Vychylování váhy hmotnosti; úbytek x příbývání a souvislosti


08.09.2011 - 09:26
(Panna) Ameliee
Vychylování váhy hmotnosti; úbytek x příbývání a souvislosti
Díky za inspiraci Evi :17:Týká se to naší váhy, hmotnosti a toho, zda se nám vychyluje tam a zpátky, ručička na váze se neustále hýbe nahoru a dolu. Ano, někteří z nás mají váhu stabilní ale pak jsme tu my, u kterých to tak není.Pozoruji to u sebe. Ono obecně nabývání hmotnosti znamená ochranu před něčím, jakože vám tuk může obrazně pomoci se proti něčemu bránit. Dobře, pokud je to tak, a já tomu věřím, zkusme přijít na to, proč to tak máme?Já např. mám vyzjištěno, že přibývám, když začnu žít s partnerem...za čas se to ustálí a jde to zase dolů, ale ten prvotní "šok" moje psychika řeší nabýváním = ochranou před "něčím"..A když jsem bez partnera, nemám problém si váhu udržet v pohodě. No, jistě, že to má širší souvislosti, ale jde o to zjistit příčinu, proč. :15: Já osobně bych chtěla zjistit, proč to tak mám.

Stránka: 3 2 1
Řazení:
09.09.2011 - 12:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Laki
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ahajas, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Uuzasny, tak az takhle jsem o tom nepremyslela, ale je akt, ze na tom neco bude :22: :15: :30:
09.09.2011 - 12:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ahajas, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Skvela diskuze, vsechny tu mate mnoho pravdy a jsem rada, ze se neco dozvim :) souhlas, psychika dela hodne moc :) Jen malicko prispeji do diskuze, s temi partnery :) kdyz jsem byla bez, hubla jsem, kdyz jsem byla cerstve zamilovana, ve vztahu hubla jsem, ale kdyz uz byl dlouhodobï a nebyl vporadku, kila sla nohoru enormni rychlosti, pokud byl vporadku, drzela jsem se :) a nemohu rict, ze bych az tolik jedla. Myslim, ze vseobecne, tlusti lide jedi mnohem mene, nez hubeni :) Neboli mene casteji a hodne, misto pravidelneji a malo, neboli normalne a to take dela sve, plus i asi prejidani, nemam to od sebe, ale treba mamca, kdyz ma stres, tak se cpe jidlem, az je ji zle :) Proste necim si to clovek kompenzovat musi. Zalezi jen, cim :) Nejlepsi by bylo sportem, ale kdo by v nestastne nalade chtel jit ven a sportovat. Nejlepsi je, se osamote u telky najist :D Nebo to take muze byt tim, ze kdyz jsme sami, venujem se vice sobe, kdyz jsme s nekym, otocime svou pozornost na nej, timpadem sebe zatlacime do pozadi a podvedome, si vse kompenzujem jidlem :)
Takze psychika, psychika, psychika :74: :63:
09.09.2011 - 11:38 | Filtr
(Vodnář) Kiára.. » onka
To jsi napsala moc krásně, taky jsem už přišla na to, že jedna z možností je chválit svoje tělo, ale moc mi to nejde. Vždycky jsem si myslela, že mám sama sebe ráda, ale pak jsem si uvědomila, že vlastně svoje tělo ráda nemám a to také patří k té lásce sama k sobě, zkusím to jak to píšeš, zatím jsem začala svému tělu děkovat za to jak mi krásně funguje a že mě donase kam potřebuji, tak je asi čas postoupit na další level :3:, přestat si vyčítat ty kila navíc a nadávat si, ale přijmout se a mít se ráda. :15:
Děkuji :17:
09.09.2011 - 11:16 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » Laki
napsala jsi to úplně přesně! :30: :15:
09.09.2011 - 00:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ameliee
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ten matersky cit hodne souvisi s tou bazalni potrebou bezpeci

presne jak tady nekdo pise, kdyz sem stastna hubnu, to je presne ono, je naplnene to emocionalni telo

ty o tom neprijimani tech mist se hodne mluvi, ale neni to uplne, protoze i kdyz je prijmes, potrebujes nekoho, kdo se jich bude dotykat a prijme je taky, sam sobe si tohle proste clovek nikdy neda, at si kazdy rika co chce o duchovnu, lidsky dotek je proste potreba a tecka :3: :1:
08.09.2011 - 19:36 | Filtr
(Panna) mikiduc » onka
Pochválit své tělo, vzít "mlíčko na tělíčko" a pořádně promasírovat po každé koupeli před zrcadlem, kde vidíme celou postavu a představíme si, jak bychom chtěly vytvarovat .. a stále chválíme. Pak přijde chvíle, kdy vám nějaká nezdravá mňamka přestane chutnat, kdy kamarádka navrhne, že ráno budete chodit svižným krokem do práce, nebo jen tak si půjdete zatančit. Opravdu se otvírají nové věci ( i ty vysvětlující ), když se nezatěžujeme hledáním, ale prostě přijmeme :15: :30: :4:

ano, hezky jsi to napsala, tak to funguje :12:
08.09.2011 - 19:09 | Filtr
(Kozoroh) ES » Ameliee
To som už zistila...som workoholik a spokojnosť v práci a ako tak normálny kolektív je pre mňa dôležitý.....
Bývalý je kapitola sama o sebe a dodnes dokáže narušiť môj pokoj,myslím že mám pocit ohrozenia,keď musím aj v noci jesť á3hodiny....bol to ťažký vsťah,dodnes mám nočné mory... :41:
08.09.2011 - 19:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ameliee
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele onka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mívala jsem to spíš obráceně - když byly problémy (partnerské, rodinné atd.), tak se ve mně vše stáhlo, že jsem nemohla jíst a váha šla dolů, když byla pohoda, měla jsem rozmlsáno a za chvíli jsem nedopla kalhoty :4:
Taky jsem řešila své věci z dětství a vyšlo mi : abych opustila vzorce chování, které pro mne měly nějaký význam v dětství (nebo byly důsledkem vztahů s rodiči), není potřeba nic řešit, ale přijmout své vztahy s rodiči a dalšími lidmi tak, že oni v tu dobu dělali to nejlepší, co šlo a z nějakých důvodů nemohli jinak. Něco nějak dlouze řešit je jakoby se člověk dloubal ve hnisající ráně ( nejen bolestivé, ale stále nezahojitelné ). Velmi mi to pomohlo - osvobodila jsem se od toho neustálého řešení a hledání příčin, ale navíc jsem objevila možnosti i co se kolísající váhy týče. Pochválit své tělo, vzít "mlíčko na tělíčko" a pořádně promasírovat po každé koupeli před zrcadlem, kde vidíme celou postavu a představíme si, jak bychom chtěly vytvarovat .. a stále chválíme. Pak přijde chvíle, kdy vám nějaká nezdravá mňamka přestane chutnat, kdy kamarádka navrhne, že ráno budete chodit svižným krokem do práce, nebo jen tak si půjdete zatančit. Opravdu se otvírají nové věci ( i ty vysvětlující ), když se nezatěžujeme hledáním, ale prostě přijmeme :1:
08.09.2011 - 19:05 | Filtr
(Panna) Ameliee » alassea
taky vytušuji, že to má co dělat s přijetím nejen sebe sama, ale vůbec toho, co bylo..to ano, jenže já se k tomu potřebuju dostat "blíž", já to mám totiž taky jako v mlze, nevidím tu skutečnost, prostě nějaká podivná iluze, a nebo jestli to nemám vidět...no, už nevím :23: - každopádně, já jsem zase krátkozraká a to od 10 let... :4:..(ono těch souvislostí je fakt hodně)

nj, bojování...jako bych slyšela sebe, však to byla velká část mého života, potřeba bojovat :32:...no, je toho hodně...já ti ali rozumím... :14: :62:
ano, ano, tu terapii jsi uváděla, podívám se, díky ti za inspiraci :15: :17:
děkuju ještě jednou za tvé sdílení, tobě taky ať to všecko dopadne nejlíp pro tebe a taky i pro synka..a vůbec :62: :17:
08.09.2011 - 18:59 | Filtr
(Panna) Ameliee » ES
aha a když tedy víš, znáš ty situace, jde ti na mysl zjistit, proč to tak máš, proč zrovna tyhle situace jsou pro tebe "ohrožující"? :62:
08.09.2011 - 18:50 | Filtr
(Panna) alassea » Ameliee
veľa krát som čítala,že všetko si pýta naše prijatie.
Aj keď je to nejaká veľmi bolestná situácia,tak ju máme prijať...niečo nám zrkadlí,a to niečo v sebe máme prijať ,v mojom ponímaní je to momentálne nebojovať,učím sa tým dôvere a pokore.
Ale stále mám pocit,akoby som mala hmlu pred očami-a aj vo fyzickej rovine-začínam zle vidieť nablízko,akoby sa lepšie zameriavam /zaostrujem/ na veci,čo sú ďalej odo mňa /iní ľudia,budúcnosť?/ ako na to,čo mi je najbližšie-teda ja.Možno sa len snažím o nadhľad :43: :61:
ale my na to dôjdeme Am :4: :62: :30:určite
/ako som už spomínala tú kraniosakrálnu terapiu /spomínala som ju vôbec? :63:/,tá mi teraz dáva dosť-čo sa týka súvislostí...držím ti /aj ostatným/ :15:
08.09.2011 - 18:50 | Filtr
(Kozoroh) ES » Ameliee
Ano,keď mám prácu kde nie som spokojná,skôr ako to pociťujem a pripustím si to,tak začnem priberať....druhý faktor je môj ex,keď sa snažíme kôli dcére tráviť spolu moc času,tak isto sa to odrazí na mojej hmotnosti...až tak že v noci sa budím ako kojenec a jem každé tri hodiny... :21:
08.09.2011 - 18:43 | Filtr
(Panna) Ameliee » Nuna
pokud ti něco tohle tady dá, tak :15: :62:
08.09.2011 - 18:42 | Filtr
(Panna) Ameliee » ES
a co je za nespokojeností a stresem, potřebuješ to vědět, nebo víš to? :1:
08.09.2011 - 18:41 | Filtr
(Panna) Ameliee » alassea
nj, ono ten pocit bezpečí je svým způsobem iluze, resp. v dospělosti, když je človek dítětem, tak to je bazální potřeba, která když není naplněna, táhne se s tebou. Ale jinak ano, taky si uvědomuju, že prostě pocit bezpečí vychází z tama uvnitř nás a že o tom to je, ale jak je to právě s tím, že jsi jej nenabyla v dětství?? :63:
jsem v tom nějako zamotáná, al...jako ano, to rozhodnutí ke změně je důležitý, ale stejně si říkám, že je potřeba pochopit to minulé, aby nás to pustilo dál.. :62:

noo, tak tfuj, tfuj, aby ta vůle dorazila, ale podstný je tvůj pocit, že ti je prostě takhle dobře :15: :44: :62:
08.09.2011 - 18:40 | Filtr
(Panna) alassea » Laki
:15:
08.09.2011 - 18:37 | Filtr
(Panna) Ameliee » Laki
jak jsem psala, pokud ti je prostě takhle dobře, je to cajk :3: :15: :62:
no, zadržovaná voda; tak ta tam hraje taky roli, je pravda :25:..hmm, přijímání citu mateřského či partnerského...tak tohle vyciťuju jako taky hodně podstatné...no, spíš bych to ale nebrala jakože přílišné dávání nebo braní z druhé strany (partner), ale spíš ta schopnost ne/nepřjímat :25:
ty místa, jak je popisuješ, kde se přibírá, ano, taky jsem někde vyčetla, že právě tyhle oblasti souvisí se sexualitou...noo, taky k pořešení :15:
díky :17:
08.09.2011 - 18:17 | Filtr
(Kozoroh) ES
Ja priberám keď nie som spokojná a v strese,keď som šťastná chudnem.... :27:
08.09.2011 - 17:56 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Čtu.
Tvá a Evina diskuze dnešní - konečně po dlouhé době něco,co se dá číst :30: :15:
08.09.2011 - 17:47 | Filtr
(Panna) alassea » Ameliee
ono tie súvislosti môžu siahať až do ďalekej minulosti-myslím tá prapríčina a dostať sa nielen na povrch je ťažké /ale nie nemožné:/
tiež som rozmýšľala nad tým,či tá potreba bezpečia ale súčasne pocit,ktorý v poslednej dobe mávam-vzdať sa toho iluzórneho bezpečia - nesúvisí s mojim severným uzlom v Rybách-otvoriť brány ducha a vydať sa napospas dobrodružstvám života.Teda to samozrejme nie je príčina-ale možno tá príčina fakt nie je až tak dôležitá,stačí-ak sa pevne rozhodnem...
To priberanie mi vlastne nevadí-páčim sa sama sebe teraz viac :2:,len nemám vôľu na cvičenie, aby to všetko držalo pohromade :41: :61: :61:
08.09.2011 - 17:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
no ja ma taky kuriozitku.. posledni rok jsem byla hubena jak lunt a na vaze mi neubylo ani deko, pritom vsechno obleceni na me silene plandalo a vsichni mi rikali jak jsem se nejak "zmensila" cela.. i ja se tak citila vedle lidi, vzdycky na fotce sem nechapala jak muzu byt pomalu o polovinu mensi nez nekdo, s kym sem byla driv stejne.. ted se mi to vratilo, moje drivejsi plne tvary a vaha stoupla.. takze vazim strasne moc, ale nosim obleceni co mam uz nekolik let a je mi dobre.. zahada hlavolamu :4:

taky to jak spousta lidi silene tloustne a pritom ji jak vrabci, je hodne o zadrzovani vody, staci se jich zeptat jak casto chodi na wc a jak moc pijou, a je to jasne, muze to udelat ze dne na den i 3kg ta voda, proto kulturisti pred prehlidkou vubec nesoli, nesladi, nepijou kafe ani cerny caj.. ztrati hodne vody a vyrysujou se.. jedna cvicitelka taky pila urologicky caj kvuli tomu

no a ono zadrzovani vody a mocovy mechyr vubec a cely podbrisek souvisi s prijimanim citu, nehy, doteku, lasky.. jak materske, tak te partnerske, takze kdyz vam partner dava hodne citu, hubnete, kdyz vam hodne bere, pribirate.. krute ale pravdive

proto zeny pribiraji hlavne pod pupikem a na vnitrni strane stehen.. protoze to jsou centra emocionalni sexuality a vedou pres ne energeticke drahy az do chodidel, ktere jde vnimat pri orgasmu, pokud je te emocionalni a nezne energie v obou partnerech hodne

kdyz jso ale tyto drahy zablokovane, aura se zhustuje a vyplnuje se tkani.. cili samozrejme tukovou.. nebo i svalovou, kdyz posilujete, proste telo celkove v tehle oblasti nabere hmotu.. da se tomu predejit tim, kdyz na sobe zacnete sledovat tu "nafouklost"

bunky fakt dokazou hodne vody zadrzet a je to takovy ten pocit nafouklosti a opuchnuti.. tuky se vubec nemusi ukladat a vaha skace jak blazen, ukladani tuku jsou az dalsi faze
08.09.2011 - 17:30 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka » funik
no a vlastně nejde o to, že se mu vyhýbáš

jde o to, že vůbec nevznikne, neexistuje - tedy se s ním nemusíš vyrovnávat, vyhýbat se mu, ani nic jiného...
08.09.2011 - 17:29 | Filtr
(Panna) Ameliee » alassea
ali, no tak právě ty souvislosti, já právě taky hodně intuitivně čerpám z knížek Zdenky Jordánové :15:...ale nejde mi to jít prostě hlouběji :63:
No, asi to máme trochu podobně, i když příčina je jiná, ale vidím v tom podobnost. Já si právě ten pocit bezpečí uvědomuju až teď, resp. si dávám dohromady ty kousky jako celek. Nj, stres a taková ta ochrana před něčím (co stále nevím před čím se chránit) ve vztahu, určitě v tom budou hrát roli emoce a cit, který je víc než třeba kolikrát kontrolován. Hmm, možná chybění určitého puštění se, uvolnění. :25:
Príma, že sis našla svoji cestu, jak k tomu dojít, tak ať se v tom daří :15: :62:
S tou obětí; myslím, že jsem si tenhle proces taky nevědomě prožívala, ale moc dobře už dneska vím, že to nikam nevede a že je potřeba pořádně do toho šlápnout. Ono jestli teď přibíráš, tak pokud to provází pocit pohody a právě toho bezpečí a vyrovnanosti se situací, tak je to v pořádku, problém by byl, kdyby člověk vnímal přibírání jako známku toho, že něco uvnitř neštimuje. :44:
08.09.2011 - 17:21 | Filtr
(Panna) Ameliee » funik
pokud nepochopíš, co třeba ten stres spouští, tak to prostě zvládat nebudeš. Ono jde o to vidět v širším kontextu, tvoje doporučení kloužou po povrchu, leč neřeší samotný problém.
08.09.2011 - 16:57 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka » funik
stres sice může vzniknout kdykoli, ale právě NEMUSÍ, to je to
že je užitečný moc nesouhlasím - dá se to krásně odvodit z fyzického projevu těla - když jsi ve stresu/strachu, tělo se vychýlí z rovnováhy, klidu, harmonie - přesně tak jsi vychýlený i uvnitř

Ty máš asi na mysli, že některý Tě může popostrčit vpřed nebo Tě vyburcovat k lepšímu výkonu apod. ... no, to je celkem ošemetné. Já beru tyhle projevy dobré hlavně v tom, že jsou právě ukazateli, že je něco ve mě v nerovnováze - tak se jí co nejrychleji snažím opět nastolit. Protože alespoň z mojí zkušenosti - možná, že když jsem byla ve stresu, sice jsem např. něco stihla rychleji, než bych to třeba udělala bez toho stresu, ale už nevím, jestli lépe a už vůbec ne, že by to bylo pro mě pozitivní, spíš právě naopak - což se téměř vždy ukázalo na tom těle - velká únava nebo dokonce nemoc atd.
Příspěvky: 75-51 50-26 25-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »