Burn out - syndrom vyhoření


12.02.2011 - 14:11
(Rak) Lynx
Burn out - syndrom vyhoření
Co si o tom myslíte? zažil někdo z vás?Zjednodušeně řečeno jde o dlouhodobé emoční vyčerpání a naprostou ztrátu zájmu o zaměstnání, která je důsledkem dlouhodobého stresu a vypětí. Syndromem vyhoření trpí nejčastěji ti, kteří denně přicházejí do kontaktu a pracují s mnoha lidmi.

Řazení:
13.02.2011 - 18:19 | Filtr
(Vodnář) ohenvoblacich » růžička
Ta diplomka je zajímavá..
zázvorový čaj miluju :17: zahřívá od hlavy po paty :75:
13.02.2011 - 18:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele lovec, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano, né mě osobně, ale jedna z našich dcer měla takovou kantorku,nevím už kde, zda základní či střední škole. Ale je to hrůza, pro všechny.
13.02.2011 - 18:04 | Filtr
(Vodnář) ohenvoblacich » Putes
To je moc dobře :17: :62:
13.02.2011 - 18:03 | Filtr
(Vodnář) ohenvoblacich
No já myslím,že v dnešní době to není nic zas tak mimořádnýho..
Zažila jsem a nic hezkýho to fakt nebylo.Ale netroufám si tvrdit,že to byla přímo diagnoza burn-out syndromu,spíše to byl doprovodný příznak jiné diagnozy..
Tehdy jsem se poprvé setkala s termíny jako depersonalizace,derealizace aj..na vlastní kůži.
13.02.2011 - 09:54 | Filtr
(Lev) růžička
Léčba psychiky v čínské medicíně a zázvor ?

Zázvor podle tradic čínské medicíny zahání starosti, zvláště existenčního charakteru, zahání neklid v myšlení, zlepší spánek právě při neklidné duši, odstraňuje nervozitu, pročišťuje myšlenky a spojuje nás s naší nejhlubší podstatou, odvede nás od starostí. Zázvor uvolňuje při přílišné duševní strnulosti a je určen pro lidi, kteří jsou na sebe příliš nároční. Zázvorový čaj alespoň 1 x denně doporučuje čínská medicína i při celkovém vyčerpání, syndromu vyhoření, při neschopnosti se rychle rozhodnout, při únavě a špatném spánku. Čínská medicína doporučuje čerstvým rodičkám na posílení po porodu a rozproudění krve a pročištění slepičí polévku se zázvorem , vínem a podzemnicí olejnou. Budoucí maminky zaženou ranní nevolnost pitím zázvorového čaje, který pomáhá také při kinetózách. Lze použít i kandované plátky zázvoru..
13.02.2011 - 09:53 | Filtr
(Lev) růžička
Zvláště při psychofyzických stavech vyčerpání, syndromu vyhoření, při chronických onemocněních nebo během chemoterapie se v Číně tradičně doporučuje užívání mateří kašičky. Při střídmé léčbě se užívá po dobu dvou až tří měsíců denně až 1 g mateří kašičky ráno nalačno, přičemž se má „královská strava" ponechat co možná nejdéle v ústech.
12.02.2011 - 15:28 | Filtr
(Vodnář) Putes
Ano, stalo se mi to. 18 let jsem pracovala na Ujezdním řadě, umíral mi manžel na rakovinu a já jsem najednou zjistila, že už nemám vůbec síly. Už jsem neměla síly řešit problémy druhých. Manžel zemřel a já jsem se přistihla, že křičím na stránky,tak jsem si řekla dost. Jsi tady pro lidi a ne lidi pro tebe. Dala jsem výpověď a šla na Uřad práce. Potom jsem se 14 dní válela u rybníka a užívala si svobody. Potom přišly deprese, když jsem zjistila, že mě nikdo nepotřebuje. Všechno dopadlo nakonec moc dobře, nejlepší práce mého života se mě našla sama, depresí jsem se zbavila a posledních 11 let jsem strávila mezi úžasnými lidmi. :27: :17:
12.02.2011 - 14:28 | Filtr
(Panna) Mirma
Je to dlouhý povídání, nevím jestli tam něco pro sebe najdeš ...

http://www.zdenekweber.cz/terapie/…


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »