Dítě - ekzém na prostředníčku a prsteníčku


29.11.2010 - 09:54
(Kozoroh) střípek
Dítě - ekzém na prostředníčku a prsteníčku
Zdravím vás :1:,jsem sice malý pisatel, ale velký čtenář těchto stránek - tak to jen úvodem :1:. Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemá nějaké zkušenosti s léčbou ekzému.Dcerka (9 let) má na obou ručkách, na prsteníčku a prostředníčku ekzém, který kožní lékařka diagnostikovala jako atopický. Ekzém zasáhl kompletně konce prstíků včetně nehtů. Jak z vnitřní tak z vnější strany rukou. Vyzkoušela jsem nejdříve všechny masti předepsané lékařkou – nic. Potom na posílení imunity – hlívu ústřičnou. Nyní zkouším mast z konopí doma dělanou. Zatím žádné výsledky. Do styku s čistícími přípravky (jar) nepřijde. Na keramiku nechodí. Hudební nástroj – klávesy (prvním rokem – kytaru musela skončit). Co se týká stravy, tak zeleninu do ní téměř nedostanu. Ovoce občas. Vitamíny cucá každý den – marťany – už asi 3 týdny. Tento ekzém se ji objevil asi před 2 roky.Předem vám děkuji za rady :3:

Stránka: 3 2 1
Řazení:
07.04.2012 - 13:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maslo_ghi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Příteli na tohle pomohlo vysadit všechny druhy ořechů, sušené ovoce atd., protože nám bylo řečeno, že obsahují plísně, které ekzémy způsobují. Měl ekzém na ruce, většího rozměru, nehezký. Týden potom, co přestal jíst tyhle věci, mu to úplně vymizelo. Nedávno si dal ořechovou tyčinku a na tom místě, kde měl ekzém, mu vyrašily dva pupínky... Takže naše zkušenost je takováhle.
07.04.2012 - 12:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Rhapsody, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Souhlasim s Hajounkem - ekzemy jsou hodne o psychice. Nakoukla jsem do pro radu do knih, a pokud to pomuze, tak jsem nasla toto: "K dermatitide u deti staci, proziva-li jeden z rodiny neco moc bolestneho. Valci-li napr.maminka tzv. tichou domacnosti s tatinkem, ktery je ale zcela klidny a nad veci, projevuje se jeji zoufalstvi negativne i na jejim diteti. Samozrejme hlavnim duvodem muze byt take stres ve skole, proste celkove "nedostatek sveziho a cerstveho vzduchu" kolem ditete. Vyznamnou roli hraje i to, pokud se zeny, ktere maji svoje vnitrni velke trapeni, upnou na sve deti, pak se tim nezdrave energeticky napojuji na dite a to pak zakousi cast unavy a smutnku matky, coz se projevi ekzemem." Atd.. Takze pokud je u vas doma vse v poradku, pak bych se snazila se nejak dopatrat, jestli se nedeje neco ve skole, jestli dcerku neco netrapi. A nedoporucuje se jist cervene maso a samozrejme mleko. Muj 4lety syn atop. ekzemem zacal trpet v dobe, kdy jsme s ex zacali mit mezi sebou problemy, a to i pres to, ze jsme se nidky pred detmi nehadali. Takze to, co jsem se docetla, mohu potvrdit z vlastni zkusenosti. Ve chvili, kdy jsem si v hlave ja sama vse srovnala a tim se vnitrne i zklidnila, a sama si priznala, ze chci od muze odejit, kdy to vsechno ze mne spadlo, synovi ekzem postupne zmizel, bez nejake lecby. Takze nevim, mozna na tom neco bude. Drzim palce :74:
07.04.2012 - 11:44 | Filtr
(Blíženci) pavlasek59 » růžička
Syrový brambor je pro takhle malé dítě jedovatý...
07.04.2012 - 10:45 | Filtr
(Vodnář) angeloo12345 » alegna
Tak vyzkoušej přírodní výrobky http://www.vyrazka.info/
02.02.2011 - 13:28 | Filtr
(Kozoroh) střípek
Moc vám všem děkuji za reakce! V první řadě bych chtěla říct, že dcerka chodí jen na keyboard. Kytaru měla před "tím", ale kvůli ekzému jsme vyměnili kytaru za keyboard. Tento kroužek si vymyslela sama dcerka po domluvě s paní kožařkou... Nenutila jsem ji a jsem si jistá, že ji mám a budu mít ráda i přesto, že ji to nepůjde nebo nebude mít samé jedničky... Takže v tom problém nevydím. Nad stresem jsem taky přemýšlela - možná v tom hraje roli rozvod, který proběhl před 3 lety a otec o děti nejeví zájem. Určitě ji táta chybí. No a teď k věci - v lednu jsme byly na alergologii a imunologii. Alergii tedy na běžné věci (pyly, roztoče, ...) nemá. Čekáme na výsledky z imunologie. Růžičko jsem ráda, že jsi to tak rozepsala, ale vůbec se v tom nechytám.... :39:. Teda něco jo...to bych kecala. Co se týká školy - je trošku "stresmenka", protože je sama na sebe dost přísná, ale kdo kdy neměl strach z písemek, že? Jinak v kolektivu v poho - o tom si povídáme hodně....
15.01.2011 - 21:57 | Filtr
(Lev) castella » sunrise
Tohle je něco tak jednoduchého, až je to skoro neuvěřitelné. Pokud se ovšem zamyslíme nad tím, proč si lížou rány zvířata, a proč se jim rány dobře hojí....
:-)
12.01.2011 - 17:48 | Filtr
(Váhy) sunrise
Měla jsem ekzém,který se objevoval přes léto,praskal do krve,svědil a bolel.Zcela náhodou jsem si ho začala olizovat,přešla bolest a postupně vymizel.Paní dr kožní na mě hleděla nevěřícně a měla chuť mi psát masti,ale ty mi situaci vždy zhoršily.Dokud jsem nepřišla na tuto metodu,pomáhalo bolavý přelepit leukoplastí,pod kt. se hojiltaky,ale ne úplně.Tak ať vám něco zabere. :15:
12.01.2011 - 17:44 | Filtr
(Kozoroh) Eiffela
Ahojky nevadí ti bylinky. Spolupracuji s firmou, která vyrábí bylinné extrakty. Jsou registrované na MZ ČR, ale v lékárnách k sehnání nejsou. S ekzémem jsou tam taky zkušenosti. Máš zájem? napiš na: silva.krpcova@seznam.cz
16.12.2010 - 14:51 | Filtr
(Rak) cifršpionka » MeloryNox
No to velký dík za upozornění,asi by se divila,když bude předem upozorněna,bude připravena :75:
16.12.2010 - 10:00 | Filtr
(Štír) MeloryNox » cifršpionka
Přesně, svědění je na tom to nejhorší. Ať se dcera nelekne, je tam asi víc bylin a může to ze začátku trošičku pálit a zčervenat, ale za chvíli opravdu přijde úleva.
16.12.2010 - 09:02 | Filtr
(Rak) cifršpionka » MeloryNox
Dík za tip :15:,doporučím dceři,to svědění je děsné :42:
16.12.2010 - 08:48 | Filtr
(Štír) MeloryNox
Ahoj, jako malá jsem mívala ekzém všude. Asi před rokem se mi objevil na prsteníčku a malíčku pravé ruky. Jím pestrou stravu, hodně ovoce i zeleniny, obiloviny, všechny druhy masa (s mírou), brambory, opravdu všechno. Takže nevím, jestli to způsobuje málo vitamínů. Mě hodně uleví konopný ošetřující krém Atopos značky Cannaderm:

http://www.cannaderm.cz/cs/produkt/…

Nevím, jestli vysloveně léčí, ale uleví a svědění brzy přestává. Což se mi u jiných mastí neosvědčilo. Našla jsem na tom webu i nějaké prostředky na mytí. Není to nejlevnější. Zkusit to můžeš.

http://www.cannaderm.cz/cs/scripts/…
30.11.2010 - 15:34 | Filtr
(Lev) růžička
Tělo raguje na podněty v těle.
Musí se tělo vyčisti a pak léčit , ale u dítěte :63:?
30.11.2010 - 15:33 | Filtr
(Lev) růžička » Monkey22
dej prosím vědět jak Ti zabere.

na záněty syrový brambor chroupat .. :15:
30.11.2010 - 15:32 | Filtr
(Lev) růžička
vzpomněla jsem si ještě na dubový prášek ..je dobrý na exemy..
Jde o dubovou kůru , máchání těla a pak hodně promastit ..
měsíčková mast také nepomáhá?

Tohle není špatný , ahttp://www.lr-czech.com/aloe-vera-…
30.11.2010 - 15:29 | Filtr
(Blíženci) Monkey22 » růžička
Ten čistící čaj hned vyzkouším :15:
30.11.2010 - 15:23 | Filtr
(Lev) růžička
Směs na čištění krve:
optej se v lékárně , zdali to může malé dítě, alespoń ji koupej ty ručičky

30g měsíčku,

10g kopřivy,

10g řebříčku;

jednu čajovou lžičku spaříme ve 0,25 litru vřelé vody a krátce vyluhujeme. Pijeme 2 - 3x denně pomalu po doušcích.
30.11.2010 - 15:20 | Filtr
(Lev) růžička
TADY PROBLÉM :
Čínská medicína pracuje s energetickým systémem člověka - s čakrami a meridiány. Nejdříve se projeví energetický blok a pokud trvá dost dlouho - vznikne fyzický problém. Takže kontrolou energetického systému můžeme provádět prevenci.
Takže , odbourat stres doma i ve škole--zaměřit se děje ve třídě -učitelé spolužáci , doma.Dítě potřebuje harmonii , zaměřit se na dráždivé potraviny...citrusy, čokolády, kakao ..náhražka jiné ovoce +sladké .Ručičky máchat ve vločkách +otruby..jde o její zdraví .
Pulirapid pustí i nemožné!
ČISTIT LUŠTĚNINAMI,VÍCE PŘEMÝŠLET CO JI DÁM K JÍDLU , JISTĚ NÉ KYSELÉ OKURKY A PODOBNÉ SVINSTVA, MASTIT MASTÍ .V LÉKÁRNĚ JI UDĚLAJÍ MASTIČKU BEZ CHEMIE .NEMÍT NÁDOBÍ A PODOBNÉ VĚCI ,RUČIČKY MASÍROVAT .MASÁŽE JSOU BEZVADNÉ A HLAVNĚ JI PROČISTÍ KREV.
NA ČISTĚNÍ KRVE BY TO CHTĚLO A TED´NEVÍM CO..HOLKY BYLINKÁŘKY, CO MŮŽOU DĚTI?
Kopřivy mohou?
30.11.2010 - 15:10 | Filtr
(Lev) růžička
Čínská medicína rozdělila organismus do pěti okruhů. Každý okruh je řízen mateřským orgánem, pod který patří podřízený orgán. Ukázalo se, že infekční ložiska se nejdříve tvoří v mateřském orgánu a pak v podřízených. Tyto orgány tvoří první nárazníkový systém, na kterém se projevují patologické stavy. Hlavní orgán je z hlediska života důležitější, proto se problém projevuje v podřízených tkáních.
Např. : Hlavní orgán ledviny, pod ně patří močový měchýř, dále klouby, páteř. Pokud ledviny nepracují dobře, posílají např. soli do kloubů. Nebolí nás ledviny, ale klouby. Léky proti bolesti kloubů nic neřeší, musíme vyčistit ledviny, aby dobře konaly svou práci. Jak se rozšiřují ložiska v mateřských orgánech, rozšiřují se do jednotlivých okruhů, kde způsobují různé problémy. Každý z deseti orgánů má svou energetickou dráhu, tzv. meridián, po kterém proudí energie. Tyto dráhy jsou párové. Pokud je činnost orgánů optimální, energie je harmonická. Pokud dojde k oslabení nebo přetížení, projeví se porucha kdekoliv v průběhu dráhy. Místo, kde se poškození projeví, záleží na dědičnosti, stravě, přetížení, stresu, životním stylu.
Hlavní orgány: Játra, srdce, slezina, plíce, ledviny
Vedlejší orgány: Žlučník, tenké střevo, žaludek, tlusté střevo, močový měchýř
Další dvě dráhy nejsou párové - je to jinová dráha přední a jangová dráha zadní. Dráha přední - meridián početí - spojuje všechny dráhy jinové. Dráha zadní - meridián řídící - spojuje jangové dráhy
Ke každému okruhu je přiřazen jeden prvek, to pomáhá pochopit vztahy mezi nimi.
Např. Dřevo podporuje oheň, oslabuje vodu, ničí zemi, a je samo ničeno kovem atd.
Játra - dřevo, srdce - oheň, slezina - země, plíce - kov, ledviny - voda. Tyto vztahy nejlépe znázorňuje pentagram.
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
30.11.2010 - 14:44 | Filtr
(Blíženci) Monkey22 » cifršpionka
No ano žila jsem tam 20 a pul roku, ted bydlím v Praze :1:

Juu španělsko to by se mi taky líbilo :27:
30.11.2010 - 14:40 | Filtr
(Beran) Háňa* » střípek
A taky 9 let, tj. třetí třída - škola, k tomu dva hudební nástroje... aby toho na ni nebylo moc. Často podobné potíže mají děti, které mají pocit, že musí umět všechno a ve všem být nejlepší, jinak nebudou milované
30.11.2010 - 14:29 | Filtr
(Rak) cifršpionka » Monkey22
Možná proto se dcera odstěhovala do Španělska,k moři se dostane tak 5x do roka,žije totiž v Madridu,ekzém má lepší rok od roku,ještě kdyby tolik neponocovávala...
Jé,ty jsi z Krnova?Tam jsem se narodila,na náměstí na radnici vdávala...všechno strašně dávno :39:
30.11.2010 - 13:49 | Filtr
(Blíženci) Monkey22 » cifršpionka
Uplně nejučenější je pobyt u moře to jsem měla vždycky aspon na 2 roky vystarano.
30.11.2010 - 11:28 | Filtr
(Rak) cifršpionka » růžička
Vločky z otrub jsou též účinné,ale také v jakémsi dehtu černém smradlavém se koupala,pak jsem drhla vanu hodinu,všechna pyžámka upatlaná,všechno pomáhalo vždy jen nějaký čas,ach jo,to je trápení :9:
30.11.2010 - 11:00 | Filtr
(Blíženci) Monkey22 » růžička
Námáčení ve vodě mi to vždycky zhoršilo a to jsem tam měla aji specialní oleje do koupele na atopický exezem.
Příspěvky: 56-32 31-7 6-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »