Nechuť k zeleninovým polévkám


12.03.2012 - 16:52
(Panna) Přívětivý Jack
Nechuť k zeleninovým polévkám
Nechutná mi asi polovina zeleninových polévek, nejmíň takové ty s fazolovýma luskama, koprem, (jakousi kulajdu jsme dneska měli na oběd), z některých mám přímo pocit na zvracení :43:Mám to tak už od dětství asi, a ikdyž jsem se snažil s tím poprat tak se to nezměnilo.Taky preferuju zeleninu syrovou než vařenou (s vyjímkou zelí a špenátu), třeba syrovou mrkev mám rád, vařenou už ani ne.Znamená to něco? Nebo mám jen rozmazlenou hubu? :4:

Stránka: 3 2 1
Řazení:
21.06.2014 - 21:13 | Filtr
(Blíženci) Nuna
..bych nikdá nevěřila,že mě diskuze o zelenině dokáže rozplakat.. :42: :18:
10.05.2014 - 19:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Muse
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Informace jsou z valné části čínské medicíny,mám samozřejmě i vzdělání ze západní medicíny. Na trhu je o tom hodně literatury, já jsem začínala knihou od Dr. Jonáše Křížovka života. Tehdy to byla jedna z prvních knih,věnovaná této tématice v češtině. Z mého určitého pohledu je toto vědění naprosto geniální. Když si člověk uvědomí navíc kdy vzniklo...tak to je fakt fascinující. :4:
Už jenem proto, že to je vědění staré 4000 let a je zatím svým způsobem nepřekonané (samozřejmě západní medicína je výborná v chirurgii, onkologické léčbě a pod.) toto je o harmonizaci organizmu a tím i předcházení nemocem, anebo přímo k jejich léčení. :74:
Ve staré číně byl lékař placen za to, že lidi ve svém obvodu měl zdravé. Když někdo onemocněl, lékař nedostal plat. :4:
Nevím, zda by se to nemělo zavést i v Čechách :61: :4: :61:
10.05.2014 - 19:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Arezet
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:74: :74: :12: :15:
10.05.2014 - 18:58 | Filtr
(Hadoken) ži.va
neznamená to vůbec nic...každej máme svoje chutě, každej máme nějaký záliby, každej něco nemusíme... možná by bylo fajn tolik se nerýpat ve zbytečnostech

já zas nemusím puding a tvarůžky...asi to bude tím, že moje energetická dráha střev není správně zharmonizovaná... :46:
10.05.2014 - 14:19 | Filtr
(Lev) Muse » Samanthaa
Děkuji za rozsáhlou odpověď.Je fakt že to sedí,a mám dost oslabené jak játra tak ledviny.Asi proto to maso holt nesnesu.Můžu se vás zeptat odkud tyto informace čerpáte? Velice mne to zajímá. :17:
10.05.2014 - 13:22 | Filtr
(Panna) Arezet » Samanthaa
Ahoj Kasiopeo23,
je to srozumitelné a moc děkuju,že si odpověděla,je to moc zajímavé.
Naštěstí než jsem přestal jíst maso,tak jsem si vytvořila jídelníček bohatý na bílkoviny.
Díky :17:
07.05.2014 - 16:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Arezet
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj děvčata Muse a Arezet, máte stejný dotaz,tak odpovím najednou. :1:
Maso organizmus silně okyseluje,i když je zdrojem kvalitních bílkovin a tím je pro růst a vývoj organizmu velmi důležité, tak jeho záporná stránka je, že zůstává dlouho v tenkém střevě a pak i v tlustém střevě, něž se vyloučí. Tenké střevo je párový orgán k srdci a tlusté střevo je párový orgán k plicím. Pokud potřebujeme posíli hlavní orgány z páru, t.j. srdce, nebo plíce, věnujeme se jejim párovým orgánům, t.j. pomůžeme střevům a tím pak pomůžeme léčit jejich hlavný orgán. Pokud vám maso nechutná, nejezte jej, jsou i jiné kvalitné bílkoviny, např. tvaroh, nebo vejce (žloudek je zatracovaný pro vyšší hladinu cholesterolu, ale kromě toho bsahuje důležitou složku, která podporuje vývoj dětského mozku, to je na déle). Takže játra podporují srdce (oslabení jater se projeví na zvýšené aktivitě srdce- "dotahuje to co játra nestíhají" a srdce řídí plíce a plíce řídí játra. Když je "řidič" slabý, špatný, tak jízda nestojí zanic. Nechuť k masu může znamenat i to, že maso nemusí umět vaše tělo správně natrávit, ne všichni lidé mají všechny enzimy a trávící šťávy ve správné hladině. Ta může kolísat např. podle dispozice těla, ale těch faktorů je více. Takže když to velmi zjednoduším, odbouráním masa chráníte srdce, plíce a střeva před oslabením a současně ulehčujete i játrům (nemusí se prát s purýny - ty jsou pak vylučované močí a zatěžují ledviny a můžou krystalizovat a tvořit kaménky). Píši to ABSOLUTNĚ stručně, ale snáď to bude takto srozumitelné. :74: :74: :74:
07.05.2014 - 13:55 | Filtr
(Vodnář) Putes » Neferlin
Díky,dobrý nápad, všechno rozmixovat. Všechna moje vnoučata nesnáší zeleninu. Pak se v tom nimrají a já bych je byla schopná pozabíjet. Tak miláčci moji, těšte se na prázdniny. Babička vás ošidí a sníte všechno. :4: Já přitom miluji všechny polévky, zejména ty, ve kterých něco plave. Hlavně zeleného :61:
07.05.2014 - 13:46 | Filtr
(Panna) Arezet » Muse
to by mě taky zajímalo,já tedy maso nejím,ale od mala k tomu mám taky odpor.Vždy mi z něj bylo těžko až špatně,vždy mi smrdělo a chuť taky nic moc,takže jsem už půl roku vegetarián a cítím se dobře a jsem i psychicky dobře naladěná,necítím v sobě agresi.
07.05.2014 - 13:44 | Filtr
(Panna) Arezet » Samanthaa
Tak to je fajn,koukám že moje tělo bojuje proti depce :) úspěšně :) jo četla jsem
No asi to potřebuju se vyčistit,zrak mám velmi dobrý (stále).
Děkuju za tvůj názor :) :68:
07.05.2014 - 13:01 | Filtr
(Lev) Muse » Samanthaa
A jaký máte názor na maso? Hlavně červené,a takové to dost tučné.Nemůžu to ani cítit.Mám k němu velký odpor.
04.05.2014 - 22:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Arezet
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj, kyselá chuť je přisouzena dvojici játra - žlučník. Vůdčí orgán jsou játra. Jestli to máš od dětství, tak děti intuitivně ví, co tělo potřebuje, později se to již trochu zkresluje chutěma, tak posiluješ okruh jater. V játrech se filtruje krev a odbourávají se tam přestárlé krvinky a vše co krev již nepotřebuje, např. chemii z léků, z potravy, některé tuky a pod. Proto jsou játra odpovědná i za veselou mysl a taky za dobrý zrak. Ten, kdo si vyčistí játra, zlepší se mu zrak. Ten, kdo si vyčistí játra, vyhne se depresím. Jestli jsi četla Egypťana Sinueta- ten při pití piva říká přípitek: "Obvesel svá játra". Nevím, zda to autor knihy znal souvislost mezi játry a veselou myslí, ale mne to vykouzlilo úsměv na tváři :3:

:74:
04.05.2014 - 18:28 | Filtr
(Panna) Arezet » Samanthaa
To by mě třeba zajímalo,já strašně ráda jím kyselé,co asi to tělo potřebuje?Mám to tak od dětství,ale te´d už né tolik.
03.05.2014 - 19:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Z hlediska čínské medicíny to znamená hodně, tělo si samo řekne co potřebuje, naštěstí narozdíl od lidí "nemá rozum". Každá zelenina ovlivňuje - ozdravuje,nebo utlumuje určitou část našeho těla a varem se změní její polarita a vliv na tělo. Proto se časem mění i chutě, např. jako dítě někdo miluje vařenou mrkev a v dospělosti již jí jen syrovou, podle toho, jak se mění odolnost těla. Vařená otepluje, syrová ochlazuje, proto se někdo diví, že při nachlazení snědl několik citronů a stejně tu chřipku dostal. Kdyby si dal např. vařenou růžičkovou kapustu, měl by stejný obsah "C", ale navíc i teplo a chřipka by neměla šanci. Proto si myslím, nutit se jíst co ti nechutná není správné.Každý jeden jsme originál. Najdi si svoji cestu. Pokud tě to více zajímá, přečti si třeba něco z oblasti "stravování podle čínské medicíny". :1: :1: :1:
03.05.2014 - 17:11 | Filtr
(Panna) Arezet
Ahoj Jacku :2:
kulajda brrrr :4: (natož koprovka).
Jako malá jsem měla dost odpor k zelenině,ale věkem se mi chuť měnila a te´d nemám problém sníst jakoukoliv zeleninu spíš ve vařené podobě,mrkem mám radši syrovou..Dřív jsem měla docela ráda dušenou mrkev,ale te´d už jí nemůžu ani vidět.Jinak nejím červenou papriku(nemám ráda nasládlou chuť u zeleniny),jím jen bílou nebo zelenou.
15.04.2014 - 10:56 | Filtr
(Lev) Muse
Ještě mě napadlo,že možná špatně trávíš vařenou zeleninu.Zkus si zjistit něco o raw stravě.Je založená pouze na syrové stravě.To by ti mohlo třeba sedět.
15.04.2014 - 10:54 | Filtr
(Lev) Muse
Já mám to samé,akorát že ne se zeleninou ale s masem,vývary,cokoli co má s tím společného.Taky jsem poslouchala,že jsem vybíravá.Ale myslím si že tělo si řekne co potřebuje a co pro něj není dobré.A pro všechny chytráky kteří mají tendenci rýpat,že jsme rozmazlenci.Pochybuju že by jedli něco z čeho by jim bylo špatně,na zvracení a co by ztěží pozřeli.
29.03.2014 - 20:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nooo to chce to uvařit, rozmixovat, ale někým jiným a pak Ti to podat k obědu... no a pak můžeš přemýšlet co to vlastně jíš :4:

Třeba možná máš ty polévky jen blbě uvařený a špatně ochucený :4:
17.03.2014 - 19:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vařená zelenina fakt není dobrá, ode mne palec nahoru! :15: A víš co, já si myslím, že mrtvá strava není vůbec dobrá, živá je lepší. Jako dítě jsem dávala oběd kočkám ( rodiče měli 2) aby naši nezjistili, že nejím vařené jídlo POLÉVKA JE GRUNT! říkávala babička a tento vzorec se opakoval. Najedla jsem se v zahradě ( hrášek, hrozno, jabka...) a jak jsem vyrostla :4:
15.03.2012 - 22:44 | Filtr
(Kozoroh) swetlex
ted jsem uvařila kotel bramboračky s houbama :69:
15.03.2012 - 22:34 | Filtr
(Blíženci) Nuna » Berenique
Drožďová pomazánka :69: :15:

Ale nikdy už jsem ji nejedla takovou,jaká byla právě ve školce :8: :12:
15.03.2012 - 22:33 | Filtr
(Blíženci) Nuna » Berenique
..prosím Nuna zde se hlásí,jako prznitelka zeleniny.. :6: :2:
.. nahážu všechny možný druhy do těstovin,do kuřecího salátu,do bílého jogurtu..no sorry no.. :6: :2: :69:
..nevím,je li to dobře,nebo zle,ale mě to prostě chutná.. :1:
15.03.2012 - 19:17 | Filtr
(Lev) Marhon » Přívětivý Jack
Nojo, tak to si tu cervenou cocku z cibulkou snim sama. A o vikendu si udelam plneny knedliky uzenym a vy dva s playou si muzete dat chleba s pastikou.

O tebe se nebojim. Ty by si prezil i tu bramboracku, ty varit umis. :4:
15.03.2012 - 16:15 | Filtr
(Ryby) bimbulka.j
To může byt souvislost z dětství, kojenecky věk. Můj syn, když jsem byla pro něj v kojenáku/ adoptivní/ , tak tam jim nesly ve flaškách polívky a přes zavřené láhve to bylo cítit spáleninou. Polívku z flašky jsem do něj nedostala, až ze lžíčky a pak je jedl normálně. Nedelej si z toho nic, jez co ti chutná a v jakém stavu at syrové či vařené.
15.03.2012 - 15:18 | Filtr
(Štír) ivy7 » Přívětivý Jack
:23: Ne ne, Gordon Ramsay je anglicky vynikajici chef a ma hodne dobrych poradu, no a v jednom z nich testuje ruzne celebrity co vsechno snesou. Sleduji ho, protoze ho obdivuji po vsech strankach. Uzasne charismaticky a vtipny muz :3:
Příspěvky: 74-50 49-25 24-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »