Zdraví nebo byznys?


02.06.2014 - 09:58
(Štír) Ilona Regina
Zdraví nebo byznys?
Vkládám zde odkazy na videa, která jistě mnoho z Vás zná. Zajímaly by mě Vaše názory...?Např. moje dcera byla na pohotovosti a dostala zcela něco jiného, jak by skutečně potřebovala, resp. to, co jí sloužící lékař "nasadil", působí zcela jinde a hlavně jinak. Léčba se tak míjí s účinkem, ale pan doktor má bod, a to hlavně jde, pacient je to vedlejší a nepodstatné... Onen přípravek, který dostala jí za ten týden sice neuškodí, ale ani nezabere.Proč? Jelikož onen lékař potřebuje vypsat konkrétní léky té které konkrétní farmaceutické firmy, aby mohl dostat zdarma peníze na své osobní konto, mohl si zajet na dovolenou, dostal program do počítače, aby si nemusel vypisovat ruku, kde má vše a potřebné přednastavené, nebo počítač celý, popř. aby dostal nějaké oblečení z firmy, protože si to zřejmě ze svého "chudého" platu lékaře sám nemůže dovolit...Mnohým lékařům stačí vypsat cca 10-20 balení (na to stačí mnohdy určitého konkrétního ordinační den) přípravku, což není problém, a za co: 2 000 -4 000 Kč mají jistých na svém osobním kontě, které nemusejí nikde vykazovat....Pacient odchází s pocitem, že něco dostal,lékař si udělá další čárku, farmaceutické firmě rostou zisky a kdo to vše odnese negativně? Samotný pacient, vedlejší účinky, návykovost, a díky vedlejším účinkům je pak třeba léčit něco dalšího, které způsobí další a další obtíže, tedy ve finále více chemických přípravků- a máme krásně vyrobeného pacienta, který bude pravidelně docházet do ordinace pro další recepty, lékař vykazuje více bodů pro pojišťovnu, která mu to následně proplatí, a mnohdy hodně lidí ani netuší, co je na ně vykazováno....http://www.svetkolemnas.info/novink…

Řazení:
18.07.2014 - 00:23 | Filtr
(Blíženci) Habakukk
:74: Správně.... léčit, ale nevyléčit. ve farmaceutikách se točí neuvěřitelný obnos peněz a oni se snaží, aby se ještě zvětšoval.Proto se lékařům vyhýbám, pokud nejde o zlomeniny a velké tržné rány.
V dnešní době je pro člověka důležitá znalost přírodního léčitelství - za kterou se ve středověku upalovalo... a především preventivní homeopatie - tedy "trápení a nebo trávení" vlastního těla pro tvorbu imunity ve všech směrech. od otužování, vystavování se lehké bolesti, či účinkům kopřiv a dalších nepříjemných rostlin až po konzumaci malých dávek nebezpečných (ne smrtelných) látek.
Pokud se člověk dostane do fáze braní léků, jde to z kopce a nakonec dá čtvrt výplaty za mírnění bolesti, kterou si tím přitom působí. Léky jsou kolotoč a můj názor zní: od nich ruce pryč, jak jen je to možné!
05.07.2014 - 12:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ilona Regina
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iris 123, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nepsala jsem, že by na tom byl někdo dobře nebo špatně,co se týká příjmu.
Pacient je často "pacientem" vlastním přičiněním, ale je to daň době a každý si na to musí přijít sám. Zdraví je veliký dar a pokud ho mám, měla bych s ním uvážlivě zacházet. Za sebe mohu říct, že když jsem jako nemocná pomoc potřebovala, dostalo se mi jí.
S tím kupčením.... my lidé si to děláme sami. A nejen v té oblasti zdravotnictví. A pak taky kde není žalobce, není ani soudce....je to začarovaný kruh.
05.07.2014 - 12:10 | Filtr
(Štír) Ilona Regina » Iris 123
Co se týče příjmů ve zdravotnictví, nepsala jsem, že by na tom byl někdo špatně....Mimochodem ve zdravotnictví již nepracuji...

Ale co mi vadí, je to, že pacient, coby ten poslední je díky tomuto systému v nejvíce "bit" a nejvíce na to doplácí, když je v dobré víře k lékaři, s pocitem a falešnou nadějí, že se mu dostane pomoci...

Ano, kupčí se ve velkém, samozřejmě nikdo se nebrání, všichni mají natažen ruce, bodejť by ne, když se tak hodně dává, ale to není jen oblast zdravotnictví, ale i politiky, a vlastně všech oborů...Na druhé straně jako se říká: hloupý, kdo dává, hloupější kdo nebere, a navvíc se vždy najde někdo, kdo to zaplatí...
05.07.2014 - 12:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iris 123, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Téma jistě zajímavé, ale z tvého psaní cítím hlavně jakési rozhořčení nad vysokými příjmy doktorů. Pracuješ ve zdravotnictví a máš málo? Ve zdravotnictví se hlavně kupčí. Ztracené zdraví se tam myslím nehledá a je to smutná realita doby...bohužel :25:
05.07.2014 - 10:52 | Filtr
(Štír) Ilona Regina » Aristoni
NO jde o byznys, pacient je vlatně zákazník, zakázka, z kterého je možné mít peníze, tak přece ho lékaři jen tak nepropustí, aniž by z toho neměli svůj nemalý zisk a výnos...

Zdravý pacient není zajímavý, a když je někdo zdravý a dostane se do spárů lékařů, je za pomocí chemických medikamentů a psychologické manipulace velmi snadné si pacienta vyrobit, tedy získat pravidelmńou zakázku, kdy bude dotyčný opakovanšě chodit...

Mimochodem i když pacienti nechodí k praktikovi, jsou lékaři stejně i tak denně nemalé peníze od pojišťovny, aniž by musel udělat semenší úkon, nehledě k úkonům, které pak vykazují na pojištovny. I ty které nikdy skutečně neudělal, pouze vykázal, návštěvy, kdy nikdy nevyrazil do terénu, napsané léky na rp., které dotyčný nikdy neviděl a mnoho, mnoho, a mnoho dalšího....

Lékaři, zejména ti soukromí, mají velice skvělé zisky, o kterým se mnohým podikatelům může jen zdát, ať dělají od rána, do večera.

Průměrný plat soukromého lékaře (bez úplatků) je cca 80-300.000 Kč měsíčně, podle toho, jak je "šikovný", jak spolupracuje s farmaceutickými firmami, které tuto spolupráci ummějí náležitě finančně a materiáně "ocenit"..., s lékárnámi, kde se perou recepty, neboli "špinavé peníze", atd....
12.06.2014 - 21:49 | Filtr
(Ryby) Aristoni
Setkala jsem se s něčím podobným.Moje mamka teď byla v nemocnici a tam ji lékařka předepsala 22 tablet.Dovedete si představit jak ji bylo?Byla přiotrávená a dost špatně na tom.Můj brácha ji chtěl dát do televize nebo do novin a ona se začala omlouvat,jinak byla arogantní jak :40:Maka chtěla i bez propouštěcích papíru jít domů,tak je raděj vypsala a nechala ji odejít.Já jsem se zamýšlela na tím,jak léčí staré lidi,oni se jich chtějí prostě zbavit,důchodce nikdo nechce léčit,byl to pro mně dost otřesný zážitek.Tak, teď vím,že do nemocnice se jezdí umřít a né léčit. :39:
12.06.2014 - 20:00 | Filtr
(Střelec) Janssen » bubobubo
ano, máš naprosto pravdu..... :74:
07.06.2014 - 20:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lilly, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já mám osobní zkušenost, že mi nasadili silné léky a ani nevěděli na co. Tehdy se mi rozjížděla autoimunní porucha. Poté co jsem se dostala na specializovanou kliniku revmatologie mi bylo řečeno, že léky vysadíme a tělo si poradí samo a tak se i stalo :-D
05.06.2014 - 23:35 | Filtr
(Štír) Ilona Regina » adelaida
Pěkně a výstižně jste to napsala, zejména tu první větu!!! :15: :15:

Jj, všude nám něco cpou, jsou to tzv. příprodeje, díky kterým má pak dotyčný odměny, nebo naopak ne...Bohužel tyto výhodné produkty, zejméma v bankách, apod. institucích jsou nejvýhdonější jen a pouze pro ně,a pravdou podstatu Vám málokdo řekne, že neušetříte, ale naopak Vás oškubou o mnohem víc, což se ale dokonbale skrývá za obrovskými "výhodami".

:1:
05.06.2014 - 10:11 | Filtr
(Lev) Suea
Je dobré otevírat lidem oči, aby si začali uvědomovat iluzi matrixu, jehož jsou součástí a posilují svojí nevšímavostí, nepochopením, leností a strachem převzít zodpovědnost za svoje zdraví a život.
https://www.youtube.com/watch/…
Děkuji za tuto diskuzi :68:
05.06.2014 - 01:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No mě připadá,že se extrémisticky brojí proti všemu,někdy naprosto zbytečně.Třeba já jsem ráda,za zdravotnictví,které je na vysoké úrovni a to z mnoha důvodů,které tu nebudu vypisovat.
Takže ano,zdraví máme ve svých rukách,ale jsem moc ráda,že někdy můžeme zdraví vložit i do rukou lidí,kteří své práci rozumí a dělají ji s láskou.
:27:
04.06.2014 - 20:34 | Filtr
(Váhy) adelaida
O peníze jde až na prvním místě. Všude. Jdu do banky v nějaké záležitosti a náhodou mám s sebou dceru a hned mi cpou studentský účet, který nepotřebujeme, ale je "velmi" výhodný. Jdu na poštu vyzvednout balík a cpou mi nějaké pojištění nebo jiný produkt...mám však "moc" říct ne.
U doktora je to něco jiného. K lékaři se obracíme o "pomoc" když se naše "moc" změní v "nemoc" a je trestuhodné, když toho lékař zneužije a neléčí podle svého nejlepšího svědomí, ale podle toho kolik na tom vydělá.
Divím se, že je svědomí nechá v noci v klidu spát. Anebo je to dáno absencí svědomí? :25:
03.06.2014 - 19:32 | Filtr
(Štír) Ilona Regina » beruska815
Díky Beruško za trefnou a výstižnou odpověď :1:.

Škoda, že u nás neplatí, co co dřív ve staré Číně, kdy lékaři visela nad dveřmi výstraha a nikdo k němu nechodil, protože byl považovaný na ostudu, když měl nemocné pacienty. Proto se také snažili, skutečně léčili a dbali hlavně na prevenci, kdežto dnes je to trochu naopak a mít pacienty je pro lékaře velká výhoda, nikoliv ostuda, jako kdysi...


:29:
02.06.2014 - 14:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele beruska815, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zdraví máme v rukou my sami, je naivní si myslet, že náhodou onemocním a nějaké léky mě z toho vysekají. Někteří doktoři léčí přírodně a pacienta chtějí vážně léčit, ostatní jsou spíše nebezpeční než prospěšní! A co se týče léků, ty jsou třeba vážně jenom někdy, když jde do tuhého. U chronických nemocí je lepší léčit se energeticky, přírodně a bez lékaře a jeho léků, to je prostě jen slepá ulička. Očkování, léky a zdravotnictví vůbec je jedna velká mafie, která využívá lidského strachu. Pokud by všichni lidé pochopili, že zdraví mají pouze ve vlastních rukou, tak by se situace zásadně změnila.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »