Jak nás pozoruje příroda,


07.07.2014 - 21:37
(Býk) světýlko
Jak nás pozoruje příroda,
Mám obyčejnou zahradu převážně zatravněnou, pozoruji jaké byliny za mnou přichází, aniž bych je sázela.Když mě bolí kolena, vyroste mi kostival. Teď přišli maliny,ostružiny, lesní jahody, mateřídouška a poměnky.Co mi to má napovědet? Děkuji :68:

Řazení:
08.10.2014 - 20:55 | Filtr
(Blíženci) Habakukk » kedarda
pacholek :5:
06.10.2014 - 00:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kedarda
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak to mě pobavilo,ten mech. :4:
U nás bylo převážně bláto původně a tak půlmetrový nános listí.Tak jsem první jaro po nastěhování pohrabala a následně zasela travní semeno...Výsledek?Mech a tráva jen místy,ale jinak hafo sedmikrásek,pampelišek,jetele,jitrocele atd. :1:
06.10.2014 - 00:16 | Filtr
(Kozoroh) kedarda » bubobubo
Tak hurá odstranit plot a šup do volné soukromé přírody :1:
Vzpomínám, jak kdysi za totáče předchůdce Přemka Podlahy radil v televizi, jak vypěstovat správný trávník - byl to seriál asi na čtyři díly - v posledním zahájil speaker úvodem: " Vážení tv diváci, jsme velmi překvapeni, ale vypěstovali jsme tady mech"
06.10.2014 - 00:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kedarda
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Každá rostlina je vlastně bylinka,jen vědět na co ji použít. :1:
Kopřiva je dar,za tu třeba já jsem na zahradě ráda. :3:
A jinak vzhledem k tomu,že naše zahrada je přístupná rozsáhlým lukám,které jsou hned za domem a hned nad nimi les,tak máme nepřeberné množství všemožného rostlinstva,které k nám vítr zavane.Tedy z původně zamýšleného trávníku, je dnes již vlastně také louka. :4: :15:
05.10.2014 - 23:37 | Filtr
(Kozoroh) kedarda » Habakukk
Jestli on té krůtě krocan nějak nepomohl..., aby mohl sedět na vejcích sám :25:
05.10.2014 - 23:33 | Filtr
(Kozoroh) kedarda » bubobubo
Mě na zahradu furt chodí kopřivy a všelijaké trní a tuším, že je to info, abych sekal včas trávu :1:
Ale mimochodem, mám na zahradě bylinky po mamince - nevím, do čeho se dávají a co s nimi, přesto jsem rád, že tam jsou. Ba jsem pyšný, že je tam mám. Jediné, co používám, je šalvěj. Za ostatní bylinky jsem rád, že prostě jsou. Hezky voní a jsou to prostě bylinky. A kdoví, třeba se v tom jednou zorientuji.
Rozhodně jsem raděj za bylinky než za kopřivy.
(No jo, já vím, že na jaře kopřivový špenát, ale to je na mě moc a ten šampón v krámě už je hotový a levný)
05.10.2014 - 23:23 | Filtr
(Kozoroh) kedarda
Zajímavé :1:
Na jednu stranu nic není náhoda, na druhou stranu chtít hledat smysl úplně ve všem asi také není úplně zdravé. Ovšem pokud tam ten smysl nějak cítíš, asi tam bude - ale není bezpodmínečně nutné mít jej vyjádřený úplně konkrétně. Jistě by šlo vyhledat mezi léčebnými účinky všech právě aktivních bylin v dané zahrádce nějaké co možná společné či alespoň podobné působení a začít se v tom babrat, ale myslím, že postačí to první upozornění s kostivalem a dál už jen ta radost a tušení smyslu - teď bych tomu prostě pomohl sháněním dalších bylinek již vědomě - je evidentní, že mají schopnost přinést radost už jen tím, že jsou přítomny. Smyslem může být jejich pouhé pěstování.
Kdybychom hledali smysl ve všem, bylo by možné se bát mít doma diviznu apod, abychom si nepřitáhli domů potíže se srdcem. Prostě jen tak - radost... A ten kostival? Třeba chtěl jen pomocí napovědět, že ta kolena budou potřeba při pletí radostné bylinkové zahrádky :17: :74: :68:
18.07.2014 - 00:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A jinak k tématu,mě přiletěl letos bez,tak jsem pochopila,že to není nic jiného,než info zhora,že mám udělat likér. :15: :1:
18.07.2014 - 00:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Habakukk
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Krocani to občas dělají. :3:
Někdy je dobré jim dát i jiná vejce,když je krůta nechce pustit na ta jejich,třeba slepičí,či husí,dokáží vysedět i mláďata jiných druhů,takové kukačky naruby. :4:
17.07.2014 - 23:41 | Filtr
(Blíženci) Habakukk
Zajímavé věci se dějí na všech zahradách. Já bych také rád objasnil záhadu, která se přihodila loni na mém dvorku. Jednou záhadně zemřela krůta sedící na vajíčkách a místo ní si na ně sedl krocan. Věřte, nebo ne, sámotnému mi zůstává rozum stát a moc se tím nechlubím, těžko se tomu věří... že by jen degenerace u krocana? jakýsi mateřský pud u samce, či co? :63:
08.07.2014 - 18:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj, potvrdila jsi mi, to říkají staří bylinkáři:"V okolí lidí se najdou a rostou ty byliny, co pro své zdraví potřebují"¨-----------------------------
Maliny ostružiny, listí lední jahody a mateteří douška, jak jsi si sama zjistila jsou na sklidnění, sklidnění koučů, rodičů ale i jeich dospívajících dítek, kromě poměněk, tak vše je o klidu a transformaci sebe, poslouchat své JÁ,a tím i okolí a sklidnit svoji duši ať promluví.
Je to zváštní pocit, někdy energie prudí jen do pravé paže (u praváků), někdy to je jde do krční čakry,každá projevenot je správná,je tam,kde je nedostatek, a je potřeba toto místo zaplnit....
Zkrátka, příroda to tak teď vidí,že se máš sklidnit. :1:
Tyto čaje z ostružníku, maliníku, listů lesních jahod je vhodné pít před spaním. :74:

:12:
07.07.2014 - 21:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Možná ti to nemá nic naznačit,možná máš prostě zahradu s půdou,kde se daří všem možným rostlinkám a tak se tam lehce uchytí. :3:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »