Psychosomatika v show Jana Krause :-O


29.01.2011 - 00:18
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Psychosomatika v show Jana Krause :-O
Tak tohle mě hodně překvapilo :22:, příjemně.Hostem Jana Krause byl MUDr. Jan Hnízdil, který otevřeně promluvil o příčinách nemocí, které leží velmi často v psychice a moderní medicína tento fakt zcela opomíjí - diagnostikuje a "léčí" pouze tělo. Neváhal si rýpnout do farmaceutických firem a jejich zisků - takhle otevřený hovor sem v komerční TV show nečekal, ale Jan Kraus je poněkud jiný, je to hlava otevřená, nebojí se klást otevřené dotazy a zvát si "problematické" hosty. O psychosomatiku se nějakou dobu zajímám, ale osoba MUDr. Jana Hnízdila mi unikla :22:Pro komunitu klasických lékařů je velmi nebezpečný, protože je jedním z nich a nemůže se o něm říct, že medicíně nerozumí ... Držím jim palce, ať se dobré věci prosadí :15:blog Jana Hnízdila :http://blog.aktualne.centrum.cz/blo… na přehrání show Jana Krause :http://www.iprima.cz/showjanakrause… z knížky MUDr. Jana Hnízdila - Mým Marodům :http://blog.aktualne.centrum.cz/blo… tam smutné věci, jestli sem to dobře pochopil, Pražský Hrad údajně vlastní jakýsi seznam "100 lidí, kteří nejvíc škodí česku" či tak nějak se má jmenovat, je tam tento lékař, je tam i Jan Kraus ... je smutné :9:, že 20 let po revoluci opět vznikají seznamy Nežádoucích Osob ...

Stránka: 2 1
Řazení:
29.01.2011 - 22:06 | Filtr
(Štír) atraM » atraM
...namátkou...
http://deosum.com/Articles/244.aspx

nemá někdo z vás povědomí o profesním životě pana Hamera?
Co vím, tak když prý "byl odejit" z Německa, vyučoval GNM na lékařské fakultě někde na Slovensku, ale jen co ona ta země vstoupila do EU, frrr, byl odejit opět...
29.01.2011 - 21:45 | Filtr
(Štír) atraM » eXistence X
Jé, to jsem ráda, že tu někdo zmiňuje i Germánskou Novou Medicínu!
(GNM), s tím bude po evropě ještě pěknej cvrkot :61:
29.01.2011 - 20:16 | Filtr
(Váhy) Turandot » milca333
jo to znam. Ja sama se lecim bylinkami, tedy temi, ktere znam. Nekdy to chce i antibio, jednou do roku, jak tak sleduju, ale jinak, to vis, lovecti psi - furt venku, cele leto, v zime prochazky, no bodejd bys byla nemocna na takovy ty bezny chripajzny.
29.01.2011 - 19:14 | Filtr
(Štír) milca333 » Turandot
....to mě vůbec nepřekvapuje...totalitní režim udělal svý....vidím to na svých rodičích....jsou připraveni poslechnout vždy a za všech okolností, co jim kdo nadiktuje...vůbec je nenapadne, že oni jsou si sami zodpovědní za své zdraví a za svůj život....to jen že já do nich hučim už roky, že mají dát přednost přírodní léčbě...tak mají každý maximálně 1-2 prášky...jinak by jich už měli celou hrst...jako většina důchodců.... :20: :41:
29.01.2011 - 19:10 | Filtr
(Váhy) Turandot » eXistence X
Jo a vite, ze Cesi vysli z evropsky unie jako nejvetsi konzumenti leku vubec?..
29.01.2011 - 18:51 | Filtr
(Ryby) Magnuna
Jo jo, velmi zajimave...
29.01.2011 - 18:35 | Filtr
(Býk) Lairaku » milca333
Kdyz prijdu za doktorkou s necim podobnym (ne ze bych to delala casto, ale kdyz mam dlouhodobe chripkovy pocity a mam treba jet ne dovolenou, tak se zastavim jestli je to neco vaznyho nebo mam proste vic odpocivat) a jeji reakce obvykle je ve smyslu "a chcetre prasky nebo radsi neco alternativniho" a kdyz reknu alternativniho, doporuci mi neco pocinaje medem a zazvorem a konce homeopatiky. Na druhou stranu, vetsina lidi ji pry rekne ze chce prasek. Tak dostanou prasek. Neni to jen o doktorech, ale i o lidech =)
29.01.2011 - 18:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » milca333
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tak to udělali v Británii pokrok, oni stojí i v rámci EU jaksi trochu mimo ... právě ČR na tu chřipku de taky samoléčbou :21: - první 3 dny není nemocenská, takže lidi se léčí sami, akorát neleží v posteli, ale dál chodí do práce :43:
jinak dát si C vitamín, ležet, klídek a na pročištění dýchacích cest zbaštit cibuli nebo česnek nebo křen, ideál :1:

je to zvláštní, všichni furt v práci a prachy přitom nejsou a nejsou :23: sociální politiku má výbornou prý Skandinávie, Británie - jen my ne, možná tou reorganizací lékařství se to zlepší ...
29.01.2011 - 17:52 | Filtr
(Štír) milca333 » eXistence X
No ale co je pozitivní..., byla jsem teď cca před měsícem v Londýně a dozvěděla jsem se jednu celkem zajímavou skutečnost. A to, že když přijdeš za doktorem s chřipkou, pošle Tě na týden domů s tím, že máš pít horký čaj s medem a citronem a být pěkně v teple v posteli a přijít za týden na kontrolu. Když se to za týden nezlepší, teprve potom předepíšeou léky. Tak to mě potěšilo. Já si preventivně léčím všechno sama neboli...už jsem neměla chřipku ani nepamatuje....musím to zaklepat.... :2:....ale tohle je pozitivní zjištění. Jinak Anglii má velmi dobrý sociální systém. Tedy dobrý, jak se to vezme. Teď jsou tam dost stávky, protože státní rozpočet je na tom mizerně. Protože se stále hodně platí sociální. Např. takový dislektik, kterých je v současné době mraky má právo na vlastního učitele, může se učit individuálně z domova a ještě mu stát zaplatí notebook. :46:
29.01.2011 - 17:47 | Filtr
(Blíženci) movvin » Loen
Jakto? Já myslela, že právě proto opustil tu druhou TV :63:
29.01.2011 - 17:46 | Filtr
(Štír) milca333 » Loen
Kraus si ty lidi nevybírá....????...to mě překvapuje...myslela jsem, že právě kvůli tomu odešel z ČT, že mu do toho moc mluvili.... :20:
29.01.2011 - 17:28 | Filtr
(Rak) Loen » movvin
Tak pravda, pokud to někomu otevřelo oči, stojí to za to... Jinak Kraus si ty lidi do pořadu nevybírá, to dělají jiní... :3:
29.01.2011 - 17:25 | Filtr
(Blíženci) movvin » Loen
Kdybych se já rozhodla jít k němu, tak bych samozřejmě začla taky nejdřív googlit a nejspíš by mě odradily jisté věci.... na to tu byli už odkazy na lepší lidi.
Já jen chtěla zatleskat, Krausíkovi, že si ho tam vzal a že o psychosomatice vůbec začli mluvit. Jsou lidi, kteří to slyšeli vůbec poprvé a s otevřenou hubou čučeli na výrok, že si farmacie vyrábí své pacienty. Pořád tomu nemůžou uvěřit :3:
29.01.2011 - 17:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
odkaz na pár případů z praxe :
http://www.google.cz/url/…

píše se tam, že psychosomatika má kořeny v Německu, odsud koneckonců pochází i Germánská Nová Medicíma Dr.Hammera a působí zde i Rüdiger Dahlke, jehož knihu Nemoc jako Symbol už nějaký čas mám a občas pročítám.
Česká pracoviště :
- liberecké Centrum komplexní léčby psychosomatických poruch a
- pražská Psychosomatická klinika (http://www.psychosomatika.cz/)

knížky :
Psychosomatická medicína
Rodinná terapie
29.01.2011 - 16:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
každý názor má i svůj protinázor - aby byla rovnováha :3:
Mělo by se to menovat vzpoura deprivantů nebo kořeny zla, odkaz na prezentaci už nenajdu, teď sem našel jen toto http://www.google.cz/url/…

Klause se na to ptali na horách - běžky by snad prošli ... jako sem rád že není takový EU vlezdoprdelka, ale tím že to podepsal tomu asi taky moc nepomoh, no každopádně by se našel i horší prezident (třeba Žorž dabljů Buš, kterej si pletl i slova a byl několikrát přistižen při lži) :3:
29.01.2011 - 16:10 | Filtr
(Rak) Loen » eXistence X
:4: :61:
mě samotnou uže zaráží jak ty tvoje diskuze vždycky rozseknu :4: Ale není to záměr... :6:

Jo, tu přednášku, o ní sme mluvili, že? Pokusím se ji najít. O tom, že snowboard je sport levičáků sem neslyšela :4: :61: :61: A co potom běžky? Klaus není dokonalej, ale můžeme být rádi, že nemáme za prezidenta euro-vlezdoprdelku...S tou lisabonskou smlouvou, on bohužel neměl moc na výběr, odstoupení by nepomohlo...

S posedním odstavcem naprosto souhlasím :1:
29.01.2011 - 15:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
mě vždycky tak pěkně uzemníš v rozletu :39: :3:
je zvláštní, že rebel medicíny (Hnízdil) vyčítá politickou rebelii Klausovi :3: o té kauze moc nevím, a jaké má pro tu nesvéprávnost Hnízdil argumenty netuším. Na Klause mám rozporuplný názor, chytrý je bez pochyby - a že jde proti davu se mi mnohdy vyloženě líbí :3: Ale je taky dost sebestředný, povýšený a nelíbilo se mi, že když byl proti Lisabonské smlouvě, neměl ji nakonec podepsat, raděj měl odstoupit - na to má ale asi moc rád moc a pocit vlastní důležitosti. Naposled mě fakt zničil, když prohlásil, že SnowBoard je sport levičáků, konzervativci a pravičáci maj rádi lyžovou klasiku :4: A ty boty z krokodýlí kůže co kdysi nosil, aby působil jako tvrdej lovec :39: No každej je nějakej, i prezident je jen člověk :4:
Zkus si najít přednášku profesora Koukolíka o deprivantech (kořeny násilí se to myslím jmenovalo), tam zazní zajímavý názor, že jakýkoli člověk, který má potřebu ostatním vládnout, vnucovat jim svůj pohled na svět, určovat jim pravidla pro život a řídit je, v podstatě není zcela psychicky zdravý - vyrovnaný sám se sebou. A na vedoucích postech právě tyto lidi mnohdy najdeš - jsou zde buď pro peníze nebo mají tu potřebu vládnout ostatním ... deprivanty dnes potkáš opravdu na každém kroku :22:
To všechno nemění nic na faktu, že medicína se dostala kam neměla, vytratil se osobní přístup, je zde slepá důvěra pacientů v lékaře, pacient je jaksi zbaven odpovědnosti za své zdraví, čistě biologicko-chemický pohled na nemoci je omezený a především jde o peníze - myslíš, že farmaprůmyslu nebo výrobcům lékařských přístrojů jde o to, aby nemoci byly vyléčeny ? Je to v přímém rozporu s jejich ekonomickými zájmy a zisky jsou dnes to nejdůležitější, bohužel ...
Hnízdil samozřejmě není první, psychosomatikou se zabývalo spousta lidí před ním, on sám tam mluví o svém učiteli ...
29.01.2011 - 15:50 | Filtr
(Rak) Loen » Lairaku
Jo to je on, jsem ho hned poznala - nevím proč, ale ta tvář se mi vryla do paměti...
29.01.2011 - 15:50 | Filtr
(Rak) Loen » milca333
Souhlasím :1:
Taky sem si všimla jistých "tiků" v jeho tváři :61: (jako by si furt šmejdil jazykem v puse :4:)- dost možná má sám psychosomatické potíže :3: :4:
Jinak když sem si ho googlila, tak sem si všimla, že se hodně medializuje...dělá si reklamu, kšefty...jak tak koukám, tak půlka najdisáků by kněmu přitančila jen na základě včerejšího posezení u Krause (aniž by o něm slyšeli něco před tím...)
29.01.2011 - 14:00 | Filtr
(Váhy) Turandot » Svá štírka
Ja vim. Jeste to potrva, nez lidi pochopi, ze krutost voci zviratum odpovida psychopatickym sklonum..
29.01.2011 - 12:55 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena
Tak to je jeden z mála doktorů, samozřejmě z těch lepších, kteří jsou táááák zapotřebí :15: :30: :30: :30:.

Jaj, dal jsi mi vlastně odpověĎ na mou otázku v jedné mé diskuzi, kde jsem hledala pro známou sice léčitele, ale hlavně zároveň lékaře. Díííky :35:

P.S. A sakra, ty seznamy :41: :41: :23: :28:
29.01.2011 - 11:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » eXistence X
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele VlastaB, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jj...nastartoval me jeden mladej doktor ,kdyz mi odmitnul po 4 letech napsat prasky ...pak lecitel v Policce a jelo to samo :4: :61:
Vetsina lidi si za sve nemoci muze sama :3:

Vůle...silna vůle :3: :32: :32:
29.01.2011 - 11:18 | Filtr
(Štír) milca333 » Loen
Ta psychosomatika určitě ukazuje na příčinu nemocí, ale Hnízdil to určitě nevymyslel...., to už se ví dávno. Říkám si, že ten člověk má na jednu stranu obrovskou odvahu a píše hodně pravdy, protože jsem sama pracovala ve farmacii 3 roky a vím, jak to chodí. Ale zase na druhou stranu na mě ten člověk nepůsobil moc příjemně a sympaticky ... a dokonce mi přišlo, že sám měl nějaký tik v obličeji. Těžko říct, pro koho pracuje. Jakoby už vlády tušili, že dlouho tu přírodní a alternativní medicínu na uzdě neudrží, tak sem tam nasadí "první vlašťovku", aby se neřeklo. Co se týče Klause, tak já si myslím, že je to velmi inteligentní člověk a prostě jen není shovívavý, protože je to dominátor a nesnese lidskou blbost. No a tenhle výraz už mu nelze odpárat. :74: :32:
29.01.2011 - 11:17 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
tak jsme se dívali. Zrovna jsem četla v nové Regeneraci článek s tímto doktorem, je úžasný, jen tam měl na fotce víc vlasů. :3:
29.01.2011 - 10:54 | Filtr
(Blíženci) movvin
Jo taky jsem se dívala a moc mile mě to překvapilo :27: By si zasloužil mít pořad jen pro sebe. Než jsem se rozkoukala tak rozhovor skončil.
Jsem moc ráda, že se Krausík nevzdal a jede dál podle svého. :15:
Příspěvky: 36-12 11-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »