Zázvorové obklady


19.03.2014 - 15:22
(Býk) světýlko
Zázvorové obklady
jaké máte zkušenosti se zázvorovými obklady?-nastrouhaný zázvor - jako pryznic, přikrytý folijí a teplým ručníkem - 3 vrstvy.Jak dlouha nechat, jak často opakovat a na co dávat.Nebo jen vymačkanou šťávou potírat.- ledviny, moč. měchýř,krk,koleno,průdušky,- zánětyDěkuji za informace,s přáním krásného,pohodového dne světýlko

Řazení:
19.03.2014 - 22:06 | Filtr
(Býk) světýlko » Samanthaa
Děkuji :78: :27:
19.03.2014 - 20:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » světýlko
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Všechno souvisí se vším a tak to je i s naším tělem. Chlad na ledvinách, může znamenat vícero věcí. Pokud se ucpává i nos, tak prohřívat ledviny elektrickou dečkou, nebo termoforem. Chce to fakt teplo a do postele taky teplou podložku. Chlad na ledvinách může pramenit taky z bloku na páteři ze ztuhlého neprokrveného svalu, ale podle škrábání v krku usuzuji, že ne. Na to škrábání v krku doporučuji zmíněný zázvor, ale jako čaj. Kousíček zázvoru ( opravdu kousíček - 1 cm2 do 2,5 dcl hrnku) protože je štiplavý a lidem citlivým na žaludek a hltan to vadí, někdo se při větším množství i osype, zaleje se horkou vodou, vymačká citron a lze přidat lžičku medu. Jak čsto pít, nejlépe před spaním. Ten,kdo má vysoký krevní tlak tak s tímto čajem opatrně, pouze jeden krát za den a ne dlouhodobě. Z našich bylinek doporučuji řepík lékařský. Můžete klidně 3x denně (příprava čaje je napsaná na krabičce)stojí cca 50 Kč,myslím, že tam je 15,nebo 20 sáčků. Pít po malých douščích. Je močopudný, takže pročistí i ledviny. Něž jej polknete tak zakloktejte, čím déle, tím lépěji. Dá se použít také na obklady i na omývání zanícených ran a na akné. Je protizánětlivý. Výborný při angínách. Jako prevenci proti nemocem způsobených bakterií (např. streptokoková angína, zápal plic, kvasinkové infekce dělohy,záněty močových cest a pod.) doporučuji Lichořežišnici, lahvička stojí cca 50 Kč, ( zabíjí i zlatého stafilokoka)a dá se užívat preventivně, proti virové nákaze Echinaceu (nejlépe macerát z kořene - lahvička stojí cca 120,-Kč),zabíjí všechny viry - výborná k chřipce, dá se užívat preventivně. Doufám,že jsem pomohla :1:
19.03.2014 - 20:33 | Filtr
(Býk) světýlko » Samanthaa
Na ledviny a krk. Cítím chlad na ledvinách a škrábe mě v krku. Děkuji za odpověď kasiopeo.
Co se může prohřívat? - co močové cesty??
:68:
19.03.2014 - 20:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Světýlko moje, na co chtete použít tento obklad? Je hodně prohřívající. Ne na všechny záněty je potřeba takový obklad. Někdo je na něj i alergický. Zázvor je úžasná bylinka (kořen) ale každý člověk je jediněčný a bylinky z cizí země nejsou vždy to pravé....jde o to,zda bolestivé místo je teplé, nebo bolestivé jen na dotyk a jinak není horké, zda je to kloub, nebo tkáň, zda je to orgán,nebo sval, či šlacha. V čínské medicíně se to rozlišuje podle nedostatečnosti či přebytku chladu a horka....celááá vědaaaa :1:
Jestli můžete konkretizovat, možná budu umět poradit. :6:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »