Láska. Mocná a bezmocná


04.04.2014 - 23:27
(Štír) Fuuu
Láska. Mocná a bezmocná
Zajímalo by mě, astrologicky vzato...jestli se to dá nějak znalyzovat...koho jste kdy milovali/y nejvíce? S jakou planetární energií to podle vás souvisí? A jak se prolíná s láskou téma moci a bezmoci? Spojení venuše a pluto...například v konjunkci....ve smyslu...někoho miluju tak moc, že se cítím až bezmocná/ý? Jak s tímto druhem přožívání vypořádat? A dá se to vůbec?

Řazení:
25.11.2015 - 20:52 | Filtr
(Štír) tronco
Leda,ze by se to nedalo dat.... Po necelem roce jsme se museli rozejit s partnerkou ve stiru.Duvodem rozchodu byla paradoxne laska,ci zamilovanost a absolutni sounalezitost jeden s druhym.Tyden jsme si plakali v objeti.....
21.05.2014 - 00:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zajímalo by mě,co je nejvíce....definice nejvíce...
13.04.2014 - 15:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Štír má podstatu v tomto světě žít skrze touhu. Má nadání proniknout pod kůži lidem, věcem a vztahům. Má sílu lidi ze svého okolí pozvednout z prachu, nebo je tam uvrhnout. Jediný problém je připustit si, že i krunýř jenž má štír na sobě může mít své trhliny, pokud si to připustí, bohaté emoce,které jsou skrývány pod krunýřem můžou proudit ven. Vztahy -partnerské,kamarádské,pracovní , kolegiální - jsou ve skutečnosti pouhým ztvárněním nás samých. K některým lidem jsme přitahováni, protože odrážejí nebo stimulují část naší bytosti. Tím, že poznáváme, máme rádi, milujeme někoho jiného, poznáváme a máme rádi a milujeme sebe. Podobně ty části nás, které nemáme rádi budou přitahovat vztahy, jež budou obsahovat nechuť, fascinaci, nebo i nenávist i když promíchané s pocity lásky – jako projekce nás samých. Pokud si tohle uvědomíme a nehledáme tyto „chyby“ jen v protějšku, je šance společného růstu partnerů jako základ spokojeného, milujícího a plodného vztahu :1: :1: :1:
13.04.2014 - 14:39 | Filtr
(Panna) Arezet » Suea
pokud by to tak mělo být,chtěla bych aby byl šťatsný,jen se bojím aby našel někoho kdo na něj bude hodný
13.04.2014 - 14:18 | Filtr
(Lev) Suea » Arezet
Vnímám to naprosto stejně a můžu říct, že s věkem vztah zraje jako víno. Nejúžasnější na tom je, že i když jsem s partnerem šťastná a vím, že k sobě patříme...současně si umím představit darovat svobodu, pokud by chtěl odejít...z lásky k němu...z lásky k sobě :27:
13.04.2014 - 14:05 | Filtr
(Lev) Suea » neptun
Za tento článek moc děkuji, pomohl mi pochopit osudovost s partnerem. Občas zabolí /to je pak na oboustranné zabití, ale oba to potřebujeme k jakémusi očištění se :4:/ skrze náš vztah...
...aby znovu povstal, uzdravený, láskyplnější, silnější...
Konjunkce dvou uranů v panně, uran-pluto oba v panně, sextil luna-slunce, sextil uran v panně-ASC v raku, sextil venuše v raku-uran v panně, k tomu 3x amorův šíp
Asi se nikdy nepřestaneme milovat, bojovat, být vděčni za všechna "spolu" :3:
Děkuji :74:

12.04.2014 - 21:29 | Filtr
(Panna) Arezet » neptun
s přítelem si připadám jkao by nám pořád bylo 17 :) jo je takový infantilní :D nevěra nehrozí, to je fakt, s naší povahou a přesvědčením.Jo mám to přepannováno ,pannu mám ve slunci,měsíci,merkuru,venuši,ještě že ten ascendent mám v blížencích :D
ale moc děkuju za tohle téma nebo celkové vysvětlení,vůbec by mě nenapadlo,že by se dalo vysvětlit,proč nás to k sobě tak přitahuje :)
09.04.2014 - 20:03 | Filtr
(Váhy) neptun » Arezet
To jsou přesně ty pocity, které způsobují konjunkce s URANEM a PLUTEM – jakási vulkanická, magnetická, těsná či intenzivní láska, kde dochází k různým formám SPLYNUTÍ. A s tím souvisí i jakési schizofrení pocity, které popisuješ – oddalování/přibližování. Tyhle pocity způsobuje URAN, který do vztahu přináší nejen jakýsi magnetismus, vzájemnou přitažlivost......,ale také nečekané zvraty – dalo by se to přirovnat k letním bouřkám. Náhle se do vztahu přižene bouřka, blesky, tornádo......a už to vypadá, že vše končí, ale náhle zase vysvitne sluníčko – takže to není šílený proces jak píšeš, ale spíše je to naprosto přirozený proces nebo-li v přírodě také pořád nesvítí sluníčko, ale občas zaprší nebo zabouří. A to jak píšeš, že Tě přitahovali i jiní muži, ale nikdy Tě to nepustilo od přítele.......,tak tyto pocity zase způsobuje PLUTO – prostě jste PSYCHICKY propleteni jako DVA HADI a je téměř nemožné se rozmotat – zkrátka PSYCHO!!!! A u Vás je vše zvýrazněno, že pro OBA je to první láska a tak se tam přimotává „cosi“ dětského či infantilního což podporuje ještě to, že máš v osobním horoskopu zvýrazněno znamení PANNY – máš tam např. SLUNCE i MĚSÍC a tak ve Vaší lásce je „cosi“ čistého – dětská čistota, žádná nevěra..... - jen Vaše bouřky a Vaše psycho!!!! NEPTUN :64:
09.04.2014 - 13:44 | Filtr
(Panna) Arezet » neptun
To je úžasný,tak už vím proč nás to tak s přítelem táhne,páni tak my tam s přítelem máme víc než 2 konjukce s uranem a plutem,jsme spolu 7 let,on nikoho přede mnou neměl ani já nikoho,zamilovanost byla strašně silná a dlouhá a a po čase se vrací,někdy je to utrpení a to dost,ale oba cítíme že bez sebe nemůžem být,že k sobě patříme,že jsme jedno tělo a duše,jsme oba úplně jiný,fakt doslova,ale to nádherný je že se hezky doplňujem.
Cítím,že pokud nebudu s ním,tak už s nikým,za ty roky jsem potkala různé muže,i když mě přitahovali,tak nikdy mě to nepustilo od přítele,jakákoliv představa že bych ho opustila nebo o něj přišla,je pro mě to nejhorší co by se mohlo stát,přišla bych o nejlepšího přítele,skvělého partnera a člověka,který mě bere opravdu takovou jaká jsem.Je zvláštní čím víc se jeden z nás oddaluje tím víc se ten druhý přibližuje a naopak.Je to šílený proces,ale cítím že se nikdy nenudím a přesně to potřebuju.
07.04.2014 - 13:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » shakti11
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Amenti, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
..krásne napísané :30: :17:

hlavne by som vypichla toto:

S opravdovou láskou to má ale pramálo společného, ta nechá milovanou osobu klidně i odejít, bude-li si to přát, a nebude se přitom cítit ani mocná ani bezmocná. Nikoho nepřipoutává, není závislá, jen je a sdílí se.

presne aj ja takto vnímam lásku - teda tú skutočnú :12: :27:
...moc,bezmoc,pripútanie, ovládanie,potreba trpieť či byť obeťou,atď. sú už iné "hry"...no určite majú svoj význam - bez malej role aspoň v jednej z nich by sme možno nevedeli oceniť, či vôbec rozpoznať úžasnú energiu skutočnej Lásky :1:
07.04.2014 - 01:09 | Filtr
(Váhy) neptun » shakti11
Popsala jsi to vše skvěle a přirovnání moci+bezmoci k jedné minci je také zajímavé a trefné. Na potřebě trpět a hluboce zakořeněné sebedestrukci také něco bude nebo-li z tohoto úhlu pohledu jsme "všichni" tak trošku psycho masochisti. :64:
06.04.2014 - 20:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele shakti11, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Moc/bezmoc je vlastně totéž, dvě strany jedené mince, podle mě souvisí víc s naší potřebou trpět, abychom vůbec něco cítili nebo abychom "cítili víc". Snadný vztah se zdá být někdy nuda. Když v souvislosti s láskou nějakým způsobem trpíme, zdá se nám, že právě tato láska - tento vztah je opravdu intenzivní, silný, osudový, největší.. Myslím, že to souvisí s něčím hluboce uloženým v nás, taková sebedestrukce, přičemž partner nám vždy ukáže druhou stranu mince, kterou my zrovna neprožíváme vědomě.
Ten, kdo má zrovna moc, je vlastně také bezmocný, máme-li moc, máme zároveň i strach, že o ni přijdem, ať už si to přiznáme či ne,jelikož jsme již většinou pocítili i protipól-tedy bezmoc a toho se bojíme. A bezmoc má "latentně" v sobě zase moc - i bezmocí se dá manipulovat a připoutávat. Obojí stejně v sobě nese strach. Přiznaný či nepřiznaný, projevený či potlačený.
S opravdovou láskou to má ale pramálo společného, ta nechá milovanou osobu klidně i odejít, bude-li si to přát, a nebude se přitom cítit ani mocná ani bezmocná. Nikoho nepřipoutává, není závislá, jen je a sdílí se.

05.04.2014 - 19:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pěkný... :12: :29:
05.04.2014 - 19:49 | Filtr
(Rak) Loen » Argyll
:61:

sem si ani nevšimla že to napsal Lewis :61: (tak třeba ho inspiroval Tolkien :61:)

Každopádně pěkný komiks
05.04.2014 - 19:38 | Filtr
(Býk) betule » Argyll
OK, děkuju a plynule přecházím do neformální roviny :)
05.04.2014 - 19:32 | Filtr
(Váhy) neptun
Z hlediska planetární či vesmírné energie souvisí NEJmocnější, NEJhlubší, NEJintenzivnější či NEJvášnivější láska dle mojí subjekce s více aspekty, ale prazákladem jsou konjunkce kde je přítomen URAN nebo PLUTO a čím těsnější konjukce jsou, tím intenzivnější EMOCE dvojice prožije a také čím více konjunkcí dvojice má, tím lépe pro jakousi vulkanickou lásku plnou sopečných erupcí/emocí/.
Konkrétně je ideální pokud dvojice má v partnerském horoskopu např. některou z těchto konjunkcí: SLUNCE+URAN, MĚSÍC+URAN, SLUNCE+PLUTO, MĚSÍC+PLUTO, MARS+URAN, VENUŠE+URAN, MARS+PLUTO a VENUŠE+PLUTO. Tyto konjunkce mají v sobě jakýsi potenciál, že DVOJICE prožije vulkanickou či mysteriózní lásku plnou různých emocí, citů či pocitů a hlavně je zde potenciál, že v nějaké fázi vztahu dojde k jakémusi absolutnímu SPLYNUTÍ – nejenom ke SPLYNUTÍ těl, ale také duší, emocí, myšlenek, nervových buněk v mozku........nebo-li v určitém okamžiku se ze dvou bytostí/lidí/ stane jedna bytost, jedno tělo, jedna duše, jeden mozek.........a to je ten jakýsi IDEÁL, vrchol VELKÉ lásky, to je ten absolutní emocionální RÁJ!!!!
Tyto emocionální ráje a absolutní splynutí zažívají právě dvojice, které mají v partnerských horoskopech výše zmíněné konjunkce což lze logicky vysvětlit – například v případě těsné konjukce MĚSÍCE+URANU se mutují či slučují dvě velmi silné energie a sice MĚSÍC přináší „cosi“ mateřského, dětinské, přírodního, ženského, subjektivního......zatímco URAN přináší „cosi“ originální, nečekaného, magnetického, radikálního.........No a pokud se vše „naháže“ do jedné nádoby či sklenice vznikne jakýsi velmi intenzivní energetický koktejl, vznikne chemická reakce mezi MĚSÍCEM+URANEM. A podobné to je např. v případě konjunkce VENUŠE+PLUTA, kdy klíčová slova pro VENUŠI jsou např.: milenka+rozkoš+smyslnost+svůdnost+krása ve všech formách......zatímco pro PLUTO jsou klíčová slova např.: psychologie+neviditelno+nevědomí+čarodějnictví+temnota+transformace..........Takže opět pokud se tyto energie „nalijí“ do jedné sklenice vznikne prazvláštní koktejl.
Z toho všeho logicky plyne, že URAN přináší do vztahu různé odchylky od normálu, originální nápady a jakýsi magnetický či elektrizující náboj což prodlužuje zamilovanost i když občas to může být jakási emocionální horská dráha plná nečekaných zvratů. No a PLUTO zase do vztahu přináší „cosi“ psychologické, nějaké tajemství, TABU ukryté v nevědomí.........což opět může prodloužit zamilovanost, že „cosi“ dříve či později vypluje na povrch a pokud je dvojice emočně vyspělá, tak tuto energii může proměnit v „cosi“ léčivého, psychoterapeutického, psychouměleckého.......
Háček je v tom, že konkrétně u konjukcí s PLUTEM se vztah v určitou chvíli dostane do psychologické pasti a většinou jeden z dvojice nechce řešit „cosi“ tabuizovaného či psychologického co vyplouvá „odkudsi“ z NEVĚDOMÍ a tak dojde k rozchodu – nicméně OBA tento mysteriózní vztah změní a v určitém smyslu TRANSFORMUJE jejich psychiku což je hlavní smysl takovýchto partnerských vztahů. Zjednodušeně napsáno konjunkce s PLUTEM, ale i URANEM „přežijí“ jen Ti nejsilnější, emočně či duchovně nejvyspělejší.....dvojice.
Podle mojí subjekce je však ideální pokud má zamilovaný párek kromě konjunkcí ještě nějakým způsobem zvýrazněna znamení ŠTÍRA+RAKA+PANNY, kdy každý Štír podvědomě touží po intenzivních citech, po absolutním splynutí ve všech formách.........,žije podle hesel typu: všechno nebo nic, láska až za hrob, ráj nebo peklo........a hlavně celý život je pro něj psychologická hra či skrytý psycho boj nebo-li ŠTÍR přináší do vztahu psycho hry typu očních hypnóz, kdy např. začne hypnotizovat partnera a toto podporuje zamilovanost...... RAK zase přináší do vztahu „cosi“ něžného, hypersenzitivního, mateřského, dětinského, infantilního......což může být příjemná změna, kdy se vulkanická či vášnivá láska jak mávnutím kouzelného proutku promění v „cosi“ romantického či dětinského, kde spíše než o sex a prudké city jde o něžný mateřský cit. No a PANNA přináší do vztahu určitou formu čistoty – čistý cit, čistá láska, čistá myšlenka, citová i fyzická věrnost......což také zapadá do nějaké celkové energetické skládačky.
Ono hodně lze také poznat z osobního horoskopu jednotlivce, kdy lidé co mají např. konjunkce SLUNCE+PLUTO, SLUNCE+URAN, MĚSÍC+URAN či MĚSÍC+PLUTO vyzařují jakési mysteriózní či vulkanické charisma/fluidum/, uvnitř jejich těla bublají emoce a jsou něco jako islandské sopky a zcela logicky toto přenášejí i do partnerských vztahů. Toto je např. i můj případ, kdy mám v horoskopu konjunkci SLUNCE+URANU a jsem prostě emocionální islandská sopka nebo-li nemůžu mávnout proutkem a změnit se. To jsem prostě JÁ!!!!
Krátce ještě k pocitům MOCI a BEZMOCI – podle mojí subjekce jsou to naprosto přirozené pocity, které nás všechny provázejí v různých formách po celý život a tak je přirozené, že se přimotávájí i do partnerské lásky. Mohl bych uvádět desítky příkladů.
Za prvé vztah matky a dítěte je defacto mocenská psycho hra, kdy matka je velká, silná, dospělá.....zatímco dítě je malé, slabé, bezmocné..... Třeba když matka chce dítě potrestat, tak se dítě cítí bezmocně – vycítí, že matka je větší a silnější a tak se musí podvolit. To samé ve škole, kdy učitelka má určitou moc ve formě známek a někteří žáci se mohou cítit bezmocní. A ve škole stejně jako v rodině dochází každý den v neviditelné formě k mocenské hře, kdy jednoho dne vůdce třídy zavelí a společně začnou učitelku takzvaně dusit, provokovat či grilovat – je to tedy psycho hra o moc, o to, kdo bude ve třídě velet či rozhodovat. A třetí příklad mohu uvést z ložnice – pokud si v noci přivážeš manžela k posteli např. šátky, tak to bude psycho hra na bezmocného manžela a mocnou manželku – oba budete zažívat různorodé pocity.....................
Na závěr chci zdůraznit, že ono je vše hodně individuální a symbolem VELKÉ lásky mohou být také těsné konjukce s NEPTUNEM, kdy to mezi dvojicí bude jakási mystická či umělecká láska. A pak také harmonické aspekty mezi SLUNCE + MĚSÍCEM symbolizují láskyplný vztah a šťastné manželství či partnerství - hlavně symbolizují lásku a harmonii k dětem. :64:



05.04.2014 - 19:16 | Filtr
(Rak) Loen » Madahi
No nevím co k tomu tvému výkladu dodat :15: (evidentně nebude sedět jen na Ditu... )



http://xposethereal.com/this-comic-…

PS: koukám co sem to tam zašifrovala :61: a ve snaze se skrýt sem ve výsledku nic neřekla... :32:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
05.04.2014 - 16:15 | Filtr
(Býk) betule » Argyll
to se omlouvám, máte pravdu, koukla jsem na nick a neodhadla jsem to :)
05.04.2014 - 14:06 | Filtr
(Býk) betule » Argyll
Tak vidím, že jsme v diskuzi zatím jen samé ženy ... tak si říkám, že ti muži to prostě asi opravdu neřeší, když nám k tomu nic moc neřeknou :1:
05.04.2014 - 09:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:3:Láska, to je věčné téma... :18:
Když se člověk zamiluje, tak se zamiluje do člověka s jiným energetickým nastavením než má sám a podle toho vztah funguje. Často platí, že protiklady se přitahují. Záleží na konkrétním společném propojení (tudíž na dvou datumech narození), každý vztah funguje na jiných vazbách a energiích. Potom se člověk nějak cítí. Buď si může připadat vedle partnera slabší, nebo naopak silnější, můžeme být mocní nebo bezmocní (jak zmiňuješ), zranitelní... a nebo také spokojení, svobodní, vyrovnaní, přijímaní, milovaní, což je skvělý výsledek. A tam se ukáže, zda Vám takový vztah vyhovuje nebo ne. Hodně často, když vztah nefunguje a člověk pochopí sám sebe, vztah může fungovat, ale leckdy to sám nezvládne. Pokud člověk porozumí a nahlédne na nastavení partnera, často pochopí, že věci, které vnímal, vnímal špatně, že mu partner nebo partnerka nedělají to či ono naschvál, že si najednou umí vysvětlit chování svého protějšku a je to pro vztah ozdravné.

:1:Ptáš se na tuto otázku Ty, tak se podívám jak to vidím u Tebe. Co já u Tebe vidím hned na začátku je "nedůvěra".
Dobrá rada zní (pokud ji přijmeš) : změnit svůj postoj vůči svým zkušenostem, zkusit nebýt "obětí" takového postoje. Zbavit se "návyku" hledat vnější okolnosti, které jsou na vině za náladu člověka. Zbavit se potřeby hledání naplnění. Doufání v toto naplnění je podstatnější, než jeho uskutečnění. Právě u Tebe je klíčové projevování Tvých nálad a emocí, je to nezbytná součást Tvého života. Protože právě emoce jsou tím, co žene věci kupředu a tak není nutné se jich leckdy bát nebo zbavovat. Pokud se svými emocemi nebudeme správně zacházet a nebudeme schopni se pustit starých věcí, díky nějakému emočnímu bloku, kdo to odnese? No, řekla bych že náš solar, naše 3. čakra a tím, že díky emocím bude tělo toxické, může se nám objevit i nějaký zdravotní problém (žaludeční potíže, rozlady, deprese, alergie, astma, cukrovka, štítná žláza a spousta dalších). U Tebe je důležité dosáhnout toho, aby byl vyrovnaný emocionální projev, pravdivé projevování emocí, tím je možné překonat chybějící důvěru, která je ve Tvém případě i karmická, tudíž je třeba podívat se do linie předků, kdo byl například využíván muži, opuštěn, rozveden, podváděn nebo něco takového se v minulosti ve Tvé linii předků odehrávalo (maminka, babička, prababička, praprababička, teta...). Často po takových rodových zkušenostech se žena bojí (i nevědomě) vdát, k někomu se připoutat, NAPLNO MILOVAT, aby nebyla zraněna. Nechává si zadní vrátka. A POKUD NEJDEME DO VZTAHŮ ČISTĚ A NAPLNO, BEZ ZADNÍCH VRÁTEK, MÁ TO VŽDY NĚJAKÉ ALE... Pozor na hlubokou nedůvěru a strach ze vztahů (i nevědomě). Často se bojíme, že když se otevřeme, budeme emocionálně čitelní a pravdiví, že budeme zranitelní a tak šup a pěkně se zase uzavřeme, schováme své emoce, projevujeme se nepravdivě vůči okolí ve snaze se ochránit a tím jsme nečitelní a zase nastává to samé v bledě modrém. :41: Podle toho, co naše aura vyzařuje, tak se k nám chová okolí i náš partner. :1: Ze strachu ze zranitelnosti mohou být (netvrdím, že je to u Tebe), znovu říkám "mohou být" výbušnost, vztahovačnost, žárlivost, hádavost i třeba výstřednost a krajní přecitlivělost.
U Tebe speciálně platí - svoboda se narodí z Tvé "absolutní důvěry v život"... :27: Díky lásce :18: jsi schopna prolamovat bariéry, pokud překonáš nedůvěru, strach a budeš otevřená...
Nevím, jestli jsem odpověděla na to, co jsi se přesně ptala, ale takhle mi to přišlo. Tak takhle to cítím já, podívám-li se na Tebe. :12:
05.04.2014 - 03:13 | Filtr
(Rak) Loen
Chmm...

no... ono to bude naprosto individuální...

je to něco, co člověk asi potřebuje/chce... :61:

jinak venuše v konjunkci s plutem na ascendentu... luna v beranu v 8. domě... :75: ... extrémní emoce... moc-bezmoc, láska-nenávist... vypořádat se s vlastním druhem prožívání? :61:
04.04.2014 - 23:49 | Filtr
(Býk) betule
Vypořádat se s tím nedá, snad jen smířit se s tím. Vím o čem mluvím ... stává se ale opravdu velmi zřídka, že potkáme člověka,který nám prostě rozumí i beze slov a tak by to asi mělo i být ... jenže co s tím. Na jednu stranu je to dar, pokud to nevyjde do budoucna je to téměř prokletí...

Takže láska mocná tak, až nás činí zcela bezmocnými

Jsem si vědoma, že jsem na danou otázku moc neodpověděla :3:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »