Mám strach, poslední dobou mi je špatně


06.03.2011 - 16:09
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lucka182, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Mám strach, poslední dobou mi je špatně
V úterý ráno se mi ve škole udělalo špatně, myslela jsem si, že v důsledku nízkého tlaku, se kterým mám problém. Bylo mi na omdlení. Točila se mi hlava, měla jsem mžitky před očima a byla jsem unavená... Musela jsem se omluvit z hodiny a jít se ven nadýchat čerstvého vzduchu. Hrozně jsem se klepala a lépe se mi udělalo až asi po deseti minutách venku. Bála jsem se, že se to stane znovu, ale snažila jsem se si to nenamlouvat. Ve středu, čtvrtek i pátek mi ale taky nebylo dobře. Sice už to nedospělo k tomu, že bych málem omdlela, ale mžitky a točení hlavy nepřestaly. Říkala jsem si, že s tím nízkým tlakem budu muset něco dělat. Včera mě celé dopoledne tak zvláštně "tlačila" hlava a zase se mi točila. Protože jsem byla doma, změřila jsem si tlak. 124/80. Celkem v normě. Pěkně jsem se vyděsila, nenapadlo mě, že by to mohlo být něco jiného.Dnes mi bylo celý den dobře, ale u oběda mě přepadla slabost a pocit, že se nemůžu nadechnout. Šla jsem na chvíli ven na vzduch, pak jsem si lehla a do pěti minut mi bylo dobře. Tenhle pocit, že se dusím, mě taky přepadává čím dál častěji. Venku je mi lépe než doma. Když jsem celý den zavřená, většinou mě minimálně rozbolí hlava.Zítra nebo pozítří půjdu k doktorce na odběr krve. Mám ale hrozný strach - nevím jestli si to všechno jen nenamlouvám, anebo naopak, jestli to není začátek nějaké hrozné nemoci :24:

Stránka: 2 1
Řazení:
22.03.2011 - 11:07 | Filtr
(Lev) Bebel
Jedná se o obyčejnou neurózu. Obyčejnou je ovšem nandesený výraz - dokáže simulovat jakékoli nemoci, dokonce i bolest nehtů a vlasů, urputné průjmy, nechutenství až k odmítání potravy, dokonce i slepotu a zástavu dýchání.
1. nepij kávu, pokud možno nekuř
2. ráno k snídani spařené vločky horkou vodou (uděláš večer, ráno je smícháš se strouhaným ovocem nebo ovocnou šťávou, můžeš přidat ořechy, rozinky a pod...každý ráno to samé
3. procvházej se lesem či parkem a sedni si kostrčí k nějakému pěkně vzrostlému stromu na jeho kořeny, vydrž 15 min. to dělej 2x týdně
4. 10 minut denně doma tancuj na oblíbenou hudbu, po ránu nebo před spaním
5. Vypusť sledování zpráv, drsných filmů, špatných zpráv od kamarádek - nahraď je veselohrami a hezkými či vtipnými zážitky, nemluv ani o svých problémech, striktně!
6. Celý den, kdykoli si jen vzpomeneš, dokola opakuj některou z těchto manter: jsem se sebou spokojená, jsem krásná a šťastná, je mi báječně, mám se ráda, vše se mi daří, můj život je zábavný a báječný, na cokoli se podívám je krásné, svět je báječné místo pro život, mám všechno co potřebuji.
13.03.2011 - 07:45 | Filtr
(Panna) Kavenka2 » Lucka182
Ahojky,
no, to oni říkaj vcelku často - když nevědí, tak začnou vymejšlet krční páteř a tak podobně - mě dokonce hnali k psycholožce, a snažili se mi dokázat, že mám deprese :61:
Jenže já je neměla, ať dělali, co dělali - mě bylo prostě fyzicky blbě - nakonec to mělo samozřejmě příčinu ve štítný žláze, se kterou jsem se léčila už dřív, ale později už v krvi nic nenašli a tedy mi údajně nic nebylo.
Přes EAV metodu mi homeopat zjistil, že mám stále nemocnou štítnou žlázu a že je to způsobené nějakým ionizujícím zářením, zřejmě pozůstatek Černobylu - nasadil řízenou léčbu a do měsíce !!! jsem se začla dávat o kupy ...
Takže doktorům důvěřuju opravdu už jen tak sotva na padesát procent...no, uvidíš, kdyžtak řešení je vždycky :3: :17:
11.03.2011 - 22:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Lucka182
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele xzorro, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tvoje doktorka má pravdu.problém je v krční páteři,přesněji ve svalech longus capitis a zčásti longus colli a v nerovnováze krční flexe(polykání,dýchání).Pomůže ti zkušený chiropraktik napravením horních extenz. a flexorů krku.Dále začni plavat(pravidelně) a cvičit krční páteř např:půlkruhy hlavou(jen vpředu,nikdy ne dokola!),střídavé zvedání ramen,obloučky rameny,záklon a předklon hlavy.Pokud nic nepodnikneš časem se u tebe vytvoří blokující efekt(NSB).Kontroluj si správné držení těla,ztuhnutí šíje rozcvičuj velmi pomalu,prudký pohyb ne-ahoj
11.03.2011 - 20:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Kavenka2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lucka182, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mockrát děkuju :17: No v současný době mám dvě teorie - buď by to mohl být ten stres, který se ve mně nakupil, anebo - doktorka přišla ještě s tím, že by to mohlo být od krční páteře... Tak uvidím, jak se to bude vyvíjet... Každopádně jedno lepší než druhý :23:
11.03.2011 - 10:52 | Filtr
(Panna) Kavenka2 » Lucka182
Ahojky,
no, kdyby to nepřestávalo, dej vědět - já bohužel z vlastní zkušenosti vím, že "běžný" doktor spoustu věcí neodhalí.
A když to nenajdou v krvi, koukaj na člověka jako na blázna, jestli si náhodou nevymejšlí, protože se mu nechce pracovat.
uplně nejlepší je, že před pár lety zrušili pojem Chronický únavový syndrom - protože to prý má vždycky příčinu. No, ano, má, ale oni na ní nedokážou přijít :4:
Zkrátim to - po několika letech vysilujícího trápení s neuvěřitelnou únavou jsem se vyléčila homeopaticky,EAV metodou - což je v podstatě řízená léčba, která najde a odstraní příčinu, opravdu vim o čem mluvim, takže kdybys potřebovala, poradim, vysvětlim, dám kontakt :3:
a neboj, řešení je vždycky, akorát se musí umět najít :27:
09.03.2011 - 14:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jyotis
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lucka182, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Snažím se jíst pravidelně, bohužel ne vždy mi to vyjde :6: Ale snídám a mám ráda ovoce a zeleninu, takže zas tak špatně na tom nejsem. Piju málo, to vím, takže se to snažím napravovat... Budu se snažit na to omdlívání nemyslet, poslední dva dny jsem už celkem v pohoděm, tak mám to nejhorší snad za sebou... :27:
09.03.2011 - 13:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Lucka182
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele pindula, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj Luci,úplně stejné pocity a stavy jsem prožívala cca před pěti lety,začala jsem chodit na neurologii,na psychologii a s páteří na rehabilitace,vím,jednoduše se radí ,že si nesmíš připouštět strach z omdlení,je to panický strach,že se to bude znova opakovat,dodnes to občas ještě mívám,ale rozhodně v menší míře,musela jsem se naučit stočit myšlenky jiným směrem jde to těžko,ale jde.Bylo zde už napsáno,stres který jsi prožívala do vánoc,dle všeho se projevuje až nyní,je to tak,tělo je v klidu a má čas se sesypat,zajdi k psychologovi,neboj se toho ostuda to není :3: .Přeji ti aby jsi byla zdravá a šťastná :75: Zdravím tě Petra
08.03.2011 - 22:38 | Filtr
(Býk) Jyotis
Taky tipuji buď psychosomatika - tak trochu úzkostné stavy, které mohou být zpožděnou odpovědí na nějaké napětí...
nebo třeba i hormony. Jsi ve věku, kdy Tě mohou postihnout různé hormonální výkyvy, podobně jako v přechodu...
tlak může být kolísavý. Jíš a piješ pravidelně?
Když si měříš tlak, tak vždycky za stejných podmínek. Ve stoje je vyšší než v sedě...
08.03.2011 - 19:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lucka182, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Díky za všechno, udělám pro sebe co budu moci :16: Děkuju, moc jste mi pomohli :17:
08.03.2011 - 18:21 | Filtr
(Rak) Jedna duše od studánky sv.Zdislavy » Lucka182
Lucko, dle toho, co popisuješ, bych to i já tipovala na psychosomatický potíže, všechny příznaky tomu nasvědčují. Zkus se víc radovat z drobností, udělej si sama něčím radost, odpočívej.., tělo ti dává jasně najevo, že je nějak přetížený, uč se ho poslouchat, stresy a strachy ti zablokují přirozený procesy v těle a pak se ti i špatně dýchá, je na omdlení. Znám tohle vcelku jasně ze svého života, měla jsem období, kdy jsem měla problém i přejít silnici, stále jsem se motala, úzkosti, potíže s dechem, pocity na omdlení. Lékaři většinou nic nenajdou, protože ten největší problém se na fyzickém těle nenajde, je totiž někde uvnitř "tvojí duše" a na tyhle bolesti jsou přístroje, odběry a vyšetření krátký. Ty potíže ti chtějí naznačit, že se máš mít možná i víc ráda, nevím, neznám tě, jen píšu, co mi přichází.Já jsem se naučila každý den děkovat za své zdraví, poslat to poděkování "nahoru" a věřit, že jsem zdravá. Vím, vždycky se to nedaří, ale pomalu tohle jde naučit. Přeju ti, ať jsi veselá holka. :27:
08.03.2011 - 15:12 | Filtr
(Beran) Háňa* » Lucka182
Pokud jsi prožívala velký stres do Vánoc, může to být ono. Tyhle věci mívají prodlevu.

Prostě teprve, když skončí to nejhorší, co organismus MUSÍ zvládnout a nemá čas a nárok protestovat, teprve potom, kdy je už klid, si dovolí projevit ten protest zpětně.
Myslím, že když se v tom nebudeš udržovat zbytečnou panikou, brzy to odezní - hodně odpočívej, relaxuj a spi - bude to dobré :15:
08.03.2011 - 15:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lucka182, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Takže - nejnovější info: ráno jsem byla u doktorky, nechala mi změřit tlak (110/60), zkoušela jestli vidím, takže jsem jí z dálky četla písmenka - perfektně a taky mi nechala vzít krev. Ptala se jen jestli snídám - ano a jestli jsem ve stresu. To sice jsem, ale poslední dobou fakt minimálně. Když si vzpomenu, jaký stres z učení jsem prožívala do Vánoc tak teď to je úplně v pohodě. Spíš jsem se začala stresovat z toho, že někde omdlím.
Výsledky krve jsou prý úplně normální - štítná žláza vykazuje normální funkci a železo má hodnotu asi 24 - na rozdávání.
Mamka řekla, že to budu mít asi psychosomatický potíže, ale to mi teda na náladě moc nepřidalo. Teď se budu bát, aby to na mě zase nepřišlo...
08.03.2011 - 12:55 | Filtr
(Rak) nemoomen
ahoj
doufám že už jsi byla u doktora jinak to jak popisuješ ty pocity nemoci se nadechnout jsem prožíval taky současně s takovou únavou že po osmi hodinách v práci a to jsem měl práci bez psychické a fyzické námahy jsem se zhroutil v autobuse do sedačky a okamžitě usnul probudiljsem se na zastávce pakjsem byl rád že jsem se doplazil domů kde jsem opět usnul abych se probudilv 8-9 večer najedl se a šel zase spát až do rána ,tenkrát to bylo nedostatkem železa v krvi pak se to upravilo :27: :27: :27:
07.03.2011 - 17:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lucka182, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:17: :74: :17: :27:
07.03.2011 - 13:53 | Filtr
(Rak) cifršpionka » Lucka182
Návštěvu u lékaře neodkládej :39:,rozborem krve se přijde na spoustu příčin,např.štítná žláza může špatně fungovat,na téměř vše se najde vysvětlení....celkově se zklidníš a vše zase bude O.K. :15: :27: :29:
07.03.2011 - 13:47 | Filtr
(Lev) xlolix
ano ano.. vím o čem mluvíš. přicházelo to nevinně. Bývalo mi pšatně od žaludku- myslela jsem , že bych mohla být těhotná.. ale TT mi ukazal výsledek negativní. šla jsem k doktorce, a po odběru krve mi pouze zjistili nikzký pokles vitamínu B12.. Codila jsem na injekce.. byla jsem i na gastroskopii ale nikde nic mi nezjistili. Jsou to psychosomatické problémy.. způsobeno nejspíš stresem. :) pff.. už ať jsem v pohodě. Takže pevné nervičky a pak dej vědět jak jsi dopadla :2:
07.03.2011 - 10:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lucka182, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Děkuju vám všem :17:, k doktorovi půjdu možná zítra...
07.03.2011 - 07:26 | Filtr
(Štír) Freja
Vypadá to trošku jako neurastenie...co zajít k lékaři? :3:
07.03.2011 - 06:21 | Filtr
(Beran) Háňa*
Může to mít spoustu banálních příčin a se strachem z "hrozné nemoci" se projevy mohou ještě zesilovat (psychika). Je dobře, že jdeš k doktorce na vyšetření. Je třeba možné, že máš ten tlak kolísavý, což není příjemné, ale neumřeš z toho :62: Člověk přecejen nikdy neví, takže vyšetření je namístě. Pravděpodobně ti ale řekne, že ti nic není a bude ti hned líp.
Většina mladých žen má nízký tlak a podobné stavy třeba před menstruací nebo při ovulaci, při únavě a napětí, když dlouho někde postává... Ale ten, který sis naměřila, je normální.
Zkus víc pít a jestli se omezuješ v jídle kvůli postavě, sněz občas třeba trochu hroznového cukru (lipo, ovocné čočky, Besipky..), abys měla nějaké cukry. Po tom neztloustneš, když ho nesníš kilo. Ale tělo ho prostě potřebuje, dieta-nedieta :17:
07.03.2011 - 00:41 | Filtr
(Panna) eivlys
Lucko ,neboj, to může být opravdu jen stres. Mě se loni na podzim stalo to samé,taky točení hlavy až na kolaps,tlaky v hlavě,byla jsem celá vyděšená,protože jsem necelé 4 roky po onkologické nemoci.Tak jsem hned běžela k doktorovi,ten mi natočil Ekg,udělal odběry a vše bylo v pořádku a do papíru napsal,že je to psychického rázu.V té době jsem si dělala kurz,dost těžký,bylo toho na mě prostě moc.Tak se nestrachuj a uvidíš ,vše dobře dopadne. :1:
06.03.2011 - 19:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lucka182, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Děkuju :17: Doufám, že to přejde...
06.03.2011 - 19:18 | Filtr
(Štír) ivy7
Muze to byt i ze zvyseneho napeti, stresu....doktorce popis vsechny pocity....a zatim se netrap :74:
06.03.2011 - 19:13 | Filtr
(Kozoroh) verusqa*
Vůbec neměj obavy...může to být cokoliv a stejně jak to rychle přišlo tak to může rychle odeznít... :3: :27: :27: :27: :27: :27:
06.03.2011 - 17:14 | Filtr
(Panna) alassea » Lucka182
odpadávanie môže byť aj z nízkeho cukru-doktorka určite zistí,čo to je :62: :62:
06.03.2011 - 16:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » samota
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lucka182, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Díky :17: :74: :17:
Příspěvky: 26-2 1-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »