horoskop


23.06.2014 - 17:31
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lilly, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

horoskop
Zkusila jsem zadat své datum narození na webu www.zverokruh.sk či se dozvím něco nového. K mému údivu však systém vyplivnul úplně jiné aspekty planet, než tady. Kde je teda pravda? Podle čeho se řídit? :39:

Řazení:
25.06.2014 - 20:54 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » Petr9
aww :P svatá pravda s tím kvadrem luna/lilith. přehlídla :) já s lilith neoperuju (a s jižním uzlem - kterej tam teda hází tu kvad. na plutona - už vůbec ne) a svůj horoskop jsem si tady počítala prvně, tak jak jsem viděla, že ta kvadratura vede někam k ic, tak mi ze zkušenosti naskočilo, že to bude na to pluto na ic :D
aha, tak takhle jsou ty orby, to mnohé vysvětluje... proč ne, já si jenom myslím, že by víc měly rezonovat s povahou aspektů :)

(holt už dlouho na najdise nebyla žádná chyba, na kterou bych tě mohla upozornit, tak to řeším aspoň takhle :DD)
25.06.2014 - 19:08 | Filtr
(Býk) Petr9 » Lilly
pokud sedi planety ve znamenich, tak je to pak nejspis opravdu jen tim nastavenim orbisu (povolenou odchylku od presnych aspektu) - to si kazdy astrolog/program/web nastavuje "bohuzel" podle sebe a svych zkusenosti ... tak je v tom pak trochu zmatek ... (nebo treba u tranzitu - tam v zavislosti na te povolene odchylce plati i doba trvani tranzitu - od kdy do kdy ranzit vlaste porad jeste "plati")
25.06.2014 - 18:59 | Filtr
(Býk) Petr9 » předsedkyně SVJ
hola ... KARDINALNI chyba? neakcentuji? :39: :41: :39: :4:

ty aspekty jsou tady ve zkratce nastavene takhle:

konjunkce - 6.5° orbis
opozice - 6.5° orbis
kvadrat - 6.5° orbis
trigon - 6.5° orbis
sextil - 4° orbis
kvinkunx - 3° orbis

pokud jsou ve hre svetla (slunce nebo luna), tak se u hlavnich aspektu - konjunkce/opozice/kvadrat/trigon - pridava jeste navic orbis 3°
max je tady tedy 9.5° orbis.

tloustka aspektu:
- do orbisu 1° jsou tluste cary (tesne aspekty)
- do orbisu 6.5° (nebo do 7.5° pokud je tam slunce/luna) jsou normalni cary
- nad 7.5° (az do max 9.5°) jsou cerchovane cary (ty jde videt ale pouze u aspektu se sluncem nebo lunou)

===

dival jsem se na ten pripad co pises s tim 12° orbisem.
jestli tim myslis svuj horoskop?, neprehlidla jsi, ze ta kvadratura se nezobrazuje mezi lunou/plutem (tam je fakt nesmyslny 12° orbis), ale mezi lunou/lilithou? :) (tam je normalne 4° orbis)

kdyz je tech planet vedle sebe vic, tak je nekdy dobre si to prekliknout na ten druhy styl zobrazeni horoskopu - tam je lip videt ty cary, od ktere planety ke ktere planete vlastne vedou :)

K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
25.06.2014 - 16:39 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ
a jinak, na počítání horoskopů bych ti doporučila spíš než internetové výpočty stáhnout si nějaký astrologický software (astrolog 5.41 nebo starfisher jsou fajn a pro začátečníky úplně ideální) - tam většinou orby bývají nastavené dobře, ale vždycky si je můžeš změnit podle svého. hodně k tomu najdeš taky na http://astrolexikon.webnode.cz/astr… u hesla orbis.
25.06.2014 - 13:23 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ
ono to je 1) tím, že na zverokruhu nepoužívají klasickou aspektovou terminologii typu trigon, sextil, kvadratura atd., ale mají to tam zjednodušeně vyjádřený jako soulad/napětí - když tam teda máš, že nějaký planety jsou v souladu, tak to znamená, že jsou v trigonu nebo sextilu, když v "napëtí", tak v kvadratuře nebo opozici, "blízkost" = konjunkce. taky tam zjevně nepracujou s inkonjunkty (to jsou ty zelený čáry v horoskopech tady) a zvažujou i aspekty na hlavní osy horoskopy (asc, mc, ic, dsc).
2) jak bylo řečeno, je to i různými orby - orbis je de facto tolerance úhlové vzdálenosti mezi planetami tvořícími aspekt - např. když máš slunce na 1°20´ berana a lunu na 1°20 lva, tak jsou v tzv. exaktním trigonu - ale takové případy často nenastávají, proto se operuje s jistou tolerancí. mezi astrology v tom nepanuje konsensus, ale každopádně síla orbu závisí na:
- povaze aspektu (silné aspekty, tj. konj. a opo by měly mít orb silnější, sextil malý a "podružné" aspekty typu inkonjunkt, semisextil atd. max. 1°)
- povaze planet(y), která/é aspekt uzavírají - aspekty na os. planety, hlavně světla, by orb měly mít větší.
já osobně používám tak do 2° u sextilu, do 4° u trigonu a kvadratury a u konjunkce a opozice někdy i 10°, ale obecně se říká, že orby by měly být spíš menší než větší.
KARDINÁLNÍ chyba, která podle mě je na najdisáckých horoskopech je to, že výše zmíněné faktory vůbec neakcentují! dost dobře např. nechápu, proč trigon mezi planetou na 27° lva a 29° berana (tedy poměrně přesný) se mi ukazuje stejně silnou čarou jako kvadratura mezi planetou na 27°lva a 15° štíra... to je přeci absurdní, orb 12° bych zvažovala možná tak v případě konjunkce slunce a luny, ale takhle... není divu, že začínající astrologové v tom potom mají maglajz.
ale koneckonců... pokud jde o interpretaci tvého horoskopu, tak si to prostě přečti a pak pracuj s tím, co si myslíš, že nejvíc sedí :)
25.06.2014 - 12:19 | Filtr
(Vodnář) poustevník » Lilly
Každý astrolog používá jinou toleranci aspektů. Takže slabší aspekty některý program vykresluje a jiný ne, podle toho jak je to v něm nastavené.

Pokud odpovídá znamení a stupeň ascendentu i planety ve znameních a domech, pak to je nejrozumnější vysvětlení.
24.06.2014 - 17:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Arezet
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lilly, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Planety ve znameních a domech což jsem zběžně zkontrolovala seděly stejně jako tady :37: až na ty zapeklité aspekty :25:
24.06.2014 - 17:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ida 29
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lilly, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
na to, že v době mého narození byl letní čas mě upozornil sám systém, takže jsem to zadala
24.06.2014 - 07:23 | Filtr
(Ryby) Ida 29
Zadala jsi letní čas?
http://www.zverokruh.sk/osobny-horo…-
23.06.2014 - 19:04 | Filtr
(Panna) Arezet
Ahoj Lilly, no mě už se to taky stalo,že na jiných int. stránkách na mě vykoukly jiné aspekty,dokonce i jiné znamení v určité planetě. Když jsem si to přečetl, naštěstí ty popisky seděli k tomu co je na této stránce :25:.Se schválně podívám na ten odkaz co si sem dala.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »