Atopický ekzém


31.01.2012 - 21:41
(Váhy) macinka82
Atopický ekzém
Ráda bych vás poprosila o radu jak na ekzém. Po porodu se mi hrozně zhoršil atopický ekzém a já nevím co s tím. Kortikoidy, které dostávám na kožním se mi nechtějí mazat, protože z nich mám respekt, myslím si, že to není řešení a nechci je ani používat kvůli miminku, které mám doma a každou chvíli malou potřebuji vzít do ruky a pochovat. Ekzém mi zhoršují i masti, krémy a všechny přípravky, které mám na miminko a časté mytí vodou. Jenže bez toho všeho to s miminkem nejde. Kdyby to aspoň nebylo na prstech u ruky :25:

Stránka: 3 2 1
Řazení:
16.04.2014 - 20:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ferrum cor
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Připoměl jsi mi, jak jedna Pražská léčitelka nedávno říkala v televizi, že když byla malá (teď jí je cca 85 let) tak nebyl penicilín a pan primář z nemocnice jí léčil angýnu obklady z uryny. Prý to pomáhalo. Pak se přešlo na penicilín.
K lupénce, podle čínské medicíny je to porucha v oblasti bloku játra/žlučník,nadbytek ohně. Narozdíl od jiných exémů, kde začíná problém u plic/tlusté střevo, oslabená kůže je infikována z venčí, nebo je na ní projeveno zanesené tlusté střevo, lupénka vzniká nadbytkem ohně (vztek, hodně neusměrněné energie) která se nahnala do jater a plísně,které jsou v organizmu, skrze ten oheň chtějí ven. Nevím,zda to píši zřetelně, zkrátka lupénku nevím zda vyléčíš, ale jistě oslabíš,nebo potlačíš odstraněním plísní z těla (detox na plísně) a snížením ohně ( tak jak to děláš - vtek odvést jinam,např.do sportu a pod.)Berani mají s lupénkou největší zkušenosti, právě pro to své ohňové znamení a taky myslím,že jako jediní umí oheň krotit sportem, umí zaměřit celého člověka na jeden cíl. No a taky hlídát vlhko,tak jak uvádíš, protože přemíra ohně je destruktivní pro ledviny. Děláš to dobře,není co radit, jenom fandit. :75: :75: :75:
14.04.2014 - 22:30 | Filtr
(Beran) Ferrum cor
Ahojte, mal som dlho problém s ekzémom, a ešte s ním trochu bojujem. Asi to je skôr psoriáza, ale myslím, že niečo z tohto by mohlo inšpirovať.
Neviem či sa to tu spomínalo, ale Čo mi najviac pomohlo?
1. Očista hrubého čreva (klistýr - ale treba dbať na vhodnú dobu a roztok - ten bol najlepší z vlastného moču - výborné PH a očistné účinky)
2. Obklady zo starej uriny (odstáta v tme a chlade cca 5-7 dní, vďaka čpavku, ktorý tak cítiť, lepšie vniká do problému.) normálne som si to vmasíroval do pokožky na hlave a nechal pôsobiť aj hodinu..
3. je to hnus? No, keď to svrbí zopár rokov a pani doktorka Mudr. Blbá povedala "toho sa už nezbavíte" ... ale zbavíme :-)
4. naučil som sa vypúšťať hnev. Vedome. Nikoho tým neničiť. A postupne aj ďalšie emócie.
5. dávam pozor na mastné, sladké - zvyšuje vlhkosť (TČM) a na vyprážané - vytvára horúco, v kombinácii horúce vlhko.
:36: :117: - skoro vôbec
:29:
13.04.2014 - 21:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Podle čínské medicíny za stav pokožky jsou zodpovědné plíce a jejich párový orgán tlusté střevo. Posílením meridiánu plic a očištěním tlustého střeva by mělo dojít ke zlepšení. Vhodné jsou na to čaje obsahující např.: pampelišku, jitrocel kopinatý, mateří doušku s měsíčkem lékařským,pupalku dvouletou a pod.a bylinky pročišťující krev např. kopřiva, pýr, vřes a pod. protože oslabením základnímu bloku: plíce/ tlusté střevo, došlo k následnému oslabení bloku: slezina/žaludek a opačně. Moderní medicína se neumí rozhodnout, zda je to projev kožní, nebo autoimunitní (alergie). Alergii lze zmírnit posílením sleziny.
:74: :74: :74:
11.04.2014 - 09:03 | Filtr
(Ryby) Ida 29
Jedna moje známá nesnášela masti a ekzém si léčila namáčením rukou v odvaru z konopí. Musí se vyvarovat styku rukou se saponáty. V gumových rukavicích se jí, ale ruce zapařují a ekzém zhoršuje. Nádobí myje pouze v myčce. Musela si vyřešit i vztahy s manželem a v rodině. Její matka jí nikdy nepohladila - ekzém na rukou brání dotykům a důvěrnostem. Teď má ruce v pořádku. Udržuje si je pitím očistných čajů.
Moje děti měly ekzém na nohách. Myslím si, že se ve škole zapařily, cestou domů prochladly a na nohách se jim potom udělaly červené fleky. Místo kortikoidů jsem na to dávala tekutý pudr.Jako prevence pomáhal i deodorant proti pocení do podpaží a mazat nohy krémem. Vliv má i oblečení, některé kalhoty jsme musely po jednom použití vyhodit.
10.04.2014 - 17:50 | Filtr
(Váhy) goldi20
Ahoj, mě osobně se na ekzém nejvíc osvědčila, mast z konopí :1: Ničemu neuškodí, a učinky jsou lepší než z mastí od dr :1:
07.04.2012 - 10:44 | Filtr
(Vodnář) angeloo12345
Mě pomohli přípravky na ekzém z Mrtvého moře http://www.vyrazka.info/
20.03.2012 - 07:49 | Filtr
(Váhy) Mysterious
Mě tohle vyléčila ani ne do týdne domácí měsíčková mast ze sádla.Namazala jsem se vždy na noc a nasadila bavlněné rukavice.
Jinak na ekzémy jsem dávala recepty ze Zentrichova a Jančova Herbáře nedávno do diskuze "Bylinkové recepty."
19.03.2012 - 18:19 | Filtr
(Býk) juditadurynska:)
Mojí kamarádce se osvědčilo pití kozího mléka,mazat kůži kozími jogurty a přikládat na ni ovesné kašičky v plátýnku.
18.03.2012 - 23:15 | Filtr
(Střelec) HanulD
Můžeš se podívat na stránky www.zivotbezchemie.webnode.cz. Měla jsem kožní problémy a lékařka mi ne a ne pomoci. Taky užívám gel na pupínky a konečně to mizí...Za to nic nedáš. Lepší než utrácet tisíce a bez výsledku. Výrobky mají spoustu spokojených zákazníků.
18.03.2012 - 21:40 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori
Mne sa najviac osvedčilo pri synovi( ked mal 2 roky )poliať-potriet postihnuté miesta jeho vlastným močom,nechat chvílku pôsobiť(kým vydrží)potom opláchnut pod sprchou a natriet kvalitnou vazelínou.
18.03.2012 - 18:48 | Filtr
(Váhy) pet-tweety » cifršpionka
Muj syn ma od narozeni atopicky ekzem...zkouseli jsme nekolik kremu a nejlepis se zdaji Weleda a ted nove Indulona s rakytnikem. Take jako doplnek uzivame hlivu ustricnou na posileni imunity a na veskere kozni potize. Jmenuje se Hlivacek, da se koupit v lekarnach nebo i na internetu: http://www.vegi.cz/cz/katalog/…
04.03.2012 - 20:27 | Filtr
(Beran) dodo7
Jestli bych mohla tak bych vám poradila dobrý je Faktor Base a Omega+ je ekzém za par měsíců pryč a nemusíte používat žádné kortikoidy či chemii. Jsou to produkty přírodní bylinný.Pokud by ste měla zájem pište..
13.02.2012 - 20:44 | Filtr
(Kozoroh) jankaG
S malým miminkem to bude asi složitější, protože létat se prý má až se staršími dětmi. Mám totiž dobrou zkušenost s koupáním v Mrtvém moři v Izraeli. Byla jsem už 2x a strašně to pomáhá.
01.02.2012 - 21:57 | Filtr
(Lev) růžička
Vznik ekzémů je podmíněn i špatnou funkcí jater. Nedostatečná jaterní detoxikace může mít příčinu v nadbytku jedovatých látek, které játra nezvládnou. Tento nadbytek často pochází ze špatného složení stravy nebo ze zánětlivého procesu a nedostatečnosti v trávicí soustavě. Dále mohou být játra oslabena dlouhodobým hraničním namáháním, hormonální nedostatečností, obvykle nadledvinkovou nebo pohlavní. Také otravou látkami z vnějšího zdroje, tedy z potravy, ze vzduchu i vstřebanými pokožkou, nebo z vnitřního zdroje, například toxiny bakterií či parazitů. Nebo může být v mládí poškozena některá enzymatická funkce a v dospělosti se projeví její nedostatečnost lupénkou či ekzémem. Tento efekt je způsoben změnou poměru hmotnosti jater ke hmotnosti celého organizmu v průběhu vývoje a růstu. I vrozený ekzém atopický však znamená jaterní poruchu.
01.02.2012 - 21:42 | Filtr
(Lev) růžička » macinka82
Ahoj, to mne jen těší :17: :15:
01.02.2012 - 21:36 | Filtr
(Váhy) macinka82 » movvin
Budu moc ráda,když mi napíšete co dceři pomohlo. Když mi to pomůže tak peněz nelituju a bylinkám věřím. Děkuji :17:
01.02.2012 - 21:30 | Filtr
(Váhy) macinka82 » růžička
Růžičko, děkuji za odpovědi, musím si to ještě jednou všechno přečíst a něco si z toho poberu :17:
01.02.2012 - 21:29 | Filtr
(Blíženci) movvin » macinka82
No nevím... dceři nepomohla a to mám na mysli i tu dělanou.
01.02.2012 - 21:28 | Filtr
(Váhy) macinka82 » goldi20
Ahoj, děkuji za radu. Konopnou mast jsem si koupila a nepomáhá, ale dělanou bych zkusila. Můžu Tě poprosit o ten recept? Děkuji :27:
01.02.2012 - 18:12 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka » shakti11
:15:
Mám stejnou zkušenost
01.02.2012 - 17:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tentady
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele shakti11, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jasně že vím, co je genetická dispozice. :5:

S ekzémem je to ale často podobně, jak třeba s obezitou. Celá rodina má sklon k obezitě. Nebo tak to vypadá, tak se to tváří. Je krásné říct si, že za to může genetická dispozice. Krásné alibi.
V rodině se ale "dědí" buď pobobný styl k přejídání. Což v genech není. Je to v hlavě. Nebo je tam tendence obalovat se tukem, resp. když půjdeme hlouběji - chránit se. Proto Ti lidi mají pocit, že ztloustnou i z vody. Tělo je tak nastavené. Stačí odblokovat to v hlavě. To, před čím se podvědomě chráníme. Pak už nemáme potřebu se chránit. Jakmile zmizí příčina v hlavě, zmizí vnější problém, který nás trápí.
Píšu zjednodušeně, nemám moc času.

S ekzémem a alergiemi to bývá podobné. Jsme na něco přecitlivělí. Tak se to jeví. Prvotní přecitlivění ale není na alergen, to je jen důsledek, to je už jen to, co se nabaluje, aby to bylo vidět, abychom si toho všimli, aby nám naše tělo poskytlo jasnou či viditelnou informaci, že je potřeba něco vyřešit. Řešit alergen má ale pouze ten efekt, že je to na chvíli lepší - tedy, pokud jsme mimo alergen. Řešit to v hlavě znamená mít pokoj ať je kolem nás alergenů kolik chceš. :4:

Toť mé zkušenosti s alergiemi.

Kdo má zkušenosti jiné, bude mít samozřejmě názor jiný :44:

01.02.2012 - 17:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bubobubo
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele shakti11, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jsi rychlá, napsala jsi rychleji, než jsem to přepsala na vzkaz tobě :4:
Jasně že pohoda.. :1:
01.02.2012 - 17:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bubobubo
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele shakti11, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zvláštní přístup k tomu, že bych jako měla nebo chtěla někoho nachytat... :25:
:44:
01.02.2012 - 17:38 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka » Tyna_Tynka
A právě i u těch jednovaj. dvojčat se někdy stane, že jeden během života onemocní něčím (závažnějším myslím) a druhý ne. I když hodně často to mají podobné, ovšem to je jasné protože jsou nejen geneticky stejní, ale povětšinou právě i psychicky a celkově stejně nastavení... ale někdy rozdíl nastane, takže je vidět, že pouze o genetiku nejde určitě (některé vlohy se můžou i nemusí projevit), a tan vnějškový životní styl mají také většinou hooodně podobný ... takže zbývá psychika, myšlení a nitro v jakém je stavu, jestli v tom zůstanou taktéž velmi podobní, nebo se nějak rozejdou... dokážou nějaké situace, stavy, vzorce zpracovat, nebo nedokážou zpracovat (jeden dokáže, druhý ne) atd.
01.02.2012 - 17:09 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka » tentady
Píšu o stejné predispozici, vloze, že mají stejnou. Jednu třeba. A někomu se rozvine a druhému ne, i když žijí vnějškově srovnatelně. Samozřejmě, že celkově není nikdo geneticky úplně identický (možná jednovaječná dvojčata asi, to nevím).
Příspěvky: 55-31 30-6 5-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »