Aloe vera - sirup


11.10.2010 - 19:48
(Rak) karamel
Aloe vera - sirup
chci se zeptat zda ho někdo užívá a jaký přesně. Mám pocit že by mi mohl pomoci, protože mám řadu příznaků a to je více věcí v jednom, jen zvolit nějaký správný..nesmí tam být cukry a sladidla, jen přírodní..

Stránka: 3 2 1
Řazení:
24.10.2010 - 13:02 | Filtr
(Lev) růžička » karamel
Však neleješ do sebe belíky!
Ze začátku týden po lžici a pak postupně zvyšuješ dávky a přidáváš 2x denně až pak následně i 3xlžici. Po využití 1láhvi dávku pak zvýšíš na 0,5dcl Cítíš únavu,jelikož se budeš čistit a pak se tělo nakopne
Jak říkám, mě to pomohlo zahojit střevo a dodat energii.Ty 3 lahve jsou tak na 4-5měsíců.
Já měla jednu za 888kč.
Zkuz se zapsat a být jejich členem, mohla by jsi to mít asi levněji
24.10.2010 - 11:07 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » 1terezie
super recepty :15:
24.10.2010 - 08:03 | Filtr
(Rak) karamel » růžička
jo ta cena???? snad až budu mít finance,...je to síla věří, ale když to má příchutě obsahuje to cukry.. :27:
23.10.2010 - 20:48 | Filtr
(Lev) růžička » karamel
Ahoj,užívala jsem tohle...http://www.lr-czech.com/aloe-vera-g…
ale 3lahve.
Pomohlo mne to zvednout ze země a částěčně se i uzdravit.
Někteří lékaři to nabízejí i v ordinacích.
:17:
23.10.2010 - 20:10 | Filtr
(Býk) tojapepa » karamel
No chystej se na návštěvu se dostanem tam jak jsem slíbilale to budem muset do Pruska do bytu nevlezem
:75: :75: :75:
23.10.2010 - 19:59 | Filtr
(Rak) karamel » tojapepa
tož znovu navařím, třeba kyselicu..každému pocestnému, který se zastaví dám do taléřku.. a přidám štramerské ucho..co jste mi tu nechali :75: :61:
23.10.2010 - 19:31 | Filtr
(Býk) tojapepa » charri
Ty jsi bonzovala? Teď tam budou chtít včichni.
Chudák Šárka :63: :63: :69:
23.10.2010 - 19:21 | Filtr
(Panna) 1terezie
Recepty z čerstvé aloe vera,
kterou si můžeme pěstovat doma

Recept na očistnou kůru jsem získala od primáře Ostravské nemocnice před cca 40ti lety a dělám si ho dodnes a mohu potvrdit, že jsem díky každoroční očistné kůře bez zdravotních problémů. Další recepty mám rovněž vyzkoušené na dospělých, dětech, ale i na domácích mazlíčcích.
Likér z aloe užíváme jako očistnou kůru 1x do roka nejlépe na jaře, dále léčí zažívací potíže, vředové choroby, chronické zácpy, ekzémy, onemocnění ledvin, astmatická onemocnění, na posílení imunity a dokonce i při onkologických potížích.
30 dkg listů aloe. (Před odříznutím listů, rostlinu nezaléváme alespoň 5dnů a řežeme odspodu).
50 dkg medu nejlépe od včelaře
0,75 l červeného kvalitního vína
1,5 dcl čistého lihu 60%
Listy aloe rozmixujeme, přidáme med, víno a líh a vše nalijeme do třílitrové láhve a uzavřené dáme do chladné tmavé spíže na 7 dní. Denně obsah zamícháme. Po sedmi dnech slijeme přes síto, na které položíme mul nebo plátýnko, do tmavých lahví. Mul ještě vymačkáme až jsou zbytky v mulu téměř suché.
Užíváme ráno nalačno 1 polévkovou lžíci až do vypotřebování, což je asi tak 2 měsíce, toto množství se užívá pouze jednou do roka. Pokud je to na onkologické potíže, lze užít toto množství i za půl roku.

Džus z Aloe Vera – rychlé doplnění vitaminů, minerálů, atd – nachlazení, únava.
100g dužiny Aloe Vera (vyříznou vnitřní část listu, pozor nesmí kapat žlutá šťáva)
300ml pomerančového džusu, může být i jiný
200ml minerální vody bez bublinek nebo převařená voda
2-3 lžíce medu - kdo jak má rád sladké
Pokud dáte jenom vodu, k tomu půlku citronu a přidat dle chuti cukr – taky supr chuť.
Vše se umixuje a podává se nejlépe chlazené.

Na vrásky lze použít gel z listu – odkrojíme zoubky, opět podélně rozřízneme a natíráme na čistou pokožku – gel se rychle vstřebá a až potom si dáme krém na který jsme zvyklí. Pokožka je ochráněná proti vnějším nepříjemným vlivům. Je hladká, vláčná, přímo hedvábná po celý den.
Čerstvou šťávou můžeme potírat i akné. Tam se dostaví asi po 14 dnech zhoršení (všechno to špatné se vytáhne ven) a potom se teprve pokožka začne čistit.

Pleťová voda z aloe – čistí pleť a stahuje póry, hodí se pro aknózní pleť
1 sklenička Alpy 160 ml. – čirá
3 listy aloe stromovité nebo menší list aloe vera
160 ml destilované vody nebo přírodní minerálky bez bublinek
1 kávová lžička jablkového octa nebo citronu
Alpu vlijeme do zavařovací sklenice a pokrájené listy rozmixujeme tyč. mixerem. Sklenici pevně uzavřeme a dáme na tři týdny do temna. Potom přecedíme přes plátýnko do čisté sklenice a dolijeme destilovanou vodou nebo přírodní minerálkou a přidáme kávovou lžičku jablk. octa nebo citronu. Vše promícháme a znova přecedíme přes filtrační papír – např. filtr pro překapávanou kávu.

U dětí při zánětu uší se doporučuje šťávu z aloe smíchat s trochou jedlého oleje, nejlépe olivového a nakapat do vnějšího zvukovodu a ponechat asi 10 minut. Tento postup okamžitě uklidňuje veškeré záněty.

Aloe jako obklad při kloubních potížích – záněty, výrony, atd.
1 x 160ml sklenička Alpy – francovka LESANA
10 tablet acylpyrinů
5 velkých listů aloe stromovité nebo 1 větší list aloe vera
Alpu vlijeme do zavařovací sklenice do které nasypeme 10 acylpyrinů, pokrájené listy aloe a rozmixujeme (tyčový mixer). Sklenici uzavřeme a dáme na 3 dny do chladné a tmavé spíže.
Po 3 dnech je obklad připraven posloužit bolavým kloubům a sice, na mul nebo plátýnko dáme kaši z aloe, kterou přiložíme na bolavé místo přikryjeme igelitem a převážeme. Obklad je vhodný na noc. Kdo má choulostivější pokožku, tak je vhodné před obkladem místo namazat kostivalovým krémem.

Suché a lámavé vlasy - Po umytí vlasů si uděláme zábal z aloe vera. Množství gelu se řídí délkou a hustotou vlasů. Pro střední délku vlasů si připravíme gel, asi 100ml - 200ml . Pokrájený gel umixujeme a vetřeme do vlasů. Zabalíme do igelitu a ručníku. Gel necháme asi půl hodiny a potom opláchneme. Vlasy jsou už po třech zábalech pevnější.
Gel je výživný pro tělo a kůži, ale i na vlasy. Aloe je dobrý kondicionér, protože proniká i do vlasů. Obsahuje keratin - základní protein vlasů, který omlazuje vlasy svými živinami, dává jim větší pružnost a zabraňuje lámání.

Zuby - trhání. Po vytržení zubu + zašití rány. Po přiložení gelu, (seříznutá půlka listu), je rána během 48 hodin zhojená a nebolí.
Gel obsažený v listech aloe můžeme použít při léčení popálenin (např. při vaření či pečení - neudělá se puchýř), při slunečním spálení, lehčích omrzlin, modřiny, které rychleji ustupují, menších ran a mírní bolestivost. Chladivou gelovitou šťávu z listu naneseme na postižené místo, případně podélně rozříznutý list a na gáze přiložíme na postižené místo ve formě obkladu. Bércové vředy se s aloí rovněž rychleji hojí, gel se musí přiložit pouze kolem rány. List ukrojíme tak dlouhý jak potřebujeme, odkrojíme postranní zoubky, podélně list rozřízneme a přiložíme gelovou šťávou na postižené místo a ovážeme.



23.10.2010 - 19:10 | Filtr
(Váhy) charri » karamel
Jsem chtěla napsat, že Karamelka vaří suprovní guláš :69: :69: :69:...jen abyste to věděli :21: :69:
20.10.2010 - 21:40 | Filtr
(Rak) karamel » charri
Tvoje, vlastně už má Rozárka...mi zahojila boláky na hlavě.., už jsem měla pocit žemám plíseň nebo nějaký exem...stačilo 2x denně a dva dny a hlavička jako makovička.


teď tlačím šťávičku, dělají se mi po chemoterapii strupy v nose.

Ta chemie mi jde přes nos, jako bych fetovala...při smrkání mi praskají žilky.

Asi si budu vytírat tou šťávou nos, nebo si to zředím s vodou a budu si to stříkat jako vincentku...

:27: Pavlínko ani nevíš, jak děkuji.. :62: :62: :62: :62: :62: :62: :62:
20.10.2010 - 21:36 | Filtr
(Rak) karamel » il*ča
jo právě, ono mnoho věcí se jeví jako zdravé, a vždy se tam něco najde..


:76:
19.10.2010 - 20:11 | Filtr
(Blíženci) il*ča » karamel
...mám doma obal, dívám se na složení:
šťáva z aloe vera - 99%, kyselina citornová,kyselina askorbová, sorban draselný ...zřejmě konzervanty - takže asi blbý, že? :8:
19.10.2010 - 19:49 | Filtr
(Rak) karamel » il*ča
většinou tyto sirupy obsahují cukry, a ty já nesmím..
19.10.2010 - 19:22 | Filtr
(Blíženci) il*ča
Užívala jsem tohle aloe - od Popova:

http://www.drpopov.cz/detail/…

Mají je ve zdravých výživách.
19.10.2010 - 19:18 | Filtr
(Býk) tojapepa » karamel
Já jsem špatný herec, jedině že bych hrál tragikomédie. :61: :61: :61:
19.10.2010 - 18:03 | Filtr
(Rak) karamel » tojapepa
daš se na divadlo..
19.10.2010 - 18:02 | Filtr
(Rak) karamel » raduza.s
byli jste prostě kouzelní a basta.. :27:,už se těsíme na další představení :27: :75:
19.10.2010 - 09:57 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
ostliny Aloe Vera jsou suchomilné až sukulentní tučnolisté rostliny s masitými, často na okraji různě trnitě zubatými listy. V listech některých druhů Aloe Vera jsou obsaženy sekreční buňky produkující látky s hojivými účinky. Z listů Aloe Vera perfoliata se získává mauricijské konopí.


Tonický a purgativní účinek
Jako ALOE označujeme také vlastní hojivou a prospěšnou drogu ze šťavnatých listů některých druhů Aloe Vera s purgativním a tonickým účinkem. Drogou je zde myšlena šťáva z listů, míza nebo šťáva s různě vysokou příměsí mízy.

Kdy pomáhá Aloe Vera?
Hlavní hojivou složkou Aloe Vera je gel a šťáva z listů. Gel nebo šťáva se používá buď sušená, konzervovaná nebo čerstvá, jež se u nás aplikuje nejčastěji. Sušená šťáva se nazývá SABUR. Oficinální je podle ČL 1997 aloe barbadoské, nazývané také někdy aloe pravé, nebo moderně - aloe vera, zahuštěná a usušená šťáva z listů (mateřská rostlina Aloe barbadensis, syn. Aloe vera LINNE, syn. Aloe vulgaris LAMARCK, resp. jeho hybridů a kříženců) a aloe kapské (z některých dalších druhů Aloe, zejména Aloe ferox. MILL., a jejich kříženců).

Antrachinon
Aloe je amorfní droga s obsahem antrachinonů (podobně jako např. oddenek rebarbory).
V dnešní době se rozlišuje u některých druhů Aloe Vera mezi žlutočervenou mízou (aloe, latex, žlutá míza, droga aloe), která obsahuje vyšší procento aloinu (alonin vyvoláva u některých lidí kožní alergii a při vnitřním použití průjem a silné dráždění střev a ledvin) a průhledným Aloe Vera gelem (označovaným někdy jako aloe vera nebo "šťáva", která je ve skutečnosti jeho výtažkem), který se musí do 12 hodin stabilizovat.

Homeopatie a Aloe Vera
Čerstvá šťáva se smíchá s lihem 70% v poměru 4:3 a vznikne ředění D0. Dále se ředí lihem 30% až do D2, D3 a D4. Nejčastěji užíváme ředění D3 a D4, 3x denně 5 kapek, před jídlem. Prostředky takto vyrobené si zachovávají především fytoncidní a obecně protizánětlivý charakter a užívají se především na veškeré kožní potíže. Vnitřní užívání je vhodné při kožních problémech a spáleninách kombinovat s vnějším použitím čerstvých listů aloe, emulzí, normálních nebo homeopatických mastí s aloe nebo lihovodních roztoků aloe se sníženým obsahem alkoholu.

Účinky Aloe Vera
Aloe Vera dokáže pronikat dermální vrstvou, a proto působí i zevnitř těla. Díky této vlastnosti hojí řezné rány, spáleniny, oděrky a je schopna nahrazovat i tukové buňky kostí. Aloe Vera gel působí jako přírodní čistič (obsahuje saponiny), prochází tkání díky přítomnosti ligninu. Pracuje jako anestetikum v místech, kde je aplikován. Zmírňuje bolesti ve svalech, kloubních spojeních apod. Je baktericidní, pokud je aplikován ve vysoké koncentraci po několik hodin v přímém kontaktu s bakteriemi. Dokáže likvidovat virus a je fungicidní. Je proti-svědivý, redukuje krvácení, sráží teplotu zanícených částí těla. Je protizánětlivý. Působí jako přírodní zvlhčovač, dodává vlhkost všem vrstvám kůže. Zvyšuje normální buněčné množení, čímž urychluje regenerativní fázi hojivého procesu. Roztahuje kapiláry (krevní cévy nejmenšího průměru), rozbíjí a stravuje mrtvou tkáň. Je výživný pro tělo a kůži, poskytuje širokou škálu vitamínů, minerálů, sacharidů, enzymů a aminokyselin. Je velmi efektivní při likvidaci virulentních druhů vaginálních trichomonád. Protože Aloe obsahuje velmi cenné enzymy, aminokyseliny , minerály, vitamíny, rostlinné glykosidy a antrachinony, které pomáhají z organizmu odplavovat toxické látky, proto je nejúčinnějším přírodním detoxikačním prostředkem 3. tisíciletí.



Použití:

* zánětlivé stavy, žaludeční a dvanácterníkové vředy
* poruchy střevní činnosti, poruchy správného příjmu vitamínů a minerálů, nadýmání, zácpy a průjmy, syndrom přecitlivělého střeva, vředy tračníku,
* potravinové alergie, atopický ekzém
* jaterní problémy
* poruchy látkové výměny
* snížení imunity
* virové infekce
* mykózy
* kožní problémy

Vnější použití:

* popáleniny
* poranění u diabetiků
* vysušená pokožka
* lupy, akné

Antibakteriální účinky:

* infekce ústní dutiny
* svědění konečníku
* artritida a revmatický zánět kloubů



Více informací na: http://www.celostnimedicina.cz/blah…
18.10.2010 - 21:20 | Filtr
(Panna) Jaňajs » charri
No vidíš to! :23:Já přesto dlabu a žiji. :44:Snad teda! :2:
18.10.2010 - 20:51 | Filtr
(Štír) Freja
Jo,problém s aloe je ten,že ty "domácí" obsahujou projímavý aloin a ten po delším užívání může spíš uškodit.Aloe o LR je pěstovaná v Mexiku,kde nezamrzá půda,zpracovává se v Německu,němci maj i jako jedni z mála certifikát,je přísně kontrolovaná,ale cena je samozřejmě dražší-kolem 700-900 korun,pokud máš problém s cukrem,tak mám tu zkušenost ,že cukr v krvi snižuje,takže je vhodná pro diabetiky.
Obyčejný extrakt,co koupíš v lékárně má zas velice nízký obsah aloe,je to v podstatě obarvená voda....
18.10.2010 - 20:48 | Filtr
(Vodnář) raduza.s » tojapepa
jsi :27:Pepo víš to? a taky živel :61: :35: :62:
18.10.2010 - 20:27 | Filtr
(Býk) tojapepa » raduza.s
Ses na tom pěknu podílela i s chapem :15: :15: :15:
18.10.2010 - 20:19 | Filtr
(Vodnář) raduza.s » karamel
:6::6:To teda nevím no,kouzelná jo?:63:A tos mě ještě neviděla hrát čarodějnici :75: :61: :62: :62: :35: :35: ale bylo fajn,taková nečekaně pěkná sobota :17: :17: :17:
18.10.2010 - 19:24 | Filtr
(Váhy) charri » karamel
:4: :17:
Příspěvky: 75-51 50-26 25-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »