Křeče v nohách


12.08.2010 - 18:05
(Býk) Darila
Křeče v nohách
kdo tohle prožívá, jistě mně dá za pravdu, že je to úporná bolest, můj muž tím trpí opravdu často, někdy se dokonce v noci několikrát probudí a vyletí z postele a snaží se to rozchodit. Nemáte někdo z Vás nějakou radu, vím, že tím trpí opravdu hodně lidí, nebo rada neexistuje?

Stránka: 2 1
Řazení:
14.08.2010 - 13:31 | Filtr
(Lev) siolaa
Myslím, že ještě nikdo nezdůraznil pohyb jako nejlevnější léčebnou metodu. Doporučuji 2x týdně chůzi nejlépe v terénu /v přírodě/ v délce asi 10 km.
Osvěžení na těle i na duši, posilování pohybového ústrojí a krevního oběhu a v souvislosti s tím odplavování toxinů a různých usazenin ze všech tělesných tkání. Při tomto režimu křeče v nohách nemají nárok na svůj život. :27:
14.08.2010 - 12:29 | Filtr
(Štír) Marita » Marita
No je to len vitamín . A myslím,že v tomto prípade je dobré sa poradiť s lekárom,alebo aspoň sa informovať v lekárni,či sa Parkinson je zlučiteľný s touto nemocou.Som prevedčená,že ľahko túto odpoveď získate.Skúsim ešte pobrúzgať po nete,či to nezistím. :1:
14.08.2010 - 09:26 | Filtr
(Lev) růžička
Křeče v lýtkách
Častou příčinou křečí v lýtkách bývá nedostatek hořčíku, vápníku a vitamínu E. Proto je nutné tyto látky neustále doplňovat. Proti křečím si můžeme také pomoci cvičením. Zhruba 50 – 60 centimetrů od stěny položíme silnou knihu, jednou nohou si na ni stoupneme a druhou nohu necháme na zemi. Pomalu se předkláníme a rukama tlačíme proti stěně do té doby, než ucítíme pořádný tah v lýtku. Po minutě povolíme a vystřídáme nohy. Tento cvik provádíme 5x na každou stranu.
Velmi dobré zkušenosti mám i s následujícím zábalem. Na jeho přípravu potřebujeme 2 lžíce olivového oleje, do něhož přidáme 4 kapky éterického oleje z bazalky a 4 kapky silice z majoránky. Hotovou směs si kápneme do dlaní, namasírujeme s ní lýtka, pak nohy zabalíme do potravinářské fólie, do ručníku a necháme 2 hodiny působit.
14.08.2010 - 09:12 | Filtr
(Panna) janamarie » růžička
a o své pracně získané znalosti se umíš podělit, ještě dík :4:
14.08.2010 - 09:10 | Filtr
(Lev) růžička » janamarie
já se také stále učím :3: :17:
14.08.2010 - 09:06 | Filtr
(Panna) janamarie » růžička
děkuju, jsem velký neznalec :62:
14.08.2010 - 09:03 | Filtr
(Lev) růžička » janamarie
dráha sleziny (na které samotný bod leží), dráha ledvin a dráha jater. Bod se nachází na zadním okraji kosti holenní, 3 cuny (cchuny) nad středem vnitřního kotníku. V čínské medicíně se tento bod používá v kombinaci s dalšími body např. při léčbě inkontinence (neschopnost udržet moč), pomočování, bolestivé nebo nepravidelné menstruaci, neurastenie, nespavosti, poklesu dělohy, neplodnosti, chorobách pohlavního ústrojí, ochrnutí dolních končetin, ekzému, neurodermatitidy apod. :17:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
14.08.2010 - 08:57 | Filtr
(Lev) růžička
bod leží na nártu, v prohlubni mezikostního prostoru prvního záprstí nohy resp. mezi prvním a druhým záprstím. Tradičně se tento bod používal ke zklidnění jater (na jejichž dráze také leží), pro zmírnění křečí a ke zklidnění mysli. V současné léčebné praxi se používá zejména při nervozitě (zejména s bodem Hegu tvoří velice účinnou kombinaci ke zklidnění), bolestech hlavy, nespavosti, depresích, vysokém krevním tlaku, epilepsii, nepravidelné menstruaci, zarudlosti a bolestivosti očí.
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
14.08.2010 - 08:37 | Filtr
(Panna) janamarie » růžička
dík, trošku jsem to přehnala, ještě jsem tu magnezku asi celou nevypila :4: střídám s obyčejnou vodou - mám ji tak na dva-tři dny, ale křeče zmizely - nenaordinovala jsem si to sama - léčitel, kterému věřím- řekl mi přesně, žádné tablety, stačí magnezie :6:
piju čajíčky - ve směsi je i třezalka, může také působit? a ty ledviny mě zaujaly - zatím mě nikdo/doktor,léčitel/ neupozornil,
myslíš, že i když se křeče teď už objeví jenom hodně málo, že problém trvá?
14.08.2010 - 08:32 | Filtr
(Lev) růžička
Fyzické projevy energetické nerovnováhy: všechny nemoci ledvin spojené s jejich funkcemi, nechutenství, temné zbarvení obličeje, temné kruhy kolem očí, prosáknutá víčka, váčky pod očima, akné, ekzémy, suchost dlaní, dušnost, vykašlávání krvavých hlenů, sípání a lapání po dechu, horko v ústech, suchý jazyk, záněty v hrdle, angíny, žloutenka, nutkání vstát, jakmile se člověk posadí, rozmazané vidění, arytmie, bolesti srdce, bolestivé pocity dřevěnění a chladu natahujícího se do kostí, únava, potřeba častého odpočívání, potíže v sexuální a hormonální oblasti, poruchy plodnosti, sklon k potratům, opožděný růst, chronická únava, pocity bolesti a přecitlivělosti na bedrech, vnitřní straně kolen, stehnech, lýtkách a kotnících doprovázené tvorbou otoků, pálivé bolesti na chodidlech, bolesti v průběhu dráhy, poruchy sluchu a rovnováhy, zvonění v uších, křehkost kostí, kazivost zubů, klopýtání, ochablost dolních končetin.
14.08.2010 - 08:24 | Filtr
(Lev) růžička » janamarie
děvče jen 3skleničky!!
acylpirín kdo ho může zklidńuje křeče a je proti zánětlivý
tam vidím problém v ledvinách i možná v jiných orgánech .
Uvolńujte pravidelně nohy , od kotníku směr k tříslům.třísla nemasírovat -lymfatické uzliny mastě :Arnika., třezalka ...
14.08.2010 - 08:21 | Filtr
(Býk) OLLA
:43:Poznám...je to naozaj velmi bolestivé :43:Môjmu švagrovi veľmi dobre pomáhajú na krče- pivovarské kvasnice tvz. PANGAMIN - dostať v lekárni - je to účinný, prirodzený a lacný vitamín B v kombinácii s vápnikom, horčíkom, draslíkom...odporučila mu to známa ,,magistra,, a je velmi spokojný :1:Taktiež mu poradila:pred spánkom v posteli,,bicyklovanie,,a povedala ešte,že je účinné-ak začne kŕč... dať si troška soli,obyčajnej kuchynskej soli... to pomáha...zapiť troška vodou a prejde to...používajú to aj športovci :15:Tiež moja teta mala s tým roky problémy,než jej zistili diagnozu, ktorá jej krče spôsobovala:CUKROVKA :47:
Kŕče môžu byť tiež dôsledkom iných chorôb, napríklad ochorenia obličiek, pečene, štítnej žľazy, a iných vnútorných orgánov. :29:
14.08.2010 - 07:28 | Filtr
(Panna) janamarie
můj poznatek - stejné jako tvůj muž, jen jsem nemohla vylétnout z postele - zkrátka to vůbec nešlo, musela jsem postupně masírovat - tak za 10 minut byla úleva,
stačí mi jedna magnézka denně, žádné tabletky a je po křečích :6:
14.08.2010 - 06:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele josefinka1, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
já měla křeče v nohách i když jsem užívala magnezium v tomto případě užívat ještě vit E
14.08.2010 - 01:28 | Filtr
(Štír) evina38 » Marita
Dík za radu,manžel také často trpí na křeče v lýtku,ale má Parkinsonovou chorobou a když mu lékařka předepsala magnesium,dočetli jsme se v příbalovém letáku,že se nemá brát v kombinaci s levodopou,také není vhodný pro ty,kteří užívají pravidelně vápník,což užívám já na osteoporozu!Takže prosím o zjištění,jestli i Thiamin nemá podobné omezení! Děkuji! :27:
14.08.2010 - 00:34 | Filtr
(Štír) Marita
Kedy sa krče objavujú?V leže,večer,počas horúcich dní,keď sa veľmi potíte?......Mne už 20 rokov zaberá na krče v nohách 2x1 tableta Thiaminu.Vybrať zopár balení.Krč po tablete veľmi skoro zmizne.V potrave málokedy dodáme dostatočné množstvo tohto vitamínu a preto je ho treba doplňať.
Skutočne vrelo doporučujem :1:
13.08.2010 - 20:11 | Filtr
(Lev) růžička
Nemůže jít třeba i o sedací nerv?
http://www.patakyovi.cz/clanky.php/…
Dobré je navštívit při větších problémech i neurologa.

Účinnou
pomocí proti křečím je také dostatek hořčíku. Lze jej užívat v tabletách nebo v přírodní
formě. Mezi zdroje
bohaté na magnézium patří různá semínka (třeba mandle), banány, maliny, hrozny, broskve nebo borůvky.

Pokud
jsou křeče časté, je vhodné navštívít lékaře. Křeče v nohou totiž mohou signalizovat vážnější zdravotní problém, jako je například cukrovka
.
První pomoc při vzniku křečí:
Někdy pomáhá protažení svalu postiženého křečí, chůze, masáž
či koupel v teplé vodě. Je třeba mít na paměti, že prudká bolest ve svalu nemusí být způsobena pouze křečí, nýbrž i žilní trombózou či natržením svalu. Pokud by bolest trvala dlouho, je nutno navštívit lékaře. Prevencí opakovaného výskytu křečí je léčba
výchozího onemocnění či stavu nerovnováhy, který křeče vyvolává.
13.08.2010 - 18:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Burgundy, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
taky to znám..ale dělá mi to jen na levé noze na šlapce.. :47:
13.08.2010 - 17:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele královna zvířat, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
taky by to mohlo být z přemíry námahy, tedy za předpokladu, že v ložnici řádí jako tygr :63:
13.08.2010 - 17:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Hastrman, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
hořčík pomáhá a ostatní ať vysadí
13.08.2010 - 14:14 | Filtr
(Blíženci) patatina
ja ti rozhodne davam za pravdu-u te bolesti se clovek po....mela jsem to take-po baletu....sval z lytka byl najednou fuc a objevil se na holeni-neskutecna bolest.....potvrzuju-moc mi pomohl horcik a navic veskere mineralni soli-komplet/urcite maj v lekarne..../....obzvlast pres leto-nam ty soli ubyvaji.... :74:
13.08.2010 - 13:51 | Filtr
(Rak) cifršpionka » Ruby
Také užívám rozpustné Magnezium,jednou denně stačí,ale už to beru asi třetí měsíc a je mi dobře :29:
13.08.2010 - 13:46 | Filtr
(Rak) cifršpionka
Brát jenom Magnézium :27:,večer při sprchování střídat teplou vodu se studenou,mě to fakt pomohlo....mám křeče už jen semo tamo,hodně mě to v noci trápilo :42:
13.08.2010 - 13:44 | Filtr
(Beran) Ruby
Jako všichni-určitě hořčík. Mám sedavé zaměstnání, dispozice ke křečovým žilám a v období, kdy mě nohy začnou urputně zlobit si v lékárně koupím rozpustné magnezium, deset tablet, jednu denně, celé využívám a mám zase na pár měsíců klid...ale určitě i strava a voda s obsahem hořčíku
13.08.2010 - 13:36 | Filtr
(Býk) Darila
Díky Vám všem za pomoc, vyzkouším opravdu ten hořčík zvlášt a čajíčky také. :17:
Příspěvky: 36-12 11-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »