pravdivé sny


17.01.2012 - 05:50
(Váhy) miremel
pravdivé sny
neustále sa mi snívajú sny, ktoré sa opakujú z prežitej skutočnosti alebo veci, ktoré sa stanú. Bohužiaľ si na ten sen spomeniem, až keď sa prehrá do reality. Bez mojej pomocy - bez toho, aby som to dokázala ovládať... Nenašla by sa nejaká rada ako by som to nejak ovládla? Nebolo by na škodu vedieť sa predčasne vyhnúť problémom, ktoré sa mi snívali, len si na ne nepamätám... Ďakujem :)

Řazení:
23.01.2012 - 21:05 | Filtr
(Váhy) Mysterious » MG34
Neměl by jsi tohle říct sobě do zrcadla "vědátore"?

Panebože cynický ješitný macho.. :23:
23.01.2012 - 20:53 | Filtr
(Ryby) MG34 » Mysterious
...a ještě sebestředná a nesebekritická?

Uff, to je nadílka... :7:
23.01.2012 - 20:26 | Filtr
(Váhy) Mysterious » MG34
Snažíš se o dominanci, však jsi mě chtěl pěkně setřít ve svém příspěvku.Tak co se divíš reakci?Že jako sklopím "vocas", kterej nemám a stáhnu se kouta,protože Ty jsi řekl?
Vůbec nevíš,jak moc se kdo čím zabývá,či studuje, ale už se mi to snažíš vsugerovat.
Zareagovala jsem tak,protože mám 6. smysl na takové "rozumbrady" předem,což se jen potvrdilo.A ještě urážej.Nevím jak tu jsi dlouho na najdise,ale mám pocit, že jsi do témat moc světla zatím nevnesl.To,že někde něco vyčteš,ještě neznamená,že máš patent na veškeré vědění. A vůbec... :71:
23.01.2012 - 20:06 | Filtr
(Ryby) MG34 » Mysterious
Tímhle začíná můj příspěvek:
"Ještě je tu možnost..."

A tímhle tvůj:
"Jenže na mých příkladech..."

Co dodat? Hysterka?
23.01.2012 - 19:44 | Filtr
(Váhy) Mysterious » MG34
Nó,víš co...Uživatelka mirimel toho napsala dost málo, aby jsi hned mohl usuzovat, že je to
dejavú.Takže jsem napsala, že to může být i tak,jak to popisuju já na konkrétních příkladech.
Já si nic nastudovávat nemusím,poněvadž všechny tyto oblasti už znám MINIMÁLNĚ 20 let!
A vědce nech být-oni se vždy JESTLI JSI SI NEVŠIMNUL-"VŽDY JEN DOMNÍVAJÍ".Nikde své teorie nemají potvrzené.Funkce mozku patřila totiž značnou měrou do mého zaměstnání.Takže skutečně vím,co je potvrzeno a co je jen vědecká teorie.
Navíc to souvisí s ezoterikou,parapsychologií,takže umím dobře skombinovat své poznatky.
Takže...mě laskavě nepoučuj...jo?
23.01.2012 - 19:28 | Filtr
(Ryby) MG34 » Mysterious
Trochu brzdi s tím exhibicionismem, pokud vím, tak se tu nebavíme o tobě, ale o uživatelce mirimel a JEJÍM KONKRÉTNÍM PŘÍPADU.

ad) Já vím, co vědci se snaží tvrdit
- tady jsi také DOST přestřelila, resp. svoji vlastní nejistotu jsi možná dle teorie zrcadlení přičetla těm vědcům. Paměť je ošidná - přepojí se někde jeden neuron a všechno je jinak. A přitom se zdá, že to tak bylo vždycky. POŘÁDNĚ si to nastuduj a pak tvoje kritika teprve bude mít váhu. Jinak je bezpředmětná.

Jediná spolehlivá paměť je externí - pravidelně zaznamenat např. do diskuze a pak porovnávat s realitou (kterou někdo spolehlivě dosvědčí).

Netvrdím, že je vyloučeno vidět do budoucnosti. Ale pokud ta možnost je, tak k ní existuje 10x tolik falešných ukazatelů. A já je nehodlám nekriticky konzumovat.
23.01.2012 - 19:11 | Filtr
(Váhy) Mysterious » MG34
Jenže na mých příkladech o žádné dejavú nešlo, prorocké sny to byly jednoznačně.Já vím, co vědci se snaží tvrdit.Oni totiž sami nevědí,jen si myslí.Ne,záleží na dobré paměti na tyto sny a pak člověk zjistí, že prostě souhlasí.
23.01.2012 - 19:03 | Filtr
(Váhy) Mysterious » Glimmer Man
Neříkám,že všechny se stanou v reálnu, ale prorocké sny existují, protože vůbec nejsou probádány vědci oblasti mozku, které způsobují "zázračné fenomény",nejen sny, ale i telepatie,telekoneze atd.I Einstein přiznal jen 30% využití kapacity a to byl génius.Jestli se někomu v takových oblastech daří,pak je to známka probuzení určitých center a dobrého fungování mozku. Ty když to nemáš...tak... :14:
23.01.2012 - 18:54 | Filtr
(Ryby) MG34 » Glimmer Man
Ještě je tu možnost, že se jedná o dejavu. Tohle říká wikipedie:

Existuje několik teorií, které popisují vznik tohoto pocitu. Jedna z nich nachází příčinu v časovém sladění mezi levou a pravou hemisférou našeho mozku. Každá vnímá a zaznamenává informace a události nezávisle na té druhé. Neustálá komunikace mezi oběma stranami pak vyvolává iluzi jejich jednoty. Pokud však dojde ke krátkému zpoždění přenosu z „nedominantní“ (obvykle pravé) do „dominantní“ (obvykle levé) hemisféry, obdrží dominantní strana mozku stejnou informaci dvakrát – jednou přímo a jednou s určitým zpožděním. Mozek pak v momentě, kdy „dorazí“ druhý obraz, zjistí, že „tam už byl“. Nedokáže totiž rozlišit, jestli ta „první“ informace přišla před půl sekundou nebo před rokem a tím vyvolá dojem, že danou scénu jsme již jednou prožili.
23.01.2012 - 18:50 | Filtr
(Váhy) Mysterious
Tohle znám.Podařilo se mi někdy zabránit trochu nejhoršímu.Třeba, když se mi zdálo o konfliktu v práci, tak jsem ani nevěděla,proč by měl být,ale pak se události tak vyvíjely, že jsem byla ve střehu.
Jde o to, že v mozku při takovémto snění neexistuje časová jednotka.Je však něco, nad čím vědci stále bádají, že je už v člověku budoucnost,souvisí i s pravou mozkovou hemisférou.Takže realita se vlastně odvíjí už od těchto prorockých snů, které nejsou vždy a je třeba je rozpoznat od těch symbolických, ale i ty mají význam.Prorocké sny jsou plastické trojrozměrné,cítíme, že tam jsme jakov realitě.Můžeme cítit vítr, který nás ovívá atd.
Já jsem si některé sny zapamatovala.Např. půl roku předem moře a k němu zelené zábradlí při schodech na pláž i jiné detaily.Neměla jsem v plánu někam jet.Stalo se last minut a to zelené zábradlí tam bylo a vše sedělo.
Sama to ještě neovládám,ale snažím se zapamatovat si prostředí,hlavně venku roční období jaké je,lidi s kterými mluvím.Vše ale nejde "ohlídat", když člověk nezná datum,hodinu.Vyžaduje to dobrou analýzu, protože na interpretaci záleží.
Zdál se mi i sen, že jsem v nějakém německém městě, dle dřevěných rámů na jejich barácích a vzadu byl obrovský kolotoč -centrifúga.Najednou se rameno utrhlo a padalo na mě až jsem uhnula z polštáře.Co si z takového snu vzít?Nevěděla jsem název města,nikam jsem nejela, ale tušila jsem, že se něco stane.Za půl roku spadla v Německu centrifúga s dětmi a byly oběti i těžce zranění, ale vše jsem se dozvěděla ze zpráv.Takže se mohou vyvzdat prorocké sny i o někom jiném. :1:
23.01.2012 - 18:07 | Filtr
(Ryby) rebekaaaa
Nic si z toho nedělej. Tyhle sny mám už 4 roky od smrti kamaráda. Měl u postele tužku, papír a sny si piš, dělám to tak a, ať si íká, kdo chce co chce, sny se mi plní a bohužel i mnohdy detailně, tak že jdeo stejný místo, řeči, cokoli ...

Neřeš, nenech si nic vsugerovat, že neexistuje možnost vidět budoucnost ( přes sny ). Sama jsem to popírala roky, ale bohužel už nemohu ...
23.01.2012 - 18:04 | Filtr
(Beran) Háňa* » Glimmer Man
Máš to zase všechno moc jednoduché. A co třeba tohle - zdá se mi něco, co se prakticky děje - na druhém konci republiky někomu mně blízkému - ve stejném okamžiku nebo se mu to stalo včera, ale já to nevím - potvrdí se mi to třeba za pár dní jeho vyprávěním :32: "příběh" se třeba trochu liší - ve snu jsou spíš symbolické věci, ale detaily podivuhodně souhlasí.
Já nevím, co on zažil, on neví, co mně se zdálo :3:
23.01.2012 - 18:00 | Filtr
(Váhy) petulaaa » Glimmer Man
Je to docela fajn vysvětleno, takže jestli jsem to pochopila dobře, tak nevěříš na věštecké sny? Zkusil bys mi tedy říct něco o mém snu? Zdál se mi asi před deseti lety, ale pořád si ho živě pamatuji. Bylo mi asi 16 a se sestrou jsme chtěli jít na nějaké disko či co. Pořád jsem si říkala, že se mi tam moc nechce,navíc se mi zdál ten sen...no zdálo se mi, že jsem tam nakonec jela, ale ségra tam nebyla, ale stejně mě to tam bavilo, všichni byli veselí, ale najednou hodně lidí zmizelo a byli smutní. Vydala jsem se tedy na WC hledat ségru a tam v umyvadle seděla holka a hrozně brečela, pak jsem chtěla projít ven ale předemnou stála dvě ženy- jedna vypadala dobře, ale ta druhá, to byla kostra potažená kůží a já nemohla projít, protože stály naproti sobě a držely se za ruce. Najednou se ta vychrtlá svezla k zemi a já teprve mohla projít...
Druhý den jsem na to disko nakonec šla a bylo to jako v tom snu, hledala jsem ségru ale bylo to tam fajn, teda až do té doby než jsem se dozvěděla, že měla ségra autonehodu, to už pak moc veselo nebylo. Dopadlo to tak, že si všichni mysleli, že nebude chodit,ale nakonec se z toho dostala....Myslíš, že se mi ten sen nesnažil něco sdělit??
19.01.2012 - 10:16 | Filtr
(Váhy) miremel » movvin
Vyskúšam. Ďakujem oc :74:
17.01.2012 - 15:27 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » allinone
Já si některý pamatuju... ale fakt jen málo. Ale vždycky, když se mi zdá něco "většího" tak potom hledám, kde to moje paměť vzala a vždycky to najdu, kde to má původ. A je to někdy legrační, co všechno se pomíchá... :75: :75: :75:
17.01.2012 - 14:53 | Filtr
(Beran) allinone » Glimmer Man
v istom zmysle máš pravdu, ale pochybujem,že by som si ja pamätala sen spred niekoľkých rokov ak by som si ho nezapísala??

polemizovať by sme mohli dlho a donekonečna, pretože nevieme o čo v tom jej sne vlastne išlo :)

myslím, že ani veštecké sny sa v realite neodohrávajú na tom samom mieste ako vo sne,či? ..nezáleží na detailoch na prostredí, ale skôr na pocitoch z toho sna..toť môj názor
17.01.2012 - 14:49 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » allinone
O to vůbec nejde... sen je po obrazový stránce vyvolaná paměť, jak se do do tý paměti dostalo už je jedno, jestli vlastní fantazie a nebo něco, co jsi viděla... mozek to prostě vyvolá. A pak stačí chtít najít shodu v tom, co uvidíš. A většina uložených obrazů pochází z reálnýho světa, takže je vysoce pravděpodobný, že je jednou zase uvidíš. Jen příběh může být jinej, ale ten zase dodává fantazie. Třeba se ti bude zdát o znásilnění v temný uličce a jednou za pár let půjdeš temnou uličkou a ono se to stane. Najdeš souvislost, ale nebude to věšteckej sen. Protože ve snu se ti může zdát o znásilnění před televizníma kamerama v budově Bílého domu. A to se ti nestane, proto si pak už na tenhle sen nikdy nevzpomeneš...
17.01.2012 - 14:43 | Filtr
(Beran) allinone » Glimmer Man
ja som sa u nej nikde nedočítala, že ide o nejakú bežnú rutinu ako ísť autom, či večer si čistiť zuby..ty áno?

vlastne trošku jej chyba, mohla konkretizovať :)
17.01.2012 - 14:34 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » allinone
Jo, právě že normální... když se mi zdá o cestě autem a pak druhej den jedu autem, tak si vzpomenu, že se mi o tom vlastně zdálo. Jen to žádnej extra "nadpřirozenej" význam nemá...
17.01.2012 - 14:33 | Filtr
(Beran) allinone » Glimmer Man
normálne:) vznikne situácia a ona si v tej chvíli spomenie, že to už "zažila"..ibaže vo sne :3:
dosť bežné si myslím..
17.01.2012 - 14:29 | Filtr
(Blíženci) movvin
Na to je dobré mít u postele notes a tužku a hned jak se vzbudíš si ty sny zapsat ještě než vstaneš. Časem pak určitě rozeznáš ten klíč.
17.01.2012 - 14:28 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » allinone
Kdyby si ho nepamatovala, jak by si mohla vzpomenout, že se jí to zdálo???
17.01.2012 - 14:27 | Filtr
(Beran) allinone » Glimmer Man
nerozumiem, ako si to môže vsugerovať, keď si ten sen nepamätá??
17.01.2012 - 08:04 | Filtr
(Býk) Glimmer Man
Zkusím ti poradit...

Myslím, že tvůj popis odpovídá klasickýmu snovýmu fantazírování a dávání přehnaný důležitosti a nabytí dojmu věštění. Nicméně ono to funguje spíš takhle, že se ti něco zdá, pak uplyne nějaká doba a pak prostě něco takovýho nebo podobnýho potkáš a říkáš si "jo, o tom se mi zdálo, že to takle bude". Něco jako když se mi třeba bude zdát o vepřových hlavách, za měsíc půjdu k řezníkovi pro maso a uvidím tam vepřový hlavy, tak si můžu myslet, že jsem měl věšteckej sen, ale není tomu tak. Je to jenom pocit. Sebeklam.

A jak to ovládat?? Zkus si třeba uvědomit, že nic není daný a budoucnost je jen taková, jakou si uděláme. Takže když se ti bude zdát, že ti spadnul květináč na hlavu, tak se pak jednoduše rozhodni, že ti květináš na hlavu nikdy nespadne. Pak se vždycky povívej, než odněkud vyjdeš, nechoď pod květináče a tak.

Druhá věc jak tohle funguje je vsugerování. Například se ti zdá, že se vymeleš autem. No a pak si myslíš, že to je vize budoucnosti, jsi z toho nervózní, za volantem se ti klepou ruce, no a tenhle stav způsobí, že se opravdu vymeleš. Je to takovej paradox, jako když chtěl Anakin zachránit život Padmé přestupem k Temný straně a ona potom umřela proto, že on přestoupil k Temný straně.

Takže si to vlastně způsobuješ sama, neboť chceš, aby se tak stalo.

Buďto si k tomu sama hledáš cestu a nebo se pečlivě díváš, kde bys konečně mohla najít něco, co by tomu odpovídalo (viz příklad o vepřových hlavách).

A jestli to chceš změnit, jednoduše nechtěj.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »