Zabij naději, než zabije ona tebe


15.03.2014 - 14:46
(Rak) Loen
Zabij naději, než zabije ona tebe
Dnes mám náměty asi na milion "existencionálních" diskuzí... a evidentně potřebuji ventil... takže tu je první námět...Poslouchej svou intuici, je to jediné pravdivé. Nazezdívej ji ze strachu, že to je jen falešná paranoia, ze strechu, že nemá pravdu...nebo spíš, že ji má - protože milujeme naději, ale naděje není pravda... a potom zraňujeŽivením falešných nadějí si vytváříme umělou realitu, vlastní emocionální vesmíry, ve kterým jsme stejně cizí... Tyto vesmíry mohou být dlouhodobým živením naděje (jakožto něčeho iluzivního) obrovské... a jejich dekonstrukce bývá bolestivá a provází ji strach z toho, co zbyde, když svou "realitu" zničím... Tudíž asi založím klub pro beznadějné případy :61: :32: ... kde naděje umírá první... aby dala prostor pravdě založené na intuici... Konec první části :61: :32:

Řazení:
17.03.2014 - 12:25 | Filtr
(Rak) Loen » Argyll
Hele, nějak nevím co ti k tomu víc říct... luna z panny vypadla... :61: a analýza polevila a není potřeba :32:
17.03.2014 - 11:14 | Filtr
(Rak) Loen » Argyll
Však jasně, každej se chce cítit dobře (teda skoro každej) ale občas naše naděje a touhy narazí na zcela opačnou realitu, kterou nemůžeme ovlivnit... a místo abychom ji přijali a zařídili se podle toho (což nás může frustrovat nanejvejš vteřinu... jenže i té se často bojíme) tak si děláme dobře vytvářením iluzí a živením falešných nadějí... což je ve výsledku sebedestruktivní... protože kdo dokáže živit iluze celý žicvot, bez toho aniž by někdy praskly? :3:

17.03.2014 - 03:17 | Filtr
(Rak) seven
A co když je intuice jen zpráva o přicházejícím stavu věcí a naděje motor, kterým ten stav (či směřování věcí) můžeš potenciálně změnit? :3:

Buď blažený ten, kdož nepochybuješ o svých snech ... :44:
17.03.2014 - 00:30 | Filtr
(Rak) Loen » Petr9
:15: :46:
17.03.2014 - 00:25 | Filtr
(Býk) Petr9
asi se budu opakovat :6: :16: ... ale T.S.Eliot :20:

„Své duši řekl jsem, buď klidná, čekej bez
naděje, protože naděje by byla nadějí v to
nepravé; čekej bez lásky, protože láska by
byla láska k tomu nepravému; je však víra,
leč naděje a láska jsou jen v čekání. ”
17.03.2014 - 00:07 | Filtr
(Rak) Loen » Madahi
Taky jsem se trošku lekla, když jsem si to uvědomila :61:
16.03.2014 - 18:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:1:Intuice, opřená o trpělivost, odvahu, lidskost, sebejistotu, končící realismem. Tyto slova lemují Tvojí cestu. To zase podotýkám je čistě Tvoje, každý to má jiné, čtu Tvé klíče. Hodně štěstí... :27:
16.03.2014 - 15:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"Poslouchej svou intuici, je to jediné pravdivé. Nazezdívej ji ze strachu, že to je jen falešná paranoia, ze strechu, že nemá pravdu...nebo spíš, že ji má - protože milujeme naději, ale naděje není pravda... a potom zraňuje."
Intuice může být pravda, a podle psychologů i je asi tak na 80%. Někdy je ale naše přání (uložené v podvědomí, nebo v nevědomí) silnější něž intuice a tak si jej za intuici zaměníme. Možná znáte rčení: Vidíme co chceme vidět - na tom jsou založeny kouzelnické triky, slyšíme co chceme slyšet - to když máme pochybnost o zdroji informace, nebo tato informace by nás moc zasáhla). Takže ano, intuice je intuice a naděje, to je víra, že jednám správně a tuto není dobře ztrácet, pak ztrácím sebe sama :1: :1: :1:
16.03.2014 - 14:01 | Filtr
(Hadoken) ži.va » Loen
hmmm, asi tě pobírám, ale ještě trochu jinak...ale nemám dnes kapacitu to vyjádřit slovy...třeba někdy...
16.03.2014 - 13:36 | Filtr
(Rak) Loen » Madahi
:1:

já žiju neustále ve změně nálad, nejistotě, chaosu, plynutí a nezasahování :4: Zvládnout zmatek a nastavit správný řád, důvěra v život a akceptování sama sebe.
To je fakt... hlavně najít řád :4: zvládám to tak nějak asi podle fází luny různě :4:... (stačí když tranzituje luna býkem a najednou mám pár dní "iracionální" pocity frustrace z finančního a materiálního nezabezpečení... a sotva to přejde, zase je mi to fuk...a nastává důvěra v život)

ale cyklicky chodí čas od času silnější emocionální záležitosti, které prostě potřebuju pocopit... a najednou si kladu ty otázky... a ony mi pomáhají, nehledám odpovědi... ty potom přichází samy ... a v těchto silně emocionálních chvílích tomu potřebuju porozumět... a potom mě to osvobodí... (protože před tím jako bych se v rámci mého plutí a nic neřešení prostě jen vyhýbala jakémukoli rozhodování a konkrétním stanoviskům... a v rámci toho živila tu naději... na vše a na nic... ?) - navíc potřebuju na všechno spoustu času... (čekání na emocionální jasno nebo co) tudíž sem opravdu extrémní nezasahovač... pro okolí to vypadá jako že pluju a nic nedělám a nikam se nehýbu...

- neříkám že se i jindy nejsem schopna totálně merkurovsko-blíženecky vypsychovat... ale o tom tu není řeč :4: :32: (mám merkur propojený s lunou, vlastně je to můj jediný pozitivní aspekt od merkura :4:)

Každopádně... :61: ad.2 toto bylo tak trošku o mě... ale ten původní elaborát jaksi nebyl jen o mě a pro mě... :1:
16.03.2014 - 13:10 | Filtr
(Rak) Loen » Amenti
Hlavně bych chtěla podotknout, že toto nebyl výlev frustrace :4: i když byl vytvořen, tak nějak v okamžiku toho lámání a prozírání... ten pocit svobody a uvolnění, plynoucí právě z toho pochopení je úžasnej...


Ta naděje o které mluvím vůbec není o očekávání výsledku, je o tom, že "nezavíráme dveře", je o uměle vytvářeném pocitu, že něco je možné... nebo, že něco je nějak... (vlastně tu nejde o výsledek vůbec, ale o ten pocit, že výsledku může být dosaženo)
16.03.2014 - 11:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Amenti, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Neviem, či to správne chápem, ale v tvojom príspevku vidím kúsok seba...tiež som dlhé obdobie života riešila podobnú dilemu - v niečo som dúfala,slepo tomu verila - aj keď slabý hlások vo mne akoby vedel, že to tak proste nebude - žeby intuícia? :3:
..no napriek tomu som sa toho svojho sna,svojej túžby "držala" - a práve to je tá zrada, ako som neskôr pochopila :44:
...a keď sa naozaj moje očakávania nenaplnili - a vtedy to moje vnútro občas až škodoradostne zašepkalo - však som to vedela :46: - vtedy prišiel ten nepríjemný pocit frustrácie :24: :41:

No..a ako som to vyriešila..na začiatok som si trošku vyjasnila pojmy - túžba,prianie, nádej,sen,viera,pozitívne myslenie..a tak...
A vymyslela som si svoje životné heslo: Nič neočakávaj, ale rátaj so všetkým...totiž, ani nie tak nádej, ale práve tie večné očakávania nám často "ničia" život...tých očakávaní som sa ja potrebovala zbaviť...to však neznamená, že som sa vzdala všetkých snov a túžob, to v žiadnom prípade...považujem to za hnací motor života a neverím tomu, že niekto dokáže žiť bez snov s túžob - jedine ich dokáže potláčať/tým som si tiež prešla :1:/
..len som prestala tak naliehavo lipnúť na očakávanom výsledku..na "splnení"...priala som si niečo,ale rátala som s možnosťou, že to nemusí vyjsť...alebo to vyjde ináč - v inej forme, v inom čase...a snažila som sa neklásť tomu odpor...prijať to tak, ako to prišlo - alebo aj neprišlo..lebo, presne ako ti píše Madahi - nemusíme všetkému rozumieť a na všetko poznať odpoveď...občas je prospešné zotrvať v neistote a takom "odovzdaní"...a tie svoje priania a túžby len tak "pustiť" - síce sa ich nevzdať úplne,no trošku povoliť to zovretie...zmierniť odpor-asi vieš, o čom hovorím :3:
...mne napríklad presne tieto stavy pomohli okúsiť ten úžasný pocit slobody - že nemusím mať v každej chvíli svoj život pod kontrolou...no zároveň-nezbavuje ma to zodpovednosti za všetko, čo sa mi deje

neviem, či je to dosť zrozumiteľné - slovný prejav nie je mojou silnou stránkou,preto čoraz menej hovorím..ale snáď sa z toho vysomáriš :49: :32: :4:
16.03.2014 - 09:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tady u Tvého příspěvku je přesně vidět, jak vnímáš. Sice máš zmatek ve svých pocitech, ale zároveň dobře svojí intuicí cítíš, že touha (po něčem toužit, naděje) je to, co k Tobě a podotýkám, že každý to tak nemá, patří. To je speciálně správně pro Tebe. To, že po něčem toužíš je tvůj motor, pokud nic nebudeš chtít a po ničem nebudeš toužit, budeš bez energie a smutná, na dně. Pro Tebe je správně "touha, chuť, silné přání..." Ale jako všechno a zase každý jsme jiný, nejde to u Tebe bez určitého omezení. Nesnaž se všechno pochopit a odpovědět si, otázky nejsou leckdy potřeba. Logika tě nutí to pochopit a až něco pochopím, myslím si, budu mít klid. Ale tak to nebývá. Zkusit se leckterých otázek vzdát a počkat. Zdrženlivost, realismus a počkání si na správný čas, dovolení si sama sobě změny nálad, lítáním mezi smutkem a štěstím, které to provázejí , právě to je impulzem ke změně. Dovolit si přijmout, že já to mám teď tak, ale za chvíli to bude jiné a že do toho procesu nemám zasahovat, ale spolehnout se na to, že když přijmu nejistotu a nepředvídatelné rytmy života, že se nic špatného neděje. Zvládnout zmatek a nastavit správný řád, důvěra v život a akceptování sama sebe. S láskou a důvěrou dokážeš přejít i přes něco, co se zdá nemožné. Tvoje schopnost (pokud ji budeš využívat) reagovat na obtíže a životní otřesy Ti v tom bude pomáhat. Tvoje schopnost jemně se ladit na ostatní lidi a rozpoznat to správné Tě bude vést. To čtu z Tvého energetického nastavení, to nehádám a nejedu z ničeho, to je Tvůj otisk. Každý má jiné klíčové energie.
Tak to je můj postřeh na Tvůj příspěvek. :27:
16.03.2014 - 00:13 | Filtr
(Rak) Loen » ži.va
Ok - akademické okénko :4: :32: speciálně pro tebe... :3:

Prostě jsem si uvědomila, že to, co považujeme za nezbytné k žití - naději (jako něco, v co doufáme, něco co není součástí "reality", ale my si říkáme "zatím" - a doufáme v něco... a to něco je naše představa, náš konstrukt...) nás vlastně tak trochu ničí... ze začátku je to opojné a příjemnější než pravda... (respektive naději stavíme do role jakési potenciální pravdy) ale ve výsledku je to na prd... je to prostě určitá forma iluze (naší představy) sofistikovaně zabalená do něčeho vznešeného, až to vnímáme naprosto opačně...

Hlavně jsem tu naději úzce propojila s tou intuicí... intuice a různé indície kolem nás upozorňují na nějakou skutečnost, ale není to skutečnost, kterou jsme si vysnili, proto často tu intuici bagatelizujeme jako paranoiu (samozřejmě i z ryzí intuice lze šmahem právě pomocí racia paranoiu vytvořit... ale to už je jiná) nebo nepravdu... a to je z toho důvodu, že ta naděje (v to, co jsme si vysnili, co si přejeme... atd...) je nám milejší... ale jen z počátku... a v tom je ten háček...

Tím nechci říkat, že zbavení se naděje znamená něco jako depresi - pro někoho možná - ale já to vnímám naopak spíš jako osvobození...

Ale musím to nechat ještě nějak uležet... sem dnes byla mentálně nějak moc plodná :32: :61:

Pokusila sem se vyjádřit jak to jen šlo srozumitelně... ale sou to jen slova no...
15.03.2014 - 18:55 | Filtr
(Hadoken) ži.va
a mluvíš o naději nebo o iluzích?

srovnej si tyhle dva pojmy, nebo je zde aspoň víc definuj...
15.03.2014 - 18:01 | Filtr
(Váhy) caro » Loen
taky ascendent v panně....asi proto jsem se chytla a ztotožnila..no hlavně se z toho nepo... :61:....
15.03.2014 - 17:57 | Filtr
(Rak) Loen » caro
Popravdě, když sem tu první myšlenku o Intuici šupla dnes na FB, hodila sem pod to i komentář: Ten úplněk na ose panna - ryby nás asi totálně "transformuje" ...

Takže asi tak :61: lunárně přecitlivělá + osa panna - ryby = můj asc - desc... :32: :4:
15.03.2014 - 17:52 | Filtr
(Váhy) caro
Že by blížící se úplněk v panně :3:
Nemuhu než jen souhlasit. :37:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »