Výchova dvojčat


20.08.2010 - 09:27
(Ryby) už zase ocelová žena
Výchova dvojčat
Dávám to sem kvůli babským radám, prostě rady od maminek, babiček...Jde zase o mou kamarádku, včera mi volala už hotová, že neví co má dělat se svýma dvojčata - tříleté holčičky, ale zlobí :23: :23: :63:!Jednak jsou ubrečené (ne - uřvané!) a pak začala mamika chodit do práce a hlídá je její maminka, která je v důchodu. Pomáhá jí prakticky stále, od narození. Jenže teď je má většinu dne babička a maminka je najednou s nima méně. Jakmile mamča přijde, holky začnou vyvádět, předvádět se, tak jako jiné děti to dělají. V tom začne babička nadávat, že jí to nedělají, jen mamince. A maminku fakt neposlouchají.Co s tím?Další problém s nima má, když jedou autobusem, prosazují si, že každá bude sedět u okna a řvou, že se za ně mamča stydí. Ale neví, jak vyřešit tenhle problém v klidu, já bych prostě trvala na svém, dopředu bych jim vysvětlila, že to bude tak a tak a ne jak chtějí ony :47: :4:.Děti jsou štěstí a štěstí přeje připraveným. Prý.Věřím, že bude zase dobře, tahla holka se totiž o to všechno kolem dvojčat stará, co je má. Tak zvládne i tohle :44: :3: :27:...

Stránka: 2 1
Řazení:
20.08.2010 - 22:24 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena » alassea
No, určitě jsou to dvě individuality, to zajisté a Saša k nim tak přistupuje, 100% to nejde kvůli času, takže taky se dostane - sklouzne do tých VY (bando jedna :4: :23:)...
Když o nich mluví, vždy říká, Daniela tohle a Adriana zase tamto, je hodně vidět, jak si uvědomuje jejich rozdíly, povahy mají zřejmě rozdělené, cítím z jedné víc maminku, ale tatínka neznám :32: :4:
20.08.2010 - 21:50 | Filtr
(Panna) alassea
ja som z dvojčiat,ale tu asi nebude v tom problém,aj keď toho má saša dva krát toľko ako pri jednom,to jej nezávidím,škoda,že nemôže ešte byť pri nich doma. :24:Ja len z našej výchovy môžem povedať,že sme so setrou strašne neznášali keď nás mama rovnako obliekala,česala,že sme boli ako jedna-a ten pocit,že vlastne neexistujem som mala do 18 rokov,keď segra zavelila dosť -a vďaka bohu sme sa rozdelili .
Len to treba brať v úvahu pri výchove dvojčiat-že to sú dve deti-ktoré môžu mať úplne odlišné povahy,a tiež úplne odlišné potreby prejavovania lásky.Niekto potrebuje potvrdzovanie slovami,iný skutkami,iný pozornosťou-čítala som na túto tému veľmi dobrú knihu,len si neviem spomenúť na názov.Ináč poradiť neviem :62:
20.08.2010 - 21:37 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena » Háňa*
Já myslím, že právě o tom to je, že jistý si každý v něčem nebyl...

Prostě toho ty děti umí dokonale využít, sic třeba právě k tomu zlobení :23: :23: :24:

20.08.2010 - 12:29 | Filtr
(Beran) Háňa* » už zase ocelová žena
No právě. To, co dělají s dětmi babičky, bych nebrala jako výchovu, i když s nimi tráví víc času. Pořád je to babička. Pokud je hlídá, je lepší jí do toho nekecat. A před dětmi už vůbec :39: - to je přesně ono - ony vycítí nejistotu obou a nebudou respektovat ani jednu. Když vidí, že máma s babičkou vlastně ani jedna neví, co je dobře, s čím se potom mají ztotožňovat - a malé děti potřebují vzor - samy jsou potom rozhárané, nevědí, zkoušejí všechno možné...

Podle mě je lepší, udělat něco blbě, ale rozhodně, než věčně polemizovat o každém prdu. Žádná z nás neměla jistotu, že vychovává správně - každdá jsme to dělala poprvé, takže chyby se třeba vyskytly, ale dítě potřebuje v první řadě cítit, že jeho vychovatel je pevný v kramflecích, aby mělo s ním pocit bezpečí - jedině tak ho bude respektovat

Tedy, nikomu to necpu, je to jen můj pocit, ke kterému jsem dospěla v průběhu života a který funguje mně
20.08.2010 - 12:22 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena » Háňa*
I o tom Saša uvažuje, nemysli si, ale myslím, že je něco jiného vychovávat v mládí své děti a pak ve starším věku vnoučata, bo už je člověk unavenější, i když samozřejmě zkušenější, ale nemá tak pevné nervy, přece jen, né...? A o tom to možná taky je, jak je vidět.
Saša se svou maminkou nesouhlasí ve více věcech, hodně s ní o tom diskutuje, ale zaprvé je to houby platné a pak je problém, kdy o tom diskutují - samozřejmě před holkama a jistě buď v afektu a nebo se zvýšeným hlasem, jindy není čas.
To považuju za další problém. Jenže jsou utahané obě a ještě aby se sešly večer, když holky spí a ony jsou ráda každá asi sama, ne? Kdy by si vlastně odpočinuly? No, je to celkem na palici, to jistě :63: :63:.
(Já bych se to teda snažila neřešit před dětma.)
20.08.2010 - 12:14 | Filtr
(Beran) Háňa* » Háňa*
Já jsem svého syna babičce (své matce i manželově) s klidem svěřila, ačkoli jsem si o jejich metodách myslela své a nenechalo to na něm následky, protože dobře cítil, že babičky baví a rozmazlují, ale vychovávám já. Možná tak hodinku trvalo, než se úplně vrátil do těch našich kolejí, když jsem si ho vyzvedla. Jde jen o to, aby nějaké koleje byly - děti naprosto přesně vědí, co si kde mohou dovolit, jak se s kým mohou chovat, vůbec bych je nepodceňovala.
Bohužel pro některé rodiče, vlastně i prarodiče ale rovněž neomylně vycítí nejistotu, bezradnost a nerozhodnost - to je pro ně signál, že mohou vše.
20.08.2010 - 11:50 | Filtr
(Beran) Háňa* » už zase ocelová žena
To je fakt - to honem honem opravdu není dobré. Proč spěchat ? Abych byla doma o 10 minut dřív, uhnaná jak zvíře ?
Vidím to v práci. Tramvaj jede každých pět minut, ale oni na každou letí, div by si neuhnali infarkt, jako kdyby byla poslední v dějinách lidstva, červená - nečervená, přechod - nepřechod, vrhnou se kamkoli, jen, aby TO stihli - jak splašené ovce - a děti za nimi vlají a místo červeného panáčka vidí na přechodu jen červený flek, jak to s nimi rodič prometelí :4:. Je to smutné - udělají z nich neuriokiky ještě dřív, než nastoupí do školy
20.08.2010 - 11:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Háňa*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele alegna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
mě nevychovávala babička....tedy moje matka....neměla čas..o mě se starala moje prateta......která šla raději do důchodu
20.08.2010 - 11:41 | Filtr
(Beran) Háňa* » alegna
Holky, ale ty neschopné babičky, co jsou tak špatné, vychovaly vás nebo vaše muže - a připadáte si, že jste nevychované, zkažené a zanedbané ? :2:
20.08.2010 - 11:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » už zase ocelová žena
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele alegna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
další problém..většina školek končí v 17.00 a soukromé jsou drahé jako kráva...tedy alespoňv praze :28:
20.08.2010 - 11:40 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena » alegna
Ale nebudeš, to bys pak zvládala ještě hůř, všecho...

Jsi šikula - ty to zvládneš a změnit se to do té doby ještě pořád může :15:...

:27: :27: :27:
20.08.2010 - 11:39 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena » Loen
Dělá na tři různé způsoby, buď od 8:30, nebo později a nebo končí v 17:30. Takže každý den jinak. Není v práci úplě celý den od rána, ale jen někdy to tak má + nákupy a tak. Dělá teď teprve 3 měsíce a za tu dobu se dost věcí změnilo, holky právě dělají pokroky, zlobení prostě do toho vstoupilo taky a k tomu méně času maminky. Nejvíc je stejně všechno učí Saša. A do toho právě babička někdy vstupuje začínají problémy, některé jsou vlastně pořád...

Věřím, že se to srovná a moc jim to přeju :27:!
20.08.2010 - 11:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » už zase ocelová žena
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele alegna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
nepřejde......neřeším......jen se děsím, až babička nebude soběstačná, já si jí vemu domů a babička se bude chovat stále stejně, ale odkladiště na staré (domovy důchodců. ldn...)se mi hnusí, tka mi nic jiného nezbyde, asi budu muset začít pít i ten alkohol :75: :75: :75:
20.08.2010 - 11:34 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena » alegna
Další problém :41:, Saša dělá v papírnictví, sice se střídají, ale chodí z práce v 17:30 :63: :63:
20.08.2010 - 11:32 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena » alegna
Doufám, že to babičku přejde a budete si užívat úplně všechny :44: :3: :15:!

Hoooodně štěstí :27:...
20.08.2010 - 11:31 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena » karamel
:15: to určitě!
20.08.2010 - 11:15 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena » Háňa*
To ona ví, jen je zase nechala ostříhat stejně :63:. Ale myslím,že teď jak dostane od té kolegyně z práce jedny boty, jednu komninézu a druhou si dokoupí, bude konečně změna. Jsou si sice dost podobné, ale jedna je větší o 3cm, celekm statnější, budou do budoucna jiné na pohled. Takže ty rozdíly když ona tkahle podpoří, bude jedině dobře. I povahově jsou jiné, tak ona k nim takhle přistupue, ale určitě v zásadě to skupina je, což je právě ono, stejně jako s dědečkem...

Ale věřím, že se jí to podaří zvládnout a bude zase klid, teď je takový blbý věk, ono se to zase trochu uklidní.

Dokonce je učí, aby se domluvily, na co se budou dívat, samozřejmě každá ječí něco jiného... Nebo, když žalují, tak ať si to vyřídí samy :44:. Jen jí nejde zvládnout takové to zásadní rozhodování, teď to bude prostě takhle a basta.
20.08.2010 - 11:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » už zase ocelová žena
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele alegna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
zkušenost..ale máme už školku, je blízko a nebaví se s náma babička :39: :39: :39:
20.08.2010 - 11:08 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena » alegna
:23: :23: :23: :63:
20.08.2010 - 11:04 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena » Háňa*
Já to teda taky nechápu, prostě zavelím, že takhle ne a že to bude takhle.
Ale ono s dvojčatama je to jiné, i když máš dvě děti. Prostě něco jinak trochu je.
Moje děti to nedělali, prostě nesměli a hotovo.
Ale asi ych taky vystoupila a tam bych to uvedla na pravou míru. Jenže oni jzdí do jiného města k lékařům, jinak bydlí kousek od naší nemcnice, kde dojdou. Jinak nejsou zvyklé. Jeto pech.

Myslím, že tak malé nejsou, aby se o tom (ne)mluvilo i jindy doma, zvláště před cestou.
Dřív s nima byla potíž se odrozunmět, ale najednou rychle začaly mluvit a už to jde. Tak tím spíš :44:.

Já vidím potíž s tím dnešním spěchem, na nic není čas, pořád všechno honem honem :39: :39: :39: :63:...

A pak najednou pokroky dělají rychle, do školy je nevzali proto, že měly pleny na spaní, to už je taky ok a zarazilo mě, že ředitelka uvedla jako problém, že moc nemluví. Vždyť právě v kolektivu by se určitě rozmluvily, jako že i nakonec bez něj, jsou holt pozadu, ale pokroky dělají a holt i v tom zlobení :23: :4:
20.08.2010 - 11:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » už zase ocelová žena
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele alegna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
a v tom je ten zakopaný pes......školky nejsou a když jsou, tak jsou třeba tak daleko, že by se nezvládalo vyzvedávání dětí včas a zákonem daná pracovní doba

babičky, ktzeré si myslí, že mají pořád jen pravdu a matky, které jsou uštvané životem

a je to pořád dokola
20.08.2010 - 11:00 | Filtr
(Beran) Háňa* » už zase ocelová žena
kvůli němu se holkám všechno dovoluje, aby byl klid

Tak tady už není nic k radě - tím je vše dáno :8:
20.08.2010 - 10:57 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena » alegna
:22: já byla venku (haf, haf :4:) a vy tady nzahálíte - dííííky všem :15: :30: :30: :30:!

Jj, přesně tak, ale Saša se o to snaží celou dobu, jen maminka (babička) je jaksi zlobivá a neposlouchá. Říkám jí pořád, že s umanutou matkou nic neudělá :47: :47: :21:.
Nakonec co s tím? Ona maminku na hlídání zatím potřebuje, nevím jak jinde, ale tady je nouze o školky a tak i když práci má, školku ne :63:. Zatím půjdou od příštího šk. roku, ne teď. Vlastně ne, od ledna! A příští rok jde její tatík do důchodu, ale myslím, že to moc výhra nebude, páč nesnáší ten jejich uřvaný styl (dětí) a kvůli němu se holkám všechno dovoluje, aby byl klid :23: :23: :63:, to je taky další problém...
20.08.2010 - 10:23 | Filtr
(Rak) Loen
Nevím jestli bych to tak úplně viděla na podrývání autority...pokud je babička člověk, který je od narození hlídá většinu času, pak automaticky budou brát jako větší autoritu ji (a to co je babička učí, jak se má jezdit v MHD..., kdy ji poslechnou, ale když totéž bude chtít aplikovat maminka tak ne...) a pokud celý den maminku nevidí, tak je v tomto věku naprosto logické, že se snaží předhánět v získání její pozornosti - tak to děti prostě dělají :4:
20.08.2010 - 10:19 | Filtr
(Rak) karamel
joto mi povídej, já a sestra..nebyly jsme sice dvojčata, ale o tři roky..moje mamča měla v oblibou nás oblíkat stejně. Šila,pletla..já jsem se taky v životě zařekla, i kdybych měla dvojčata..aspoň odlišné barvy..
Příspěvky: 30-6 5-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »