Boží láska a její projevy pohledem křesťana


31.01.2014 - 15:15
(Kozoroh) kocour_mivik
Boží láska a její projevy pohledem křesťana
Boží láska Obejvil jsem při svých toulkách zajímavou otázku i odpověď na ni Otázka: Přeji krásný den, ráda bych se zeptala, jak můžeme chápat božskou spravedlnost. Většinou platí - čím větší darebák, tím větší má štěstí a naopak. Jemnější a citlivější lidé jako by přitahovali neštěstí a nemoci. Podle úsloví „koho Pán Bůh miluje, toho křížkem navštěvuje“. Zdá se mi, že tento jev odporuje spravedlnosti. Odpověď: Je pravda, že se používá toto staré křesťanské úsloví, ovšem spíš pro potěchu zoufajících. V duchu „když je mi zle, mám ještě Boží lásku“. Proč by se dobrý Bůh k dobrým choval špatně a - v této nepřímé úměře - ke špatným dobře? A ďábel by se choval špatně k dobrým a dobře ke špatným. Pak bychom to slízli z obou stran…Když jsme dnes u těch přísloví: já většinou, když mi někdo pomůže, děkuji: „Pán Bůh zaplať.“ Oba víme, že Bůh ho v nebi odmění za dobro lépe než já svou vděčností a protislužbou. Ale ne vždy přijde pomoc od člověka, který se snaží dostat do nebe. Lidé nejsou černobílí, jsou částečně dobří a částečně špatní. Jistě může nastat případ člověka, který udělal během života nějaký dobrý skutek a přitom je takový, inu „zločinec“. Pak je otázkou spravedlnosti, aby mu Bůh jeho dobro odplatil stonásobně na zemi, když ho ostatním odmění stonásobně v nebi.Utrpení spravedlivých pramení z pokušitelových úskoků. A nikdo nebývá s Bohem spojen tak dokonale, aby měl ve všem jistou oporu; to naše vazby na zlo brání účinné Boží pomoci.Takže: od Boha pochází dobro ke všem, od ďábla pochází zlo ke všem - a v našem životě se dobro i zlo projevuje podle toho, jak jsme spojeni s dobrem.Link : www.katolik.cz/otazky/… jako vždy dím, diskutujte.Osobně mám zato, že zmíněná věta o tom když někoho Bůh miluje, toho s křížkem navštěvuje bez tohoto vysvětlení mi připadně mírně řečeno pitomá. Tuto pitomost ovšem Bůh nestovřil, ta je dílem lidským.

Řazení:
02.04.2014 - 22:55 | Filtr
(Panna) Namchan » Samanthaa
S tím časem... moc se nad tím hloubá a komplikuje se to.

Čas jako takový přece stojí, protože je věčný, tak jako Stvořitel. Mění se akorát ve vytvořeném prostoru formy, tedy život, který tam probíhá.

V závislosti na vlastnostech úrovní stvoření (lehčí, hutnější) jsou i podmínky pro prožívání jiné a tedy i pojem a představa času se tam mění.
Obecně čím světlejší úrovně tím rychlejší a bohatší prožití je lidský duch schopen pojmout a prožít.
(tisíc let jako jeden den)

02.04.2014 - 20:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Namchan
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Velmi výstižné :1:
Spomenul jste karmu. Pokud čas mimo zemi neexistuje, tak jako tvrdí Einstein, tak nemůže být karma a ani inkarnace. :76:
17.03.2014 - 22:05 | Filtr
(Panna) Namchan
Bůh sám nezasahuje a netrestá toho či onoho osobně. Od počátku vložil do stvoření dokonalé zákony, které jsou právě projevem Boží Vůle nebo lépe řečeno ona sama je těmito zákony a ony v podobě nervových provazců procházejí celým stvořením a každému navlas přesně přinášejí rozmnoženou jeho vlastní setbu... v tom je neúplatná spravedlnost až do nejjemnějších stupňů.

U lidí, kteří jsou silně dnes napojení na temno nebo jsou vnitřně mrtví - tedy rozumáři u kterých duch se již neprojevuje, tak tito jsou ponechání sami sobě, kdežto u lidi toužících po Pravdě a skutečném lidství těm se ze Světla dostává pomoci mnohdy v tom, že jejích odžití karmy je urychleno... tedy při POVRCHNÍM pozorování se to může jevit jako nespravedlivé rány osudu.

Shrnuto - darebák má také svou těžkou karmu před sebou, nic se neztratí. Ale protože dnes se už země nachází v oblastech temna, tak mají zdánlivě temní výhody... ano mají pozemské výhody... dočasně. Malý je velkým a velký je malým - to znamená, že malí omezení rozumaří zastávají významné funkce a vedou lidstvo do záhuby... to vše je ale důsledek chtění většiny lidstva... lidé musí akorát teď prožívat své plody... aby se od toho vyléčili. Největší žvanilové jsou dnes u moci... to je sklizeň lidského zneužívaní řeči, nesmyslného žvanění... lidská řeč je dar a má v sobě sílu, která má budovat, pokud je řeč správně použitá... a tak je to se vším. Jen v prožití se dochází k přesvědčení.
05.02.2014 - 23:53 | Filtr
(Ryby) Aristoni » Frezie21
Přesně jsi to napsala :30:Rozčilují mne lidé,kteří nevěří v Boha,protože říkají,že kdyby byl,tak nedopustí všechny ty hrůzy,které se dějí. :66:A nepochopí,že je to naše svobodná vůle,jak se chováme,děláme si to sami.Někdy se stává,že se někdo zachrání jakoby zázrakem a to právě Bůh zasáhl. :76:Jsem přesvědčená,že nám do života moc nezasahuje,je jenom na nás,jak žijeme a podle toho nám pošle trest nebo odměnu. :3:
05.02.2014 - 22:12 | Filtr
(Váhy) Frezie21 » Aristoni
Zdravím všechny.Nejsem sice vyznavač takové té zarputilé víry ,ale katolička jsem křtěná.Náboženství mne vždy zajímalo a to ne jen křesťanství.Samozřejmě existuje jakási vesmírná dokonalost co vše řídí např.Bůh v křesťanství.Ale v žádném případě není pravda ,že má rád jen toho kdo se k němu modlí omyl,tato dokonalost našim chápáním nepochopitelná miluje vše živé ve vesmíru stejně, protože je dokonalý, je nestranný a ve hmotě neuvězněný.Je všude právě teď!V každé rostlině, kamenu i hlíně i v každém zvířátku i člověku.Tato božská energie vládne vesmírem ,ale to co my si děláme , :29:a jak se chováme ,je naše věc a máme tím svobodnou vůli.Za to neseme sami zodpovědnost,jen my sami. :29:
05.02.2014 - 21:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » savvana
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
O tom samém koncertě? :4:

No právě, že okolo toho kostela jsem se nachodila kolik let... a nikdy jsem tam nebyla... V tom kostele se pořádají myslím, že často různé koncerty.
05.02.2014 - 20:33 | Filtr
(Střelec) savvana » karamelan
To ti nepřipadlo,to tak je.. :17:
05.02.2014 - 19:11 | Filtr
(Střelec) savvana » Neferlin
Až teď jsem si všimla - taky koncert.Možná že píšeme o tom samém..? :32:
05.02.2014 - 19:10 | Filtr
(Rak) karamelan
máte pravdu, taky si myslím, že kostel není "povinný" kolikrát mi připadalo , že tam jsou někteří protože musí.Je lepší když s Bohem cítí člověk tam, kde je mu dobře. Hrozně dlouho mi trvalo pochopit Co Bůh činí, dobře činí, všechno má svůj důvod. :74:
05.02.2014 - 18:58 | Filtr
(Střelec) savvana » Neferlin
Aha,tak to ano..
Vlastně si tak matně vzpomínám na jeden *odsvěcený*kostel..
Cosi se tam tehdy dělo,snad nějaký koncert,či co..?
Vím jen,že ty energie,tam byly hodně *temné..

Tak už chápu,co jsi tím chtěla říct.
Díky.. :1:
05.02.2014 - 17:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » savvana
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To ano... je jedno kdo má jaké vyznání, víru, sexuální orientaci...

Myslela jsem to, že všude něco cejtim... a ne každý kostel může být "dobrý"... Stalo se mi totiž na jednom koncertě v kostele, že mi tam bylo blbě a blbě... motala se mi hlava, bolela mě a byla jsem totálně "vyždímaná"... si říkám co je? Tak kouknu nahoru do lodi a vidím dva rytíře jak se šermují na koních... divný to bylo a hnusný... Pak jsem to vyprávěla kamarádce a ta mi řekla, že kdysi tam byla nějaká vřava...

No kostel moc hezký místo, ale já radši zajdu do lesa :68:
05.02.2014 - 12:17 | Filtr
(Střelec) savvana » Neferlin
..není kostel jako kostel..?
Co tím myslíš,jestli se můžu zeptat?

Vnímám tam stejnou energii.Je jedno,jaké má kdo vyznání,víru..
Nebo to máš jinak..? :1:
05.02.2014 - 01:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Aristoni
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To jsem ráda, že jsem rozesmála... smíchu není nikdy dost :4:

Taky takovou jednu znám a bude asi velká... ta voda ne a ne se uvařit... :61:
S tou spravedlností je to stejně zajímavý... kam někteří lidé až musejí zajít, aby pochopili co dělají špatně... Nebo jestli vůbec chápou, že to co dělají, je špatný...

Říkám, že Bůh nás nesoudí... to my se máme sami sebe rozsoudit.... :78:
04.02.2014 - 23:45 | Filtr
(Ryby) Aristoni » Neferlin
Čím větší :40:, tím se ta voda na ní vaří dýl :61:to mě fakt rozesmálo v mém životě se fur vaří na jednu takovou velkou.Jednou se uvaří. :75: :4:
03.02.2014 - 22:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vždycky mě udivuje, jak může někdo věřit slovům, který Boha ani neviděly...

Pokřtěná nejsem, do kostela chodím jen když nějaký potkám :3:

Bůh je pro mě všude... nejvíc v přírodě... A není kostel jako kostel :3:

S tou spravedlností... říkám furt, že čím větší :40:, tím se ta voda na ní vaří dýl :61:
03.02.2014 - 19:48 | Filtr
(Střelec) savvana » Aristoni
Jo,to máš pravdu.
Kdo chce krásu vidět,tak ji jistě najde.
Třeba v v očích druhých lidí,zvířat..Ve světle svíčky,nebo nyní v tak vzácném slunečním paprsku..
Někdy stačí k *pohlazení jen zlomek sekundy.. :1:

02.02.2014 - 22:21 | Filtr
(Ryby) Aristoni
Víš,kdo umí vnímat svět kolem sebe,tak tu boží lásku vidí stále. :75:Ráno otevřeš oči a vidíš nádherný rozkvetlý,červený květ na okně,třeba i tohle je boží projev a člověk pocítí v sobě lásku a celý den je ti krásně. :74:Když nic nekvete,zase jsou jiné maličkosti,které ti dělají radost.Je taky den blbec,vetšinou by si člověk měl říct,zítra bude líp a vím,že je to těžké,ale zavřu oči a představím si třeba slunce a to hřeje a mi je líp. :3:Boží láska z pohledu křesťana,může být i jak na tobě vydělám :75:Je tolik boží lásky na světě a tu pravou, někdo ani nevidí. :63:
02.02.2014 - 22:06 | Filtr
(Ryby) Aristoni » savvana
Napsala jsem to blbě,nechodím už na mše v neděli,to opravdu sedím na zahradě. :27:Do kostela chodím se jen tak pomodlit,poděkovat,poprosit,ale víc děkuji. :76:Jsem skoro sama v kostele a vnímám tu silnou energii,někdy to potřebuji. :75:
01.02.2014 - 14:16 | Filtr
(Střelec) savvana » Aristoni
To já si zas do kostela zajdu.
Když mám potřebu *vyčistit duši*..
Nepotřebuji ale k tomu nikoho.Jsem tam ráda jen tak.
Zapálím si čajovou svíčku u bočního oltáře a nechám na sebe proudit čistou energii.
Pomáhá to stejně,jako rozkvetlá příroda.. :1:
31.01.2014 - 20:09 | Filtr
(Kozoroh) Jana O'Lala » Aristoni
Tak jsem přestala chodit do kostela a sednu si na zahradě a mám větší pocit,že je bůh semnou víc, než tam. :27:


:15: :15: :15: :15: :44:
taky tak...
31.01.2014 - 20:05 | Filtr
(Ryby) Aristoni
Odpovím ti citací z Bible. :74:
Žádná ničemnost nezasáhne spravedlivého,kdežto svévolníci okusí zlého vrchovatě.Zrádné rty jsou Hospodinu ohavností,kdežto zalíbení má v těch,kdo prosazují pravdu. :75:
VE SVÉM ŽIVOĚ JSEM ČASTO PŘEMÝŠLELA NAD BOŽÍ SPRAVEDLNOSTI. :63:A došla jsem k tomu,že pán bůh má železné boty,ale každého dožene.Tahle věta mi vždy nad veškerým zlem a nespravedlnosti,které jsem prožívala,pomohla snad nejvíc. :3:
Nejvíc mě rozčílí lidé,kteří chodí každou neděli do kostela,ale jak dokážou být zlí přes týden,mě dost šokovalo. :47:Tak jsem přestala chodit do kostela a sednu si na zahradě a mám větší pocit,že je bůh semnou víc, než tam. :27:Osobně věřím na spravedlnost,třebaže si někdy na ni musíš počkat a ta pozemská je stejná,a stejně se jednou pravda ukáže. :75:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »