Chlamydia pneumoniae


30.11.2011 - 09:11
(Kozoroh) hajounek
Chlamydia pneumoniae
Nedávno tu řešila chlamydie Kordelie.Ráda bych se zeptala, zda máte někdo osobní zkušenosti? Symptomatické projevy, léčba, rekonvalescence,... Co vám pomohlo, co ne? Jaký byl přístup vašeho lékaře? Zkrátka cokoli vás napadne ohledně této infekce.Díky! :17:

Řazení:
01.12.2011 - 14:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mysterious
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele jojojo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak tohle je naprosto přesné, škoda pak toho času a je moc dobře že už se na ně takto myslí. Jelikož stojí za hodně potížemi.... :62: :62: :62: :62:
01.12.2011 - 14:29 | Filtr
(Váhy) Mysterious » jojojo
U nás na plicním oddělení se tyto odběry dělaly běžně u příjmu,podle příznaků a jiných negativních výsledků se již potom myslelo i na chlamýdie.Jde o to,že běžně,když člověk nějak onemocní,tak jde k praktickému lékaři.Vezmou se základní odběry a stěry.Teprve až jsou potíže vleklé,nic na to nezabírá a běžné výsledky negativní,začne se vyšetřovat krev na další druhy bacilů.A za tu dobu uběhne spousta času.
01.12.2011 - 14:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » hajounek
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele jojojo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je to hodně drahé přitom jsou příčinou rakovin všech možných infekcí a dokonce říkají že stojí i za Roztroušenou sklerozou. Stačilo by se jimy zabývat a možná by se předešlo tolika nemocem. Co kdyby to bylo takto jednoduché.... :62: :62: :62: :62: :62: :62: :62: :62: :62:
01.12.2011 - 12:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
díky všem za zajímavý info, večer na to mrknu! :3:
01.12.2011 - 09:23 | Filtr
(Kozoroh) hajounek
Tu jsem narazila na zajímavý článek http://www.zdravi4u.cz/view.php/…
01.12.2011 - 08:20 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » jojojo
To je dobře :30: Taky jsem četla, že jsou chlamydie zatím ještě (naštěstí) dobře citlivé na přírodní léčbu. Jsem ráda, že se mi to takhle prakticky potvrdilo :62: Díky :17:
01.12.2011 - 08:18 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » Buh je tlak
Jináč dochtoři se moc k diagnostice chlamydií nemají, protože ty testy jsou velmi drahé.

Kolegyně v práci, v kontaktu s osobou u které byly jednoznačně prokázany chlamydie, měla u obvoďačky problém. Odběry a testy nechala udělat až poté, co se kolegyně zmínila, že brigádničí v restaturaci.

Argument, že 14 dní v kuse kašleš nebude dostatečně silným popudem :4: :4: Co jsem si vyčetla, nejčastější je latentní chlamydiová infekce, která se projevuje jako nachlazení - dlouhodobě zvýšená teplota, únava, tlak nebo bolesti za hrudní kostí (tedy v oblasti prudušek), s časem zhoršující se problémy (opakované pneumonie, záněty průdušek, úporné bolesti v kostech, svalech,...). Obvykle se na chlamydie přijde teprve potom co sehlává klasická léčba, to v případě, že máš obětavého obvoďáka, který tě rovnou neprohlásí za hypochondra :4: Neléčené infekce pak mohou vést k systémovým onemocněním jako Alzheimer, Chronova choroba, chronický únanový syndrom, roztroušená skleroza, kardiovaskullární onemocnění, astma, zkrátka na co si vzpomeneš, protože chlamydie se může usadit opravdu kdekoli (ale to až po několika letech).
01.12.2011 - 08:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele jojojo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vím o tom své gynekologické potíže nejhoršího rázu i močových cest. Antibiotika vůbec nezabírala. Pak jsemse nechala změřit od kamarádky která dělá léčitelku a ta mi řekla o chlamídiich dala mi kapky od \jonáše a od té doby mám pokoj a je to už pomalu deset let...Pak jsem ještě dlouhodobě úživala melasu také je při léčbě dobrá..... :62: :62: :62: :62: :62:
01.12.2011 - 07:47 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » Buh je tlak
Imunoglobuliny nebo-li protilátky, které tělo produkuje při styku s antigenem, neboli virem, bakterií, či jakoukoli cizrodou látkou. Jak psala Mysterious IgA a IgM jsou tvoří první bariéru při vstupu cizorodého agens do těla - tedy obojí jsou signálem akutní infekce. IgA jsou obsažené ve všech tělních sekretech (slini, slzy, střevní šťávy, také mateřské mléko prostřednictvím, které získává dítě od matky protilátky), IgM jsou pouze v krevním séru.
Imunoglobuliny IgG (krevní serum, tkáňový mok, schonost přestupu placentou, první protilátky, které plod od matky získává). Může být signálem prodělané infekce, nebo se IgG protiláky záměrně vyvolávají očkováním - tedy slouží k dlouhodobé specifické ochraně organismu - neplatí však pro všechna onemocnění, jednak v krvi zůstávají různě dlouho a pak také antigeny mění svou strukturu (viz chřipkový vir), na druhou stranu u onemocnění jako zarděnky, spalničky, plané neštovice - po prodělání inkefce, potažmo očkování vzniká doživotní imunita.

Pak jsou ještě IgE - se tvoří buď při kontaktu s hlístovými infekcemi (např roupy,...), či alergeny.



A na co kašleš už 14 dní? :61: Já třeba sedm let kašlala na školu. Pak to přešlo :61: :61:
30.11.2011 - 23:31 | Filtr
(Váhy) Mysterious » Buh je tlak
Jde ještě o to, že všechno s dých. ústrojím nemá společného chlamýdie.Je třeba vzít stěr z krku, protože nejčastěji se vyskytují bacily běžné-streptokok,stafylokok atd. Na chlamýdii se bere pouze krev.
30.11.2011 - 23:26 | Filtr
(Váhy) Mysterious » Buh je tlak
To jsou protilátky.Myslím,že IgA je aktuální infekce.IgG je již stará,dále nevím ,nejsem lékař. :4: Každopádně se hodnotí index pozitivity, kde se to může lišit.
30.11.2011 - 22:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mysterious
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
můžu doplnující dotaz - co je titr IgA,IgG,IgM?

jde o imunoglobiluny?

v čem se liší jednotlivé skupiny?

díky, už 14 dní v kuse kašlu.. :21:
30.11.2011 - 22:20 | Filtr
(Váhy) Mysterious » hajounek
Mám zkušenosti jako zdravotník.Chlamýdie se drží v organismu dlouho.Vyvolávají nemoci dýchacího ústrojí - časté opakující se bronchitidy, které se mohou změnit v zánět plic.Podle krevního odběru se ukáže, zda je onemocnění aktuální - titr IgA,IgG,IgM.Měla jsem při náhodném odběru IgG pozitivní.To je prý ukazatel staršího data již prodělané nemoci,který se nijak neléčí.Pokud chlamýdie vyvolá těžší bronchitidu až zánět plic, je na místě nemocniční léčení, kdy se aplikují antibiotika v infúzích,injekcích až v trojkombinaci najednou.Na tyto potvůrky totiž máloco zabírá.
30.11.2011 - 22:05 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » růžička
Tohle znám. Díky.
30.11.2011 - 13:55 | Filtr
(Kozoroh) hajounek
Fakt s tím nemáte nikdo zkušenost?


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »