcích. Sama jsem se dnes přesvědčila o neúprosném vlivu couvajícího Merkura, kdy v době velmi důležitého telefonu se přerušilo „samo“ spojení a aby toho nebylo málo, telefon se zbláznil a na centrální ústředně se pěkně zapotili, než to dali do pořádku. Verdikt zněl: nevíme co se stalo, bylo to něco nevysvětlitelného, hovory zůstaly „viset“ ve vzduchu. Takže musím konstatovat, že vliv a působení planet na nás a jejích vlivů a energií nelze přelstít, člověk se musí přizpůsobit, podřídit a hlavně pochopit.

Zajímaly by mě Vaše názory, zkušenosti a poznatky s retrográdním Merkurem, také Vás „něco“ překvapilo, zpomalilo či úplně zabrzdilo? Nejednou Vám počítače, bordí se internetové sítě, zlobí telefony, auta, ve svých počítačích se Vám objevují různé viry? Nevycházejí smlouvy, nebo nacházíte nějaké chybičky v dokumentech, smlouvách a objevují se těžkosti?

12.10.2014 - 21:51 | Filtr
(Vodnář) mar-ty » Znovuzrozená
ten retro Merkur mám něco do sebe, já jsem minutý týden řešila polámanou pračku, když jsem koukla na tranzit mám ho v konjunkci s Uranem :1: tak se není čemu divit
10.10.2014 - 16:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele toncek_soprano, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Retrográdní Merkur, co by signifikátor věcí spadajících zejména pod Blíženecký dům, není příliš vhodný. To samé platí i pro pomalého Merkura. Když není zbytí, je dobré ho vyšperkovat nějakými aspekty, plus třeba podpora v hodině Merkura, nebo v hodinu Jupiterovu. Lze využít retrográdního Merkura, co by vl. 7. domu, pokud chci, abych vyhrál spor (7) já (1). V tom případě mě bude prezentovat Střelec, Jupiter, kterého bych volil někde do 9. domu (právníci), v příznivých aspektech. Ale to byl jenom příklad z elekce...
08.10.2014 - 13:08 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Marcie
Jo, do 25. října, měla jsem tam listopad, už jsem to spravila :1:...a taky v rodině řešíme podpisy smluv a hlavně, že jsem říkala, aby se to stihlo do toho retro Merkura, nééé, stále byl čas a bude se to podepisovat nyní :43:, štve mne to, ale protáhnout se to nedá, jsou tam termíny a katastr.... :63:
Pokud to můžeš odložit, udělej to.
08.10.2014 - 13:00 | Filtr
(Váhy) Marcie » Znovuzrozená
už som našla, že do 25.10.2014, bohužiaľ, dovtedy by som mala mať zmluvy podpísané ... rozmýšľam, ako by som to natiahla :1:
08.10.2014 - 12:50 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Marcie
Mám dojem, že až do 25.10.
08.10.2014 - 12:47 | Filtr
(Váhy) Marcie
tak práve včera som povedala priateľovi: musí niečo byť s Merkúrom, musím sa na to pozrieť a teraz už je mi to jasné - v práci nám predvčerom vypadla elektrina, takže dlhšiu dobu nešli počítače, ráno som si zobrala z domu nesprávne kľúče, včera som bola u zubára - vlak meškal, naspäť som vlak nestihla,další meškal, v MHD skolaboval softvér na predaj lístkov ...takže som meškala k zubárovi a neskôr aj ku kaderníčke, myslím, že to všetko má na svedomí Merkúr, a to práve teraz pracujem v práci na hromade zmlúv ... :25: musím pozrieť, dokedy bude retrográdny? :25:
08.10.2014 - 07:34 | Filtr
(Vodnář) Adrian
Taky se mi stává, že si v době retrográdního merkura vzpomenu na člověka, kterého jsem X let neviděl, například od základní školy a mám potřebu se mu ozvat. Potom vzpomínáme na staré časy. Nebo někoho, koho jsem delší dobu neviděl a nejsem s ním v kontaktu "náhodou" potkám někde na ulici. Jakoby se v té době vše vracelo tak trošku zpátky. Třeba i to, že se při odchodu z domu musím často pro něco vracet
08.10.2014 - 06:29 | Filtr
(Rak) Martin_B_D
Naposledy, keď bol Merkúr retro. tak som sa stále po niečo vracal. Keď som chcel ísť z domu niekam, tak som sa aj dva krát vrátil, že som niečo zabudol. Teraz ako sa otočil, sa mi to deje znovu.
08.10.2014 - 00:53 | Filtr
(Kozoroh) Sky
Nezávislosť myslenia, ale aj možné problémy so sebavyjadrením.
07.10.2014 - 23:47 | Filtr
(Kozoroh) Sky
Karmická úloha komunikácia... ale osobnú skúsenosť nemám.
07.10.2014 - 23:47 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená
Já mám zkušenost z minulého zaměstnání, že se vždy,když byl retro Merkur začaly kazit PC, nebo se v nich objevil nějaký vir (měli jsme asi 15 PC propojených "v síti"),ten pak "přeskakoval" z jednoho PC na druhé, kolegyním "odcházely" i zánovní mobily... Občas se stalo, že tento aspekt začal působit i o pár dní dříve. Mně osobně připadá, že někdy člověk může dělat co chce, věci tak jak tak spějí k tomu, že se řeší v době retro Merkura a tím pádem se protahují, komplikují. Zrovna teď doma mj. řešíme důležitou věc ohledně nemovitosti a táhlo se to tak dlouho, že se to bude řešit nyní v retro Merkuru,což mne netěší, ale nelze jinak :42:. Tak je mi jasné, že s tím ještě budou problémy.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »