tampony



Stránka: 2 1
Řazení:
27.05.2011 - 21:58 | Filtr
(Panna) mikiduc » beruska14
Já nepoužívám nic :75:
27.05.2011 - 21:53 | Filtr
(Býk) beruska14 » Rachelinka 5
no čo dodat.. tampony nepouživam :4:
27.05.2011 - 21:15 | Filtr
(Lev) Marhon » Rachelinka 5
tak ta poslední věta "Můžete se vsadit, že kdyby muži menstruovali, oslavovali by."
to je fakt. :15:
27.05.2011 - 21:07 | Filtr
(Panna) Rachelinka 5
Menstruace jako tabu je bohužel součástí našich náboženství, kultury a historie. V Koránu (2:222) se hlásá, že menstruující ženy jsou ?nemocné a nečisté" a přikazuje mužům ?zdržujte se tedy žen svých po dobu menstruace a nepřibližujte se k nim, dokud se neučistí".

Židovky mají zakázán sex.

Francouzské hospodyňky nesmějí vyrábět majonézu, a jak popisuje Shobba Shrnina ve svém příběhu Zamčená v pokoji s indickou plackou, indické ženy jsou vykázaný ze svých vlastních domovů.

Ve starověkém Římě napsal filozof Plinius Starší, že kontakt s menstruační krví ?způsobí, že čerstvé víno zkysne, obilí tím dotčeně nebude úrodné, rouby uhynou, semena v zahradách uschnou, ovoce upadá ze stromů, ostří ocele se ztupí a lesk slonoviny povadne..."

Dnes už tato slova působí směsně, ale diskriminace a nevědomost přetrvávají. Problémy jsou mnohem závažnější. V Pákistánu o menstruaci v této době neslyšelo osmdesát sedm procent dívek, když ji dostaly.

V Africe musí dívky často zůstat během menstruace doma místo školy, protože nemají hygienické pomůcky, A tak přicházejí skoro o čtvrtinu vzdělání, na něž mají nárok.

A pak existuje spousta afrických kmenů, pro které je první menstruace datem pro ženskou obřízku.

Tím nechci říct, že by nedošlo k pokroku nebo že neexistuji žádné kultury, které tuto událost oslavují. Jedním z nejdůležitějších obřadů u Navahů je Kinaalda, oslava na počest první menstruace u ženy. Je to čtyřdenní rituál spojený radostnými tanci a písněmi.

Můžete se vsadit, že kdyby muži menstruovali, oslavovali by.
27.05.2011 - 21:01 | Filtr
(Panna) Rachelinka 5
Historie potřeb, které ženy používaly při menstruaci, není úplně jasná, protože toto téma bylo odjakživa tabu. Ve starověku ženy za život porodily mnohem více dětí a menstruovaly podstatně méně často, protože se zpravidla nedožívaly věku nad 30 let. V období středověku pravděpodobně při menstruaci nepoužívaly žádnou ochranu. V některých starých společnostech se menstruující ženy musely, a stále ještě musejí uchylovat do ústraní, protože byly společností považovány za "nečisté". Není ovšem přesně známo, čím se během tohoto "kritického" období zabývaly.

Později, když společnost začala klást větší důraz na hygienu, začaly ženy používat hadrové vložky, které se připínaly speciálními pásky a praly se pro další použití. V literatuře jsou vyobrazeny kožené menstruační pásy, ty však byly doménou "horních deseti tisíc". Později začaly ženy používat nastříhané pruhy látek. Po použití nezbývalo, než je spolu s kalhotkami nejprve máčet ve studené vodě, a poté vyprat a vyvařit.

Ještě na začátku 20. století ženy v některých oblastech užívaly k zachycení menstruační krve suchý mech. O tomto dnes kuriózním opatření je možné slyšet z úst našich babiček nebo prababiček. Vložky na jedno použití vznikly na přelomu 19. a 20. století a taková vymoženost se týkala především bohatých částí světa. Masově se začaly používat až později. V chudých zemích nebo u domorodých kmenů fungovala zřejmě i nadále metoda "nic" anebo kus látky.

Historie průmyslové výroby vložek v podobě, v jaké je víceméně známe dnes, se píše od roku 1920. Stalo se tak ve Spojených státech amerických a společnost, která se vrhla do nového oboru se jmenovala The Kimberly-Clark Company.
07.05.2011 - 23:10 | Filtr
(Hadoken) ži.va » Rachelinka 5
kalíšek je fajn :15:
07.05.2011 - 22:54 | Filtr
(Panna) Rachelinka 5 » dora
dakujem :74:
07.05.2011 - 20:07 | Filtr
(Blíženci) patatina » Rachelinka 5
vypada takhle
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
07.05.2011 - 19:48 | Filtr
(Rak) Nocna Sova » charri
Nepochopili sme sa :4:
Tam dole sa umyvam len cistou vodou a nepouzivam ziadne mydla a ani intimne. Mydlom sa umyva len kalisok a ten sa oplachne pred tym nez sa zavedie. Medzi periodickym krvacanim sa vyvari a ked pouzijes ten Milton tak ten vraj zabije aj spory bakterii. Ako som vravela nemala som za ten rok ziadne problemy tam dole. Ani kvasinkove infekcie. A viem, ze vela zien sa takto zbavilo stale sa vracajucich zenskych infekcii. Opakujem znova,ze to nemusi byt najlepsia volba pre kazdu zenu, ale pre mna je to naj vynalez.
07.05.2011 - 19:37 | Filtr
(Váhy) charri » Nocna Sova
Hmmm, tak to asi kvasinky jsou ten zbytek do 100%...protože používání mýdla při intimní hygieně způsobí přemnožení kvasinek ..... :8:
07.05.2011 - 19:12 | Filtr
(Rak) Nocna Sova » Countess
A ja som zas kdesi citala,ze americke indianky pouzivali vysusene supolie z kukurice tiez tym sposobom ako Egyptanky papyrusove tampony.
07.05.2011 - 19:03 | Filtr
(Rak) Nocna Sova » Rachelinka 5
:4: Na nahody neverim, vsetko sa deje z nejakeho dovodu. Tot moje zivotne poznaie :3: Prave nedavno som tu citala vyrok od Einsteina ze nahoda je boh a chodi po svete inkognito. Mozno si to sem dala ty. A v Penicilne je ucinna latka vytazkom z urciteho druhu plesne. Ujo Flemming na to prisiel nahodou ked mu ta plesen nastahovala do petriho misky a nemnozili sa okolo nej bakterie. Len nejaky cas trvalo kym sa podarilo tu latky z tej plesne bezpecne izolovat a pouzit. Za to su zodpovedny dalsi dvaja pani. :27:
07.05.2011 - 18:54 | Filtr
(Panna) Rachelinka 5 » Nocna Sova
sa budes smiat,ale mne sa snivalo,ze mam tu temu sem dat-lebo dostanem info
a s tou mydlovou vodou mas pravdu-aj mne to povedali v nemocnici
uplne obycajne veci-ted ma nemoze napadnut,co davaju do penicilinu-ale uplnu blbinu...
ked ma to napadne-dam vediet

Dakujem :17:
07.05.2011 - 18:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Rachelinka 5
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele dora, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
existují i léčivé vložky http://www.anionhygiene.cz/

taky je seznam nějakým přípravků netestovaných na zvířatech http://www.netestovanonazviratech.cz/…

léky nevím, pochybuju, že se běžné chemické léky netestujou.
07.05.2011 - 18:48 | Filtr
(Rak) Nocna Sova » Rachelinka 5
Ja som hladala na internete. Vyraz do vyhladavaca a citam jednu stranku za druhou, Zhodnotim pozitiva a negativa a potom sa rozhodnem. Vyhladaj si menstuacny kalisok a najdes kopu informacii ci uz pozitvinych alebo negativnych. Kupis si to a mas to na 5 az 10 rokov. Medzi krvacanim sa vyvara alebo dezinfikuje v Milton tabletach. pripadne vraj aj 12% alkohol sa moze. Nic ine lebo sa poskodi silikon na molekularnej baze a potom sa tam mozu mnozit bakterie. Pri vymene len umyjes vodou a mydlom a das naspat. A pre tych co si kladu otazku ci je to hygienicke... zdravotna sestra z nemocnice kde praxujem (zodpovedna za hygienu) nam povedala tajomstvo, ze mydlova voda zabije 99,9% bakterii :3: A pri vlozkach si tiez nemoze byt clovek isty. Kto vie ake podmienky su vo fabrike kde sa vyrabaju, kde sa tam valaju. Na obale nikde nie je napisane,ze su sterilne. Ja som aspon v klude,ze som ten kalisok umyla.
07.05.2011 - 18:37 | Filtr
(Panna) Rachelinka 5 » Nocna Sova
tak toto nepoznam-aky kalisok?
som mimo
a kde hladas nejake info?
mna by zaujimala aj kozmetika,pracie prostriedky a aj lieky,ci neboli testovane na zvieratach :74:
07.05.2011 - 18:32 | Filtr
(Rak) Nocna Sova
Ja som sa k tymto informaciam dopracovala pred rokom ked som narazila na menstuacny kalisok. Pred tym nez nieco kupim si vyhladam informacie a z toho co som nasla mi vlasy vstavali :39: Citala som o vlozkach a tamponoch. Vsetko to o tej chemikalii a vraj dokonca sa do tela vstrebavaju aj chemikalie z postrekov ktore boli pouzite pri pestovani bavlny! Recyklovany papier sa tiez pouziva pri vyrobe vloziek a tamponov. Pri tamponoch synteticke vlakna na vyssiu vstrebatelnost zanechavaju ranky na sliznici a vraj to prispeva k rakovine. Vyrobcovia nemusia na obal napisat z coho su vyrobene. Nejak neplatia pre nich pravidla FDA. Ja som si ozaj pozrela obal a nic tam neje napisane. Nakoniec som si ten kalisok kupila a verte ci nie za cely rok ziadny problem tam dole! A to este uzivam prenamnetne 4 roky Penicilin koli zravotnemu stavu. Vsetky vlozky co som mala doma dala kamoske a ta si neskor tiez kupila kalisok. Nehovorim, ze toto je najlepsia volba a nema ziadne negativa, ale mne vyhovuje viac ako vlozky a tampony.
07.05.2011 - 18:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele A., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
promiň ale to je jak věřit reklamě na zázračný preparát na.. hubnutí :4: internet je plný blábolů.. a i kdyby.. dnes už máš jedy asi úplně ve všem, to bys nemohla používat a jíst vůbec nic, ale jen pro klid tvé duše se už vyrábí i bio tampony :3: :4:
07.05.2011 - 16:47 | Filtr
(Panna) Rachelinka 5 » patatina
su aj bio vlozky? :22:
ja ich prat nechcem-ale hned vyhadzovat :28:

zistujem,ze asi vsade je uz svinstvo
aj v latkach,aj v tamponoch,aj v pracich prostriedkoch-tak ideme prat do rybnika-mozno by sa vodnici tesili :44:
07.05.2011 - 16:39 | Filtr
(Blíženci) patatina » Rachelinka 5
nooo...vratime se k latkam..prat...hihihi

stejne uz vyrabi ekologicke vlozky..praci....

coz neni tak blbej napad,pokud je pak nevrznes prat se spoustou prasku do pracky...hihi a jsi tam zas..... :75:

jinak,jestli jaksi kvuli vlozkam umru v 80 nebo 81-je mi stejne fuk.... :75:
07.05.2011 - 16:37 | Filtr
(Blíženci) patatina » Rachelinka 5
nooo...vratime se k latkam..prat...hihihi

stejne uz vyrabi ekologicke vlozky..praci....
07.05.2011 - 16:17 | Filtr
(Ryby) Countess » Rachelinka 5
Teraz som našla na EN wikipédii, že počet častíc dioxínov vo vložkách a tampónoch je od 0 do 1 na 3 trilióny všetkých častíc.
Ak sa tomu dá veriť, je to málo.
07.05.2011 - 16:10 | Filtr
(Panna) Rachelinka 5 » Countess
tie boli dufam bez chemikalii-ale asi im to bolo jedno,ked sa neumyvali :41:
07.05.2011 - 16:08 | Filtr
(Ryby) Countess » Rachelinka 5
V starom Egypte vraj mali niečo podobné ako dnešné tampóny, kus papyrusu, asi niečím napustený. Videla som to v jednom dokumente, ale nespomeniem si... V stredoveku asi iba tie naskladané látky.
07.05.2011 - 15:54 | Filtr
(Panna) Rachelinka 5 » Countess
ano-nesmieme smrdiet! :4:
ale hygienikom je to jedno,ved pribudnu pacientky a budu sa jest lieky a tak je to vo vsetkom-bludny kruh :9:

inak-co nosili zeny namiesto vloziek?latky?
blba otazka-ale zaujima ma :14:
Příspěvky: 28-4 3-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »