Vylepšenej zázvorák


21.11.2011 - 11:59
(Hadoken) ži.va
Vylepšenej zázvorák
Ehm...je podzim... zatížený střeva, plíce.Doporučují se pikantní chutě, očisty (výborná je šank prakšalána).Miluju zázvorovej čaj- prohřeje, probudí. Vylepšila jsem ho a solidně "dává".Klasicky se nastrouhá zázvor (nešetříme) do hrnce s vodou, dáme vařit, přidávám skořici (mletou) a tak 5-6 kousků hřebíčku (na litr a půl cca)... nechám přejet varem, a po 3-5 min. cedím. Citron, med (po vychladnutí tak na šedesát)...

Řazení:
23.11.2011 - 08:24 | Filtr
(Býk) tojapepa » siouxsie
Jo !!! Máš dobrou představu!!
Dělali se mi mžitky před očima po vypití jednoho hrnku!!!!
Asi byl hodně silný!!! :63: :63: :63: :63:
23.11.2011 - 08:16 | Filtr
(Ryby) siouxsie » tojapepa
Aj to potom vyzeralo takto nejako? :61: :75:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
23.11.2011 - 06:32 | Filtr
(Ryby) siouxsie » Mirma
Súhlasím, nie je mäta ako mäta :15: Marockú síce nepoznám, počujem o nej prvý krát, ale mám skúsenosť s mätou zo záhradky môjho otca. Už niekoľko rokov ju pestuje a poviem ti, že toto je fakt sila! :69: Nedá sa vôbec porovnať s bežnou mätou z obchodu, či už čerstvou alebo sušenou a taktiež ani s mätou, ktorá sa dá nazbierať bežne v prírode. Žeby to bola nejaká vylepšená slovenska verzia? :61: :2: Možno by stálo za pokus skúsiť tú "tvoju" marockú kúpiť a potom porovnať. Ale v konečnom dôsledku príde mi to ako nosenie dreva do lesa, keď mám doma tej "svojej" slovenskej toľko, že zásobujem všetkých známych naokolo. :1:
21.11.2011 - 23:11 | Filtr
(Panna) Mirma » siouxsie
Zázvor a máta - to vyzkouším.
Jenom dodám, pro ty co neznají a mátu kupují. Je lepší marocká máta, než naše. I samotnou mátu lze dochutit ovesným mlékem a osladit, ale nikdy se mi nepodaří tak dobrá, jako když si ji dám v čajovně. Chce to asi správný poměr.

http://www.bylinky-novak.cz/marocka…
21.11.2011 - 12:49 | Filtr
(Ryby) siouxsie » *Bara*
Skúšala som, ale najsilnejši výluh je jednoducho a proste, keď sa nastrúha na strúhadle úplne na jemnúčko.
21.11.2011 - 12:45 | Filtr
(Panna) *Bara* » siouxsie
A co kdybych ho nastrouhala misto nadrobno, tak na jemnoucke platky ???
Asi dnes zkusim nastrouhat, misto nadrobno, tak na platky, pak sem napisu jak mi chutnal :3:
21.11.2011 - 12:32 | Filtr
(Ryby) siouxsie
Ja strúham zázvor (u nás je to ďumbier) úplne na drobno, cca 5 - 8 cm kus na 1 liter vody. Nechám prejsť varom, oheň stiahnem a na miernom ohni varím ešte cca 10 minút. Zvyknem k nemu pridať čo mám aktuálne po ruke - škoricu, kardamon, klinčeky, kúsok vanilky, skúšala som už aj miešanú koreninovú zmes na perník. Potom odstavím, nechám lúhovať odhadom 20 minút. Samozrejme, že niekedy sa pozabudnem a zbadám sa aj po polhodine a viac, ale to mi vôbec nevadí, lebo čím má výluh väčšie "grády" tým to mám radšej. Pridávam podľa chuti citrón, limetku, med, cukor obyčajný, alebo hnedý, vanilínový cukor. No a podľa mňa, najväčší zázrak urobí v tomto čajíku čerstvá mäta (nešetriť). Keď nemám čerstvú, tak dám spolu so zázvorom variť sušenú. Mňam! Narobila som si chute, idem si navariť. :3: :6: :27: :29:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »