Jaterní očista aneb žlučníkové kamínky


18.07.2014 - 13:20
(Lev) Muse
Jaterní očista aneb žlučníkové kamínky
Je tady někdo kdo má s tím zkušenosti?

Řazení:
30.07.2014 - 21:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » il*ča
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já jsem z vinařského rodu a všichni se dožívají vysokého věku cca 90 let plně duševně zdraví a víno je provází celý život... :4:
Je pravda, že já mám již alergii na sířené víno, sestra ješte ne :4:
27.07.2014 - 11:57 | Filtr
(Blíženci) il*ča » Samanthaa
Taky si myslím,že hodně záleží na tělesné schránce ... já si vždy vybavím jednoho pána z jižní Moravy - vinaře. Ráno si petku (1,5 l) naplnil napůl vínem a napůl vodou ( takový vinný střik) - a šel okopávat vinice,klidně i za velkého tepla.Večer před spaním dal dvojku červeného ... Ve svých skoro 80ti letech byl zdravý a štíhlý, mozek mu fungoval excelentně... já nevím - ale měla jsem pocit, že on k vínu přistupuje jako k léku .
Stejně tak moje prababička - ráno začínala malou stopičkou nějaké pálenky - a taky se ve zdraví dožila skoro 85ti let.
No - kdybych já ráno začínala slivovicí, můj den by zřejmě skončil dřív, než by vůbec začal. :4:

K tomu červenému - víno z obchodů už vůbec nekupujem, máme známého vinaře a to je jediné víno, které si můžu sem-tam dát. Ty z obchodu a různých stáčíren mi totiž do druhého dne způsobí nepříjemnou a svědivou vyrážku - což dělá zřejmě to síření.
25.07.2014 - 17:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » il*ča
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano, kupodivu občasný exces s alkoholem i když se člověk spije pod obraz Boží nevadí tolik, jako pravidelné pití. Nevím,zda je potřeba pít soustavně 15 let, aby došlo k poškození jater :4: ono totiž záleží kromě toho co a v jakém mmnožství člověk pije, taky na jeho tělesné a zdravotní a genetické dispozici. Když mu předci holdovali pití, tak má kratší čas, než ten, kterému předci nepili :1:, když má oslabenou imunitu častými záněty, tak má taky kratší čas atd. Alkohol poškozuje játra tím, že se tam mění v tuk a kyselinu octovou. Ztučnění jater se nazývá alkoholová steatóza a tuto odtraní ostropestřc mariánský,druhé možné poškození je akutní alkoholická hepatitida -vzniká infekcí která mohla vniknout do jater, protože byla oslabená alkoholem - zde již ostropestřec moc nepomůže a pak tu je ještě chronický zánět s přechodem do cirhózy (ztvrdnutí jater).

Na druhou stranu červené nesířené!!! víno je doporučováno k uzdravení některých nemocí, např. Nízký tlak se léčí pitím deně půl deci červeného vína a v něm vyluhovaný rozmarýn :4:, léky na to myslím nejsou, a toto zabírá :1:Někdo však může být alergický na červené barvivo obsažené ve slupkách hroznů (tahle predispozice bývá zděděna).

S tím ibalginem máš pravdu, neznám holku, která by neměla v kabelce svoji "růžovou" tabletku :4: :25: vždyť i v televizi říkají, že "Netřeba se bát bolesti,máme tu ibalgin, brufen, paralen, panadol, neoangin, nurofen,voltaren...atd. a zabírají tam, kde je potřebujeme!" Je to děs... :74:
25.07.2014 - 05:35 | Filtr
(Rak) Martin_B_D
Pomôcť by mohla aj očista duše, lebo telo nasleduje dušu. Očista skrz modlitbu, meditáciu, odpustenie, rozvoj vďačnosti, láskavosti, odvahy, múdrosti a iné. Vo všeobecnosti dlhodobý stres môže spôsobovať zdravotné problémy. Ale na to aby človek dokázal zvládať a predchádzať stresu potrebuje správnu filozofiu, názor, správne hodnoty. Napríklad nadmerný hnev (forma stresu) môže tiež poškodzovať pečeň, nehovoriac o nenávisti, ktorá predstavuje dlhodobý stres.
24.07.2014 - 21:29 | Filtr
(Blíženci) il*ča » Samanthaa
To je moc zajímavé, co jsi napsala :15:

Ty dvě deci vína denně - někde jsem četla, že by je žena musela pít aspon 15 let ( a opravdu denně) aby si poškodila játra .
Trocha kvalitního vína po těžkém jídle (nemyslím litr) prý naopak může pomoci trávení.

Skoro bych řekla, že horší než troška vína budou všechny ty ibalginy, analgetika a antibiotika, co vidím po kabelkách kamarádek a které berou klidně i 5x denně. :24:
24.07.2014 - 21:10 | Filtr
(Blíženci) il*ča » Muse
Tahle očista ted u nás "frčí" - játra si ted tak "vyčistlo" aspon 7 lidí v mém okolí.
Já na to nemám odvahu - mám strach, že by se mi mohl "šprajcnout" kamínek (který určitě mám) - a co pak...
Raděj sázím na bylinky - právě na ostropesřec , nebo směs od bylinkáře na žlučník a játra.
24.07.2014 - 18:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Muse
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jenom pro úplnost, žluč se tvoří v játrech a žlučovody je v patřičné chvíly, např. při požití hranolků vytlačena do dvanásterníku pro natrávení potravy. Pokud není zapotřebí tolik žluče, "uskladní" se v žlučníku a odtud si ji pak tělo přibere při dalším dodeji jídla ke zpracování potravy. Pokud žluč zůstává ve žlučníku a včas si ji tělo neodebere ke trávení (tato disharmonie se stává z různých příčin), tak žluč se tam zahušťuje a začne se tvořit "bláto", písek,kamínky. Takže očista jater souvisí s kamínky jen okrajově. Játra jsou filtr krve, zde se odbourávají "mrtvé" červené krvinky, ale hlavně všechny nepotřebné látky,které nemajív krvi co dělat, jako toxícké látky z kvasinek, mikózy, viry, chemické sloučeniny z léků, alkohol ale i cholesterol. Zbytek cholesterolu proniká do žil a buduje tam nehezké pastičky :1:.
Očistit játra od těchto "nánosů" není jednoduché a je to běh na delší trať. Např. 2 deci vína denně, již poškodí nezvratně játra žen, u mužů jsou to tři piva 12 st. denně.Játrům taky škodí pravidelné užívání paracetamolu. Do určité míry poškození jater lze regenerovat. Protože jim škodí JAKÁKOLI chemie, regenerují se přírodným prostředekm Ostropestřcem Mariánským, latinsky sylimarin. Ten jediný dokáže játra zbavit dokonce i přebytečného tuku (cholesterolu)a navíc umí i opravit buňky. Lidé trpící depresemi by si měli předně dát do pořádku játra, protože krev není dostatečně přefiltrovaná a tím jsou zatěžovány všechny orgány a hlavně mozek!
Žlučové kaménky, písek a "bláto" pokud již jsou vytvořené ve žlučníku, tak se "vytlačují" tou metodou, kterou jsi popsala, je totiž nejúčinnější (předchází jí několik klystýrů a před akcí se jí jen jabka), jinak pokud nemáš žádné výhružné žlučníkové potíže (např. lidé nemohou jíst čerstvé řekvičky, nebo papriku - pálí je záha a krkají, není jim dobře), lze žlučník lehce očistit pampeliškou, zeměžlučí, pelyňkem a pod.-poslední dvě se přidávají do směsí.
Bylinky na žlučník se dají pít dlouhodobě. Pouze kopřiva(přidávaná do léčivých čajů) -výborný čistič krve se nesmí pít déle něž jeden měsíc, protože vyplavuje draslík z krvi. Pak by mohly nastat potíže se srdcem. Ještě k játrům,někdo pročišťuje játra pojídáním kysaného zelí, je výborné na zničení cholesterolu, ale dlohodobé intenzivní užívání vyplavuje jód z těla, takže ho je potřeba střídat s konzumací ryb (nebo chaluhy spiruliny a pod.)
:74: :74: :74:
18.07.2014 - 20:32 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » Muse
Jedna možnosť je používať zmesi, druhá je používať jednotlivé bylinky zvlášť. Ja osobne uprednostňujem používanie byliniek zvlášť. Najlepšie je, ak sa nájde bylinka, ktorá tomu človeku sadne a je to individuálne, takže asi skúšať. Tak ostropestrec sa odporúča aj na dlhodobé kúry, zemežlč neviem, u púpavy som zvolil asi 3 týždne, jedol som ju surovú, žihľava (kopřiva) je tiež dobrá na dlhodobé používanie, je to životabudič, taký všeliek, očianku užívam tiež dlhodobo, ostatné neviem, musel by som pozrieť do kníh, ale myslím že väčšina byliniek je neškodných. Ľubovník(třezalka), ten by som občas vysadil a nesmie sa kombinovať s liekmi a treba sa vyhýbať silnému slnku.
18.07.2014 - 18:32 | Filtr
(Lev) Muse » Martin_B_D
Díky za rady :-)
Já jsem si právě ze včerejška na dnešek dělala jaterní detox,založený na pití epsomské soli,a pak kombinace olivového oleje a citronu.No byla to docela brutální očista a nevím jestli ji podstoupím znova.
Proto bych ráda našla nějaký méně drastický způsob jak pročistit játra a žlučník :-) Tyhle kombinace bylinek se dají pít dlouhodobě?
18.07.2014 - 17:06 | Filtr
(Rak) Martin_B_D
Zdravím, na pečeň sa mi osvedčil ostropestrec mariánsky, zemežlč ma prekvapila svojím silným účinkom, tiež púpava(pampeliška), najlepšie ju jesť surovú: listy, stonky, alebo potom čaj z koreňa.
Prípadne sa dá použiť na pečeň ešte repík lekársky, čakanka - koreň. Na žlčník pôsobí žlčopudne potom ešte aj pŕhľava (kopřiva), ktorá je celkovo dobrá na detoxikáciu,aj na obličky. A na očistu obličiek a pečene a lymfatický systém je dobrý aj lipkavec(svízel). V prípade že problémy s pečeňou sú sprevádzané problémami s očami, tak očianka (svetlík). Ak sú sprevádzané depresiami tak ľubovník(třezalka).


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »