Panická porucha


26.02.2011 - 08:57
(Lev) xlolix
Panická porucha
Zdravím vás:) chtěla jsem se jen zeptat, máte-li někdo s panickou poruchou zkušenosti :) průběh léčba, popřípadě rady jak je zvládnout :1: je to vcelku nepříjemný boj... :24:

Řazení:
26.02.2011 - 15:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » xlolix
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele onka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
... jaká je pomoc? Snad uvědomit si, že není možné mít vše pod kontrolou. Člověk, který chce vše monitorovat, je dříve nebo později zahnán do kouta, neboť není v jeho možnostech a silách být všude. Vše je o strachu, že se věci nestanou tak, jak očekávám a já nemohu nic pro to udělat. Ta příčina může pocházet i z daleké minulosti, kdy na nás rodiče nakládali příliš velkou odpovědnost a jako děti jsme žily ve strachu, co se stane, když vše nesplníme.
26.02.2011 - 13:31 | Filtr
(Lev) xlolix » Elatka
jůůů. to nekdy taky potěší :) a s tou bolestí hlavy ani nemluv.. mě večer-když sjemusínala jsem měla závratě.. jsem chtěla spat a obidal sjem se jako kdybych koukala z vyse dolu.. pak v klidu.. a pak zas.. pak opet silene zarlive sny:-D a je mi dneska vfakt skvěle- úzko..:( opravdu jak nějaké vyčerpání..
26.02.2011 - 13:27 | Filtr
(Štír) ivy7 » xlolix
V tom pripade musis opravdu zapracovat na sobe...a nebyt na nem tolik zavisla...venuj se ve svem volnem case sportu, konicku....doprej sobe i jemu svobodu...a neco delejte zase spolu....zapoj vic humoru do vztahu...tvorivou cinnost....
26.02.2011 - 13:15 | Filtr
(Blíženci) Elatka
Ahoj zlatko, pročítala jsemm včera v učebnici všechny tyhle poruchy a ta panická na tebe sice pasuje podle symptomů, ale máš ty symptomy pořád ještě hoooodně slabé na definitivní potrvzení diagnosy. Ještě jsem tam našla něco, co by na Tebe pasovalo, tak Ti to sepíšu do toho vzkazu a uvidíme. Ale nevím, jak dlouho mi to bude trvat, bolí mě hlava. :24:
26.02.2011 - 12:45 | Filtr
(Lev) xlolix » ivy7
to je prostě asi ve mě.. mluvila.. několikrát.. ale asi to vypadá, že já si pořád něco nalhávám...
26.02.2011 - 12:39 | Filtr
(Štír) ivy7 » xlolix
Hm, asi mu neduverujes nebo ti uz nejak-i neprimo ublizil...nebo ty jsi to tak pocitovala...mluvila jsi s nim o tomhle? Prommluvila bych s nim, rekla mu co Te trapi-zcela otevrene, pripadne ho pozadala o pomoc. S uprimnosti nic neskazis...takove chovani ublizuje obema...i vztahu.
26.02.2011 - 12:14 | Filtr
(Lev) xlolix » ivy7
no já si myslím, že je to ve mě.. že málo věřím asi jak sobě.. dokáže mě rozhodit i fakt- že si přítel jede k bývalé pro televizi.. a mě hend ten moment se zatočí svět začnu plakat a zmůžu se jen na urážku typu- si to užij a praštím telefonem..ale rpoč tak žárlím? že bych se bála , že bych o něho přišla..? nabádají mě i na regresi. jen se obávm, stli bych to mohla podstoupit. aby mě to ještě víc nepoznamenaloo..:
26.02.2011 - 12:07 | Filtr
(Štír) ivy7 » xlolix
Mozno soucasny vztah neni pro tebe zdravy...pokus se rozebrat v sobe proc zarlis...jestli oduvodnene-dava ti duvody k zarleni-v tom pripade to radeji ukoncit...nebo neoduvodnene...tam musis vyresit sebe a naucit se duverovat.
26.02.2011 - 12:00 | Filtr
(Štír) ivy7 » xlolix
Prijezd do jine krajiny...kulturni sok...pocit samoty...obavy atd....
26.02.2011 - 11:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele twister, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
měla jsem před třei,čtyřmi měsíci panický záchvat,ruce se mi klepaly,horkost v těle,strach v očích,vyděšenost,nedůvěra,škrcení v krku,stahoání jazyka do krku;).....nikdy víc,doufám že tohle už nezažiju..co mi pomohlo..pomohlo mi být v klidu mezi příjemnýma lidma,když d o mě někdo hučel,což dělala babičk,ZAČALO TO ZAS..takže to chce kld,minerály papat,zinek hořčík,béčko,vitamin C,pravidelně jíst nezatěžovat se problémama druhých..hlavně být s někým,kdo na tebe dohlídne.člověk v panice nikdy neví,co je schopen si udělat.
26.02.2011 - 11:25 | Filtr
(Lev) xlolix
jen se asi obávám, že má žárlivost, se mi zřejmě vymkla z rukou.. samozřejmě si myslím, že to není jediná věc. ale ta žárlivost mě asi dostala.. kruciš!
26.02.2011 - 11:24 | Filtr
(Lev) xlolix » ivy7
v pohodě. a co tě dostalo k tomu PP?
26.02.2011 - 10:35 | Filtr
(Štír) ivy7 » ivy7
Oprava: nadechnout....injekci...promluvit... :41:
26.02.2011 - 10:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele KOZLÍK, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mám panickou poruchu už osm let,nejhorší je pro mě cestovat v horku autobusem nebo tramvají.Když mi to poprvé začlo skončila jsem na intenzivce ve špitále,protože jsem to nezvládla.Po těch osmi letech kdy někdy mám záchvat jednou za rok a někdy i dvakrát za týden podle toho v jaké životní situaci jsem,jsem si na to zvykla a snažím se to brát normálně.Někdy když jsem v období kdy se mi fakt nedaří a nevěřím si tak mám pak problém jít i do obchodu nebo vůbec kamkoliv mezi lidi.Když někam jedu nebo musím něco vyřizovat tak sebou v kapse vozím Lexaurin ten mě zklidní kdybych dostala záchvat.Důležité je jíst hořčíkové tablety a vitamín B forte to je hodně dobré na nervíky :15:.Taky hodně pomáhá jíst víc medu a ořechy.Nevím jestli někdy ty záchvyty zmizí úplně to asi záleží hodně na životě jaký člověk žije,jestli je spokojený doma v práci a vůbec celkový životní styl. :3: :17: :17:
26.02.2011 - 10:18 | Filtr
(Štír) ivy7
Jo, asi pred 20ti lety jsem dostala panic attack a byla jsem vydesena k smrti – srdce mi silene busilo, mela jsem tlak na hrudi, citila jsem, ze se nemuzu nadechnost, trply mi ruce, zaleval me pot…nevedela jsem co delat tak jsem jela na emergency…protoze jsem “panikarila” dostala jsem in jekci na uklidneni…a pak mi byly vysvetleny nektere fakty jak mam zvladnout dalsi kdyby prijel nebo lepe, predchazet jim…Za tech 20 let se vratil jednou, loni pocas Vanoc, ale uz jsem vedela co mam delat a zvladnut ho.
Prvni je nebat se, v klide si sednout a soustredit se dychani…zacit dychat od “bricha”, pomaly “nasavat” vzduch, chvili zadrzet a pomalounky vydychavat…napit se vody a pokracovat…snazit se na nic nemyslet…kdyz “nejhorsi utok opadne”, dat si koupell, komedii nebo jit ven na prochazku a pokracovat v dychani.
Nebat se vyhledat pomoc u odbornika nebo si s nekym o tom pro mluvit
Zacit pracovat na sobe, zvysit si sebevedomi, svoji vlastni cenu…nebat se lidi, beznych zivotnich problemu, nezamenovat ztrach za “vzruseni”, zmenit zivot – zistit co vyvolava uzkost a starch-podle toho udelat zmeny, zbytecne se neanalyzovat…nikdo neni dokonaly…zacni chodit denne na nejaku formu cviceni-tanec, aerobic, plavani…s kamaradkou nebo i sama..lide jsou vsude…
Z pocatku mozna brat nejake antidepresivni prasky, ktere upravi pocity uzkosti…navstivit lekare, psychologa, psychiatra…zmenit denny rezim – na pravidelny…omezit piti kavy, alkoholu, dostatek spanku….
A zacit myslet positivne…relaxovat, meditovat, planovat, tesit se z kazdeho dne a sveho i nejmensiho uspechu a pokroku…drzim Ti palecky aby se Ti to povedlo.
Snaz se zbavit nerealnich strachu...malokdy jde o zivot a proziti...prekazky jsou na zdolavani... :74: :17: :68: :29:

26.02.2011 - 10:15 | Filtr
(Lev) xlolix » daditzz
posunutý vnímání? co si pod tím představit? :1: Jakožto, já si asi uvědomuju, co to mohlo způsobit, díky jedné hodné slečně. Ale, jak to změnit, to si spíš musím s tím vyrovnat. Jinak, k psycholožce jsem objednaná. ale až za dlouho :( tak jsem chtěla posbírat zkušenosti od jiných, rady:) a najít útěchu, že to bude v pohodě :) No jo, chci být zdravá jak duševně tak tělesně:-) to je asi nejdůležitější... :27:
26.02.2011 - 09:56 | Filtr
(Lev) xlolix » daditzz
a jaký je tvůj případ? pátrat po příčině... Stejně i když na ni přijdeš, co s ní?


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »