Žaludek - není


31.10.2011 - 19:17
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ajví, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Žaludek - není
Mám prosbu. Co dál a co nás čeká ?Mamina je po rakovině žaludku, vzali jí před rokem celý a je OK. Tedy.... všechno je pryč, je "čistá" a všechny kontroly jsou v pořádku.Jenže - už má 46 kg z 80 a víceméně jíst už nemůže téměř vůbec. Má strašnou chuť (u nás se všechno řešilo a poměřovalo jídlem, láska se vyjadřovala jídlem, čím víc buřtů a salámů doma bylo, tím víc "rodina" fungovala). :23:Pokud nejí, cítí se plná síly a elánu. Neustále se snaží do sebe něco natlačit, samozřejmě zcela nezdravého a zatěžujícího. Bylinky, vitamíny, zelenina, ovoce - to jí nikdy nic neříkalo a nemá smysl se snažit jí předělat, to už jsem dávno vzdala. Tak mám takový pocit, že brzy "odejde" na naprosté vyhladovění, protože tělo odmítá již téměř cokoliv. Dá si dvě sousta a všechno navíc z ní "leze" horem nazpět. Jakoukoliv alternativní metodu odmítá, nesnáší nic zdravého. Jen mě prostě zajímá, jak tohle může pokračovat.... díky :24:Mám pocit, že její duch už tu není. Tělo se snaží něčeho zachytit, ale už není čeho, protože kromě zájmu o jídlo, které její duch odmítá - už není nic, co by jí dodalo energii. Tedy spíše není nic, co by kromě jídla vnímala, jako život obohacující. Smutný.. :8:

Řazení:
01.11.2011 - 19:16 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » Ajví
jo, znám to, chodila jsem hlídat jednu paní jako asistenci, prostě její tělo se rozhodlo odejít, nechtěla už pak nic, ani vývary, šťávy, nic. Musíme to respektovat, ale je to moc těžké. Drž se!
31.10.2011 - 22:37 | Filtr
(Panna) alassea
ako si už napísala,Ajví,už ju neprerobíš.
Je to ťažké - pozerať sa,ako sa ti mama stráca pred očami,ale vieš,že to inak nepôjde,len to prijať :62: :62:
moja mama je taká istá...ale je dospelá,skôr ma takéto správanie mrzí u detí-akoby ich táto doba s kúl reklamami prevalcovala a ja neviem,čo s tým :23:
31.10.2011 - 21:22 | Filtr
(Lev) růžička
Dietní Opatření

Zvláště nevhodné je přijímat potravu na večer!!! Jíst tedy minimálně 4-5hodin před spánkem.
Jinak potrava stagnuje přes noc v žaludku, kde se ale stále uvolňují žaludeční kyseliny, zbytečně se naleptávají žaludeční sliznice. Tím, že všechny orgány mají klidový režim tedy i játra a žlučník, zanášejí se přijímáním potravy na večer i žlučovody.

Omezit na podzim a v zimě spotřebu syrových potravin a šťáv.
Dbát na dostatečný příjem kvalitativně dobrých bílkovin, při velkém oslabení okruhu sleziny a žaludku se alespoň zezačátku doporučuje dělená strava.

Vhodné potraviny:
Pro posílení okruhu sleziny:

Jáhly (proso) – při oslabení sleziny je tato obilovina velmi doporučována, je však potřeba ji správně připravit, jinak by byla těžko stravitelná.


Další potraviny pro posílení okruhu sleziny:

Pohanka, rýže, jáhly, oves, brambory.
Podušené ovoce (nejlépe jablka, meruňky, třešně, broskve, hrušky, švestky, maliny, jahody, hrozny).

Vařená nebo dušená dýně, celer, mrkev, květák, špenát, cukety, kořenová zelenina, okurky, zelený salát, cibule, česnek.
Luštěniny, fazole, hrách

V omezeném množství

Maso drůbeží, jehněčí, hovězí a vepřové (obsahuje železo).


Pro krvetvorbu
Listová zelenina, červená řepa, maso, ryby, fazole Adzuki, řasy.


Pro odstranění vlhkosti z těla (otoky, zahlenění)

cibule, ředkvičky, česnek, křen, celer, petržel, kopr, houby, ječmen, kukuřice, makrela, sardinky, kuře, majoránka, citrony, vlašské ořechy, pistácie.

Potraviny, které se nedoporučují



rafinované cukry a tučné potraviny

syrové ovoce a zelenina

mléčné výrobky ( okyselují a zatěžují Lymfatický systém )
potraviny obsahující lepek ( zamezují vstřebávání vitamínů ve střevech )

pšenice

droždí

pivo

káva

studené nápoje

ovocné šťávy ( obzvlášť z rajčat a citrusů - okyselují organismus ).

Byliny a koření

Žen-šen – připisuje se mu obzvlášť léčivé působení na okruh sleziny.
Zahřívající koření – skořice, zázvor, muškátový oříšek, kardamom.

A důležitá poznámka na závěr

Lékař čínské medicíny doporučí pacientovi opatření na posílení sleziny nejen v případě oslabení přímo tohoto orgánového okruhu, ale také při špatné funkci orgánového okruhu žlučníku a jater. Je to proto, že při špatné funkci žlučníku a jater se zdravotní problémy šíří právě na okruh žaludku a sleziny, takže je potřeba z preventivních důvodů tento orgánový okruh včas posilovat, aby se rozšíření zamezilo.
31.10.2011 - 21:05 | Filtr
(Lev) růžička » Ajví
Když jsem byla já po operaci střeva, nemohla jsem slupku, lepila se mi na žaludek, možná jen oloupat a lépe se to konzumuje(broskev, jablko, hrozen atd)
Ono se to špatně poslouchá, že nesmíš!
Vynípala to jelikož tam byla slupka a ta v žaludku umí udělat pěknou bolest když se nalepí na žaludek a nejde spláchnout jako zrovna čerstvá okurka
Pak jen pomůže jedlá soda s octem vypění a vykrká se
31.10.2011 - 20:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ajví
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Asi odmítá samu sebe...

energie jdou poslat i bez svolení, jen se to musí umět :3:
31.10.2011 - 20:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Neferlin
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ajví, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tohle nemůže nikdo dělat, pokud o to není požádán. A ona vůbec neví ani vědět nechce, že existuje něco z čehož je možno energii brát a vůbec na nic takového nevěří. Asi bude muset brzy na kapačky nebo já fakt nevím.
31.10.2011 - 19:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » růžička
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ajví, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:61: :61: :61:
Děkuji za námahu, vytisknu a dám přečíst. Už se směju dopředu, ovoce a zeleninu nepolkne, když jsem jí přinesla ekologickou řepu a odšťavňovač - seřvala mě, že si předsi tou červenou srajděrou nezadělá kuchyň. Doktor jí řekne, že je v pořádku a aby jedla na co má chuť. Takže naposledy to byla půlka buřta v octem a cibulkou. A tu ještě z toho vynípala.
Ano, ano - i toto je možné... :27:
31.10.2011 - 19:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ajví
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Co jí poslat nějaké energie, aby se maminka vzpamatovala? :4:
31.10.2011 - 19:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » miluška medvídková
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ajví, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Miluško tohle všechno nesnáší, nechce, dělá se jí po tom zle. To je zajímavé to pozorovat - všechno to, co by jí mohlo pomoct nebo teoreticky udělat dobře - odmítá. Vitamíny neví ani co je, toto se u nás nikdy "nepěstovalo", když jsem jí nasadila homeopatii - pravila, že je jí po těch kuličkách blbě a že jí škrábou v krku. Už jsem všechno nechala být, každá má snaha o pomoc se vždy setkala se vztekem, vzdorem a nepřijetím. Jen se prostě bojím, kde jsou ty hranice a co nás s bráchou čeká. Smrt hlady ?? :63:
31.10.2011 - 19:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ajví
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hmm, tak s tím Ti nepomohu, to musí ona sama :17:
31.10.2011 - 19:54 | Filtr
(Lev) růžička
NĚCO JSEM NAŠLA...

Dieta po odstranění žaludku a žlučníku


Jsem po totální gastrektomii, chemo a radioterapii a posléze i odstranění žlučníku. Zajímala by mne dieta, jakou mám dodržovat, případně doplňky stravy.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, žádná speciální dieta po ostranění žaludku není, je ale velmi nutné dodržovat základní zásadu: jíst i pít častěji a po menších dávkách. Tak se totiž méně zatěžuje velkým objemem jídla gastrointestinální (trávicí) systém, který je po odstranění žaludku oslabený a zmenšený o tuto část a je potřeba mu vyjít vstříc. Jezte plnohodnotnou spíše dietní stravu (takzvaná racionální strava), která by podpořila váš celkový zdravotní stav, hodně zeleniny a ovoce, můžete si třeba vitamíny zajistit čerstvými štávami - na odštavnovači a podobně. Jídlo by mělo mít hlavně dostatek vitamínu D a vápníku (mléčné výrobky), které jsou možné dodávat i léky, ale můžete si je průběžně doplňovat i potravními doplnky. Jakékoli problémy a nesrovnalosti, potíže s trávením atd. konzultujte se svým ošetřujícím lékařem, který přesně zná druh a rozsah provedené operace, váš celkový zdravotní stav před operacemi a poradí vám s přispůsobením vašeho stravovacího režimu na míru vašim diagnosám. Hezký den.
31.10.2011 - 19:38 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
ale snad by měla doplňovat vit. a minerály třeba nutridrinkama z lékárny, ale je to dost drahá záležitost, je to místo jídla.
31.10.2011 - 19:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Neferlin
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ajví, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Holka to není varování, to je konečná. Je jí sedmdesát dva. Bohužel si myslím, že už tu její duch opravdu být nechce, protože to jediné, co její život naplňovalo, bylo právě to jídlo. Ale tak to v životě chodí a možná právě proto, byl odňat žaludek. Myslela jsem si, že bude prostě maličko jíst a nějak fungovat dál. Ale bohužel - ten šáteček už z ní je.. :19:
31.10.2011 - 19:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
bude to znít možná hnusně, ale ať se podívá čím si prošla... ta nemoc byla varování... jakožto jiné vážné nemoci... a jestli tu chce být, tak ať začne něco dělat... nebo z ní bude jen lehký šáteček...

přeji mamince a Tobě hodně sil a pevné nervy :17: :68: :27:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »