brnění chodidel- žilní nedostatečnost


21.12.2010 - 15:46
(Ryby) ktm.525
brnění chodidel- žilní nedostatečnost
Ahoj, poslední dva měsíce se mezi mé opakované křeče v lýtkách objevilo i brnění dolních končetin, konkrétně chodidel, nepopsatelná a neznámá bolest uvnitř lýtek po delší chůzi, námaze, ale i v klidu.Byla jsem poslána od praktické lékařky do Cévní poradny na náběry krve a vyšetření. Náběry v pořádku,( hodnoty hořčíku a hormonů št. žlázy v normě) Lékař mi provedl vyšetření ultrazvujkem a zjistil, že mé žíly na obou dolních končetinách nevykazují tu správnou funkci. Trpím žilní nedostatečností, mé žíly jsou nemocné. za měsíc jdu opět na další vyšetření, jelikož ve dvaceti letech to prý není zrovna moc dobré.Genetické předpoklady jsou negativní! Dostala jsem lék Detralex a vysoké punčochy. Máte někdo nějakou babskou radu, nějakou cennou zkušenost, něco čím mi poradit? :) děkuji předem za odpovědi

Řazení:
26.12.2010 - 23:30 | Filtr
(Ryby) ktm.525 » Pan Božský Nesympatický
Dobře, promyslím to, děkuji za radu:)
26.12.2010 - 22:22 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický » ktm.525
Dělám to velmi nerad, poněvadž nejsem nezávislý, ale skoro rok v práci jsem seděl na židli v odkazu níže, takže vím, že to funguje. Zbavil jsem se bolestí v krku a v kříži, zlepšily se lýtka. Umí to řešit páteř, krevní oběh i prevenci... posuď sama.

http://www.therapia.cz (http://www.therapia.cz/cz/…-)

Já mám skoro 2 metry výšky, tohle je jediná sesle, ze které jsem neměl problémy s páteří a lýtky. Jestli za 30 let půjdu do důchodu, chci mít páteř v pořádku, nechci aby kolem mě musel někdo poskakovat jen proto, že jsem si říkal, že ušetřím na zdraví...

Ta židle je ručně vyráběná s životností 10 let, takže je relativně drahé, ale je to české, tak mi tak moc nevadí, že ty prachy dám krajanovi. Furt lepší, než to posílat do Číny :39:

To jen pokud Ti rodiče chtějí pořídit něco lepšího než balon :-)

PS: docela jsem se tím zabýval, nevěřila bys, kolik problému způsobuje špatné sezení... ne "může způsobit", ale "způsobuje"...
26.12.2010 - 21:49 | Filtr
(Ryby) ktm.525 » Pan Božský Nesympatický
....jedna známá fyzioterapeutka mi doporučila uplně vyhodit židli a sedět na tom velkém míči, prý to pomáhá na záda a o těch radši nemluvit jak mi bolí :42:je pravda, že co mi začali výrazně brnět nohy a prokázaly se problémy se žílami, začaly mi výrazně bolet i záda....nevím, jestli to má souvislost, ale skoro bych tomu i věřila:)
26.12.2010 - 21:40 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický » ktm.525
Hmmm, myslel jsem si to. Myslím si, že to máš ze špatného sezení. Asi bych doporučil nejdříve návštěvu fyzioterapeuta než nějaké chemikálie či operace. Znám jednoho vyzkoušeného v Krnově, ale snad jich bude dobrých víc po celé republice.
26.12.2010 - 21:38 | Filtr
(Ryby) ktm.525 » Hanika67
Děkuji za příspěvek, nízký tlak mám v podstatě pořád, klasika 80/50- točí se mi hlava a když je špatný vzduch je mi na omdlení. Ale na studené končetiny netrpím a nikdy jsem netrpěla, je mi stále horko...:) :2:jinak s tou psychikou asi ano, nemám ráda změny, nerada je dělám a často lpím na jistotách...Neumím moc jít dopředu :22:
26.12.2010 - 21:34 | Filtr
(Ryby) ktm.525 » Pan Božský Nesympatický
Sedím většinou ve škole, 8- 10 hodin denně, když mám praxi a honím se po nemocnici sedím u počítače v odpoledních hodinách, pracuji do školy a tak, ale jak říkám, je to různě, takže denně sedim vlastně jen u toho počítače, možná tak 2-3 hodiny celkem na malé točící židličce. :32:
25.12.2010 - 23:31 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena » Psyko
Brrr... mně je zima pořád krom horkého léta, to já můžu, když všichni umírají vedrem, jsem jako ryba ve svém živlu :27:, ale co mě zaráží, že můj syn (beran) má problém se zádama od 12 let a končetiny ho brní taky :39:, to je pech... :39:
Je mu 18 :24:...
25.12.2010 - 20:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Bukman, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zkus kombinaci kostival a kaštan. Buď jako lihový výtažek, nebo masážní gel.
25.12.2010 - 20:39 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický
Jak často a jak dlouho sedíš? Něco jako "na staré polstrované dřevěné židli, po tréninku asi dvě hodiny, než si udělám úkoly a přečtu knížku" ...napiš prosím jak funguješ se sezením. Něco mě napadlo...
25.12.2010 - 20:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Hanika67, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Taky mám žilní nedostatečnost k tomu mám i studené nohy bývá to i spojeno s nízkým tlakem.Je to prý jak jsem kdesi četla špatná funkce organizmu se detoxikovat-střeva a játra nebo to je spojeno s pohlavními orgány jejich nesprávnou funkcí-cysty a tak,tož se chystám si udělat detoxikační kůru a zkusím hlavně ostropestřec mariánský.Jinak ti pošlu odkaz je tam dost humorně podané :61:
http://www.dedekkorenar.cz/poradna/…
http://www.dedekkorenar.cz/choroby/…
Jinak jsem si vzpoměla,že to mívá vazbu i na psychiku-nechuť někam vykročit udělat změnu,potlačovaná nespokojenost
22.12.2010 - 15:44 | Filtr
(Ryby) ktm.525 » Kruhan
Děkuji moc všem za rady:) píšu si :75:
21.12.2010 - 22:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » růžička
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vymyslená, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
aj toto je urcite dobra rada,len napr.pri mojich tazkostiach toto veru nepomaha.
Brala som aj "lieky" na baze rutinu,ak mas bolesti je to slabe..
Teraz mam extrakt rastlinnych flavonoidov,vraj to posobi inak ako rutin,malo by to byt silnejsie.
21.12.2010 - 18:58 | Filtr
(Lev) růžička » helena7
příznaky :
dráhy tenkého střeva
· bolesti hlavy
· bolesti v záhlaví
· bolesti v oblasti ramenního kloubu
· záchvaty celkových křečí
· napětí a bolestivost šíjového svalstva
· bolesti v ramenou
· bolest a napětí šíjového svalstva
Promačkávat od prstů rukou směr loket , pořádně ho promačkat dokolevesměru hodin ručiček a pokračovat podle obrázku ke klíční kosti (vždy směr k srdci)
na noc namazat loket sádlem a nastrouhat oloupaný zázvor a přiložit potravinovou folii a zabalit do šátku, nebo plinky a spát do rána..vytáhne ti to zánět a bolest
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
21.12.2010 - 18:37 | Filtr
(Lev) růžička
Jak zpracovávat pohanku ke konzumaci?
Pohanka se dá použít všude tam, kde používáme mouku nebo obiloviny. Nejznámějším receptem na její úpravu je asi slaná nebo sladká pohanková kaše, ale zdaleka nemusíme zůstat jen u tohoto receptu, který by nás jistě brzo omrzel. Pohankovou mouku můžeme jednoduše míchat s běžnou moukou a používat ji k pečení koláčů a buchet, přípravě lívanců, do domácích těstovin apod. Pohanková semena se výborně hodí i do zeleninových i masových polévek. Z najemno rozvařené pohanky si můžeme připravit také chutné pomazánky, např česnekovou. Je též vhodnou přílohou k masu a rybám, hodí se do curry, nebo se dá smíchat s mletým masem do karbanátků.
21.12.2010 - 18:37 | Filtr
(Lev) růžička
Pohanka chrání a léčí naše cévy a žíly.
Pohanka produkuje rutin ke svojí vlastní ochraně, obrňuje jím své vlastní vodní kapiláry, což je vlastně takový "rostlinný cévní systém". Stejně tak tato látka působí i v našem těle. Posiluje a zpevňuje stěny žil a cév, pomáhá zastavovat krvácení, je prevencí modřin, snižuje krvácivost z nosu a dásní a pomáhá léčit hemoroidy. Lidé trpící křečovými žilami a praskáním drobným cévek pod kůží by se s ní měli obzvlášť přátelit. Pomáhá též při tak závažných potížích jako jsou žaludeční a dvanácterníkové vředy. Ženy, které trpí silným menstruačním krvácením po dlouhodobější pravidelné konzumaci pohanky velice často zaznamenají kýžené zlepšení stavu a zmírnění potíží.
Zpevněním cévních stěn pomocí rutinu dochází také k mnohým velice prospěšným "vedlejším účinkům" - jedním z takových je jistě posílení potence u mužů.
Rutin plní svoji funkci v lidském těle nejlépe v kombinaci s vitaminem C, do naší stravy tedy zároveň zařadíme ovoce a zeleninu s jeho vysokým obsahem.
21.12.2010 - 17:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Psyko, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je zrovna u ryb typicke.. jak prijde podzim, zacne mi byt zima na nohy.. od kotniku dolu mam 2 kostky ledu.

recepty od babicek jo? treba slapaci koupele..

do jedne nadoby napust horkou vodu, do druhe ledovou. Postav se do nadoby a chvili slapej v horke vode (cevy se ti roztahnou), potom slapej v ledove (cevy se stahnou) a opakuj to nekolikrat a delej to denne.

Tim neustalym roztahovanim a smrstovanim se cevy "zpružní", vytrenujou a zlepsi se transport krve.
21.12.2010 - 17:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » ktm.525
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vymyslená, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
len ci je to pre teba to prave povolanie,ked uz teraz sa to takto zacina..
Ja do prace tiez nechodim s nadsenim,tam bude problem.
Zabudla som ti este napisat,ze nechtikova mast a caj z nechtika lekarskeho je vraj presne pre nas.
Myslim ze cesky je to měsíček lékařský :2: :4:
drzim ti palce
21.12.2010 - 17:07 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
a co zkusit gingko bilobu?
21.12.2010 - 16:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele královna zvířat, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
mě pomáhá studená sprcha od kolen dolů po dobu dokud mi nezačne být zima a pak hezky zabalit do tepla
punčochy nenosím, i když mi je doktor doporučil
svědí mi v nich děsně nohy
21.12.2010 - 16:15 | Filtr
(Ryby) ktm.525 » vymyslená
to je přesně ono...Záda mi začaly ukrutně bolet, stejně jako mi začaly brně nohy...Asi to má nějakou souvistost, práci také nedělám s radostí a s láskou, což si uvědomuji už déle, ale jen proto, že tu praxi splnit musím....zatím nejsem zaměstnána a jen studuji:) :1:
21.12.2010 - 16:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » ktm.525
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vymyslená, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
a nemas zle topanky? alebo problemy s chrbticou?
By tam mohli byt aj nejake nervy,mohla ta aj na neurologicke poslat.
Skusala som niekde vycitat duchovnu pricinu ochorenia,vraj treba vykonavat pracu s radostou,to je na ten cievny system,nohy som zabudla s cim suvisia
21.12.2010 - 15:58 | Filtr
(Ryby) ktm.525 » vymyslená
..sport a pohyb mi právě nechybí :5:. Bohužel po pohybuju je to ještě horší, brnění stále výraznější... :25:
21.12.2010 - 15:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vymyslená, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ahoj,si na to este dost mlada,
ja mam to iste,vysetrenie som absolvovala pred 2 tyzd.
Pozrela som tvoj profil,je to pri tomto povolani dost bezne,bohuzial.
Mala by si viac sportovat,aby sa krvny obeh rozprudil.
21.12.2010 - 15:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele helena7, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
mně mrtví ruce a nepomohlo nic čeká mne operace


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »